VAUVASTA TAAPEROKSI JA UHMAIKÄÄN

*Sisältää mainoslinkkejä

Yritän miettiä osuvaa vaihetta elämässä johon luokittelisin Kristellan. Oliko kyseessä vielä vauva-aika, taapero vaihe, uhmaikä vai jotain siltä väliltä. Tuntuu hassulta puhua Kristellasta enää vauvana, sillä verrattaessa tyytyväisesti paikallaan viihtyviin muutaman kuukauden ikäisiin lapsiin tämä neiti on oikea tutkimusmatkailija. Lapsien kehitys on hyvin yksilöllistä ja olen ajatellut vauvan muuttuvan taaperoksi sillä hetkellä, kun hän joko oppii kävelemään tai viettää yksivuotis syntymäpäiväänsä.

vauva

Kristellan kengät TÄÄLTÄ*

Ensimmäistä kertaa vauvavuoden aikana koen oikeasti joutuvani tekemään töitä K:n kanssa. Kaikki tuntui aiemmin menneen liiankin helposti tyytyväisen ja iloisen vauvan kanssa. Nyt puolestaan ihanasta pienestä tytöstä on kuoriutunut oikea mielensäpahoittaja, tempperamenttinen, päättäväinen ja sekunnissa nollasta sataan kiihtyvä kiukuttelija. Kaikista vaikeinta mielestäni on äitinä yrittää pitää päänsä ja olla antamatta periksi lapselle. Tämän lisäksi eroahdistus on pahimmillaan ja äidin syli ainoa siihen helpottava lääke. Jos vain millään saisin rakkaan lapseni ymmärtämään sen tosiasian ettei äiti hylkää häntä koskaan – enkä pysty olla edes erossa lapsestani muutamaa tuntia pidempään kokematta käsittämättömän suurta ikävää häntä kohtaan.

Kristellan ei onneksi vielä moneen vuoteen tarvitse murehtia mistään elämää suuremmista asioista. Suurin murheen aihe on korkeintaan kun illalla pakotetaan käymään yöunille vaikka leikkien jatkaminen olisi paljon houkuttelevampi valinta. On sydäntä särkevää kuulla oman lapsen itkevän ja yritän tehdä kaikkeni, jotta siltä säästyttäisiin. Aina se ei kuitenkaan ole mahdollista ja itkuja on itketty jopa yhdessä.

Elämää Kristellan silmin:

♥ Äidin poistuessa ulko-ovesta koko maailma romahtaa.
♥ Minkä takia illalla pitäisi käydä nukkumaan?
♥ Paras leikkikaveri on Mila, jonka häntä on enemmän kuin kiinnostava.
♥ Onko ihan pakko syödä ruokaa jota ei ole enää soseutettu samettisen pehmeäksi.
♥ Olenko ainoa perheessä, jonka täytyy nukkua päiväunet?
♥ Saan rakkautta ja huomiota enemmän kuin kukaan, mutta haluan vielä enemmän.
♥ En ymmärrä miksi jotkut esineet otetaan minulta pois, jonka seurauksena pahoitan mieleni ja saan itkupotkuraivarit aikaiseksi.

Seuraa ♥
| Instagram | Facebook | Snapchat: caritapesonen |

Aurinkoista viikonloppu!

carita

2 vastausta artikkeliin “VAUVASTA TAAPEROKSI JA UHMAIKÄÄN”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 6
Tykkää jutusta