Kun vauva tuli osaksi perhettä

Kuinka monelle on tuttua sanoa aamulla väsyneenä huonosti nukutun yön jälkeen ”tänään menen ajoissa nukkumaan.” Lause on enemmän kuin tuttu omasta suustani, mutta nykyään ennen kuin ehdin sanoa sen loppuun mieleeni muistuu aivan toisenlaiset sanat ”tai sitten en mene, koska olen äiti.”

Kristellan syntymän jälkeen meillä on valvottu hyvinkin myöhään iltaisin. Toisaalta se ei ole haitannut, mutta edes joskus olisi kiva mennä nukkumaan aiemmin ja samalla myös herätä useampi tunti aikaisemmin uuteen päivään. Näin meillä olisi huomattavasti enemmän aikaa saada jotakin järkevää aikaiseksi päivän aikana ja päivät saattaisivat tuntua pidemmiltä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näin jälkikäteen ymmärrän kuinka paljon aikaa minulla on ollut ennen Kristellan syntymää. Ennen oli aikaa nähdä ystäviä useammin, lähteä salille mihin kellon aikaan tahansa, käyttää enemmän aikaa ruoanlaittoon ja ennen oli huomattavasti enemmän aikaa leikkiä Milan kanssa. Näin alkuun ensimmäisten kuukausien aikana kaikki on uutta ja jännittävää, joten se ottaa oman aikansa ennen kuin päivärytmi ja rutiinit vauvan kanssa alkavat tuntumaan osalta aivan tavallista arkea. Kolmen kuukauden ikä lähestyy ja pikku hiljaa kaikki alkaa täällä kotona tuntumaan tavalliselta, meidän perheen arjelta.

On ihana nähdä ystäviä ja täyttää kalenteri sovituilla kahvitteluilla, lounailla ja tapaamisilla. Kuitenkin ennen kaikkea nautin niistä päivistä kun saamme viettää aikaa kotona perheen kesken ilman sen suurempaa stressiä sovituista tapaamisista. Kristellan syntymän jälkeen meillä tuskin oli kuukauden aikana päivääkään, jolloin kotonamme ei olisi käynyt vieraita. Muistan jossakin vaiheessa jopa hieman väsähtäneeni ihmisten vierailuun ja odottavani niitä päiviä jolloin kalenteri olisi täysin tyhjä – aikaa omille suunnitelmille, perheelle ja itselle. Tämän jälkeen osaan entistä enemmän arvostaa perheen yhteistä laatuaikaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sen olen oppinut, että jokainen pienikin hetki vauvan kanssa vietettynä on kallisarvoinen. Sitä menetettyä aikaa ei pysty korvaamaan millään ja nykyään ymmärrän kuinka lyhyen ajan lapset tosiaan ovat pieniä, enkä ihmettele että siitä ajasta kehotetaan nauttimaan. Jokaikinen päivä opitaan uusia asioista ja haluan olla läsnä kaikissa niissä ikimuistoisissa hetkissä jotka ensimmäistä kertaa yhdessä koemme.

image

carita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta