Miten selvittiin ensimmäisestä rokotuksesta?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meidän aurinkoinen ja maailman kiltein päivänsäde vietti varmasti tähän mennessä elämänsä rankimman päivän. Mikä se sellainen vauva oikein olisi joka ei koskaan osoittaisi huonoa olo, väsymystä tai kipua itkulla. Tähän asti ollaan selvitty vähän liiankin helpolla Kristellan kanssa. Ensimmäiset kunnon itkut ja kiukuttelut tulivat kaikesta huolimatta vähän yllätyksenä, vaikka ne olivat ihan odotettavissa. Kaikki johtui siis vain ja ainoastaan normaaliin pienen vauvan elämään kuuluvasta neuvolakäynnistä ja ensimmäisistä rokotuksista – voi pieni kuinka tietäisit että kaiken tämän joudut kokemaan, vain sinun parastasi ajatellen. Näin pysyt terveenä ja tietyt taudit pystytään välttämään kyseisillä rokotuksilla.

Osasin jo odottaa pahinta, sillä jos lapsi olisi tässä asiassa tullut äitiinsä olisi rokottaminen ollut maailman kamalin asia ja apuun olisi tarvittu viereisten huoneiden terveydenhoitajat. Kiitos vanhemmilleni, jotka ovat kertoneet oman lapsuuteni neuvolakäynneistä ja siitä kuinka olen huutanut kurkku suorana pelkästään kuullessani sanan rokotus. Sitä odotellessa kun Kristella tulee siihen ikään, että tajuaa mistä todella on kyse…

Olen pikku hiljaa tottunut siihen ajatukseen, että neuvolassa kuka tahansa meille uusi terveydenhoitaja voi ottaa meidät vastaan. Tällä kertaa päästiin taas tutustumaan uuteen työntekijään, sillä käynnillä aika oli varattu tietämättäni terveydenhoitaja opiskelijalle – joka kylläkin oli valmistumassa lähi viikkoina. Ensimmäiset ajatukset olivat hieman hämmentäviä, mutta osaava ja ammattitaitoinen käytös sai unohtamaan ennakkoluulot opiskelijasta. Kaiken kaikkiaan rokottaminen ja 3 kk neuvolakäynti itsessään sujui loistavasti. Kristella reagoi pistokseen pienellä parkaisulla, mutta rauhoittui hetkessä päästyään äidin olkapäätä vasten tiukkaan halaukseen. Tuntui pahalta nähdä oman lapsen parkaisevan ja kärsivän pistoksen aiheuttamasta kivusta. Painoa oli jo kertynyt 5980 g ja pituutta 62,5 cm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Illan lähestyessä itkuisuus ja kiukuttelu vasta alkoivat. Kuumetta tai edes pientä lämpöä rokottaminen ei onneksi nostanut, mutta jalat tuntuivat olevan kosketuksesta kipeät ja herkät. Saimme kokea itkua joka ei helpottanut antamalla tuttia, rintaa tai läheisyyttä (eikä edes äidin rauhoittava laulaminen auttanut, joka on toiminut lähes poikkeuksetta aiemmin). Yöunille nukahtaessa Kristella heräsi nopeisiin itku kohtauksiin ja hetken päästä oli taas täydessä unessa. Minä puolestani valvoin vahtien tuon pienen tuhisijan unta. Onneksi seuraavat piikit pistetään vasta 5 kk neuvolassa, joten nyt meillä on reilusti aikaa selviytyä tämän kertaisesta ja valmistautua tulevaan.

image

carita

2 vastausta artikkeliin “Miten selvittiin ensimmäisestä rokotuksesta?”

  1. Vaikka rokotteet eivät lämpöä/kuumetta nosta, suosittelen antamaan pari päivää Panadolia. Hyvin mieto ja turvallinen lääke, mutta auttaa jalkasärkyihin, päänsärkyihin yms. mitä lapsi ei tietenkään osaa itse vielä ilmaista. Olen saanut tämän ohjeen monelta eri taholta terveydenhuollon kautta ja on toiminut meillä vähentämällä kiukkuisuutta, itkuherkkyyttä ja levottomia yöunia😊Monet arastelevat antaa vauvalle lääkettä, mutta kyllä me aikuisetkin otamme lääkettä kipuihin ja Panadol on rokotteen aiheuttamiin kipuihin yms. sopiva lääke.

    • Kiitos vinkistä 🙂 tällaista neuvoa en saanutkaan neuvolasta vaan täällä vain odotettiin nouseeko lämpöä/kuumetta ja sen perusteella mietittiin lääkkeen antamista.. Täytyy kokeilla tuo Panadol varsinkin jos tulevana yönä nukutaan yhtä levottomasti ja pikkuinen vaikuttaa kiukkuiselta. Pääasia että vauvan on hyvä olla, se on tärkeintä<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta