Rakkaudella

Kulunut viikko vierähti nopeasti töiden ja treenien parissa, osa syynä varmasti myös se että malttamattomana odotin tulevan viikonlopun suunnitelmia. Päätettiin mieheni kanssa juhlistaa meidän neljättä vuosipäivää ja viettää lauantai iltaa tekemällä makumatka Pohjois-Aasiaan, Helsingin Bulevardin ravintola Gaijiniin.

Yhdeksän ruokalajin maistelumenu Gaijin oli täydellinen valinta, eikä todellakaan tarvinnut kotimatkalla poiketa pikaruokalan kautta. Ruokaa oli riittävästi ja maku yhdistelmät loistavia, erilaisia ja eksoottisia. Mä olin yllättynyt kuinka hyvältä jopa possu voi maistua, se kun ei oikein lukeudu mun ruokavalioon mutta kaikissa näissä annoksissa toi parhaan puolensa esille. Olin niin innoissani ruokien maistelusta joten ihan kaikista annoksista en kuvia ehtinyt napata.

MENU GAIJIN

MUSSEL & JALAPENO
vihersimpukka, sitruuna-shisodressing, tomaatti-jalapenosalsaa
PORK BUN
possunkylkeä, kimchimajoneesia, pikkelöityä kurkkua, pehmeää leipää
SASHIMI TASTING
sashimilajitelma, mätiä, wasabi-yuzudressing, wakamea, wasabimajoneesia
FOIE, UNAGI & TRUFFLE `NIGIRI´
glaseerattua ankeriasta, ankanmaksaa, tryffeliä, teriyakiriisiä, merileväkaviaaria
`SAIKYO MISO´ SALMON & KELP SEAWEED
saikyo-misomarinoitua lohta, kukkakaalia, kyssäkaalia, kelp-merilevä-dashi emulsio, bonitoa, merileväkaviaaria
BABY BACK PORK RIBS
possun ribsejä, soija-mirin karamellia, togarashia
X.O. SCALLOPS
paistettua kampasimpukkaa, harvinaista kiinalaista X.O. -kastiketta, bonitoa, merileväkaviaaria
BO SSÄM GAIJIN
grillattua possunkylkeä, salaatinlehtiä, pikkeleitä, kimchiä, seesamidressing, chilipastea
TSUKIJI CHOCO
vadelma-suklaacremeä, suklaakakkua, vanilja-vadelmasorbettia, rapeaa tummaa suklaata, suolakaramellia

Alkudrinkkinä HERUSHINKI
kurkkumehua, minttua, limemehua, inkivääriä (itse skippasin tämän ja siirryin suoraan alkoholittomiin, mulle kun ei oikein tuo alkoholi maistu ja pitihän jonkun ajaa autolla kotiin)

Ruokajuomaksi Torres Natureo Free 2013 – alkoholiton valkoviini – puolimakea, sitruksinen ja hedelmäinen. Ehdottomasti yksi parhaita alkoholittomia viinejä mitä olen maistanut.

Mussel & Jalapeno
MUSSEL & JALAPENO

 

SASHIMI TASTING
SASHIMI TASTING

 

FOIE, UNAGI & TRUFFLE ´NIGIRI`
FOIE, UNAGI & TRUFFLE ´NIGIRI`

 

BABY BACK PORK RIBS
BABY BACK PORK RIBS

 

X.O. SCALLOPS
X.O. SCALLOPS

 

BO SSÄM GAIJIN
BO SSÄM GAIJIN

 

TSUKIJI CHOCO
TSUKIJI CHOCO

 

Gaijin lukeutuu fine dining kategoriaan ja meidän kohdalla ainakin ruoka ja henkilökunta palvelivat sen mukaisesti. Ruokien suhteen tahti oli hyvä, pöydässä oli aina kerralla vain yksi annos tarjolla. Annosten saapuessa pöytään tarjoilija kertoi hyvin ammattitaitoisesti ja yksityiskohtaisesti mitä se sisälsi. Alussa edellisen aterian syötyä paikalle kiikutettiin heti uusi annos mutta loppua kohden tahti hidastui ja saatiin rauhassa istuskella, nautiskella ja seurustella ruokia odotellessa. Ainoa asia mikä häiritsi oli hälyinen tunnelma joka oli enemmän rento ja sosiaalinen kuin romanttinen. Tila oli pieni ja pöydät oli asetettu aivan vieri viereen, lauantai ilta ja täyteen varattu ravintola joten hälinää riitti.

Kokonaisuudessaan ilta oli täydellinen ja suosittelen ehdottomasti kokeilemaan ravintolaa. Kotona tulee harvoin kokattua mitään Aasian makuelämyksiä joten tämä oli loistavaa vaihtelua.

Mä lähden hakemaan tasapainoa tähän viikonloppuun joten nyt ulkoilemaan koiran kanssa ja nauttimaan aurinkoisesta syyspäivästä ennen salille lähtöä, eilisen herkuttelun myötä energiaa luulisi riittävän tähän päivään.

Reipasta sunnuntaita kaikille!
– Carita

carita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta