MEIDÄN ENSIMMÄINEN LÄÄKÄRIKÄYNTI

Toivoin tämän päivän koittavan vasta myöhemmin, mutta nyt Kristellan ollessa reilu 4 kuukauden ikäinen oli aika suunnata ensimmäisen kerran lääkärin vastaanotolle.

Kun tuntee itsensä kipeäksi tietää varsin hyvin milloin suunnata lääkäriin. Entä siinä tilanteessa kun pieni lapsi alkaa osoittamaan mahdollisia merkkejä siitä, että olisi jollakin tavalla kipeä? Epäilykseni heräsivät kun aiemmin hyvin nukutut yöt muuttuivat katkonaisiksi, illat kuluivat kiukutellen ja lapsen nukuttaminen osoittautui hankalaksi –  jopa mahdottomaksi tehtäväksi. Jokainen äiti varmasti tietää ettei ole mitään kauheampaa kuin nähdä oman lapsen voivan huonosti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päädyttiin Kristellan kanssa yksityiselle vastaanotolle tarkistamaan tilannetta ja kuulemaan lääkärin lausunto – vai oliko kaikki vain äidin ylireagointia ja huolehtimista. Omalla kohdallani olisin ottanut särkylääkettä ja jäänyt kotiin lepäämään. Pienen lapsen kohdalla tilanne oli aivan toinen. Olin heti ensimmäisenä varaamassa aikaa lääkärikäynnille. Käyntiä edeltävä yö kului silmä tarkkana vahtien lasta ja pohtien olisiko varattu aika sittenkin turha. Kaiken jälkeen olen tyytyväinen omaan harkintakykyyni ja vastaavan tilanteen uusiutuessa suuntaisin ensimmäisenä lääkäriin – ilman turhaa miettimistä. Kyllä äidinvaisto on yksi uskomattomista asioista joihin vain kannattaa luottaa.

Käynnillä todettiin korvatulehdus, joten me lähdettiin apteekin kautta kotiin lääkitsemään pieni potilas. Muutaman viikon kuluttua käydään vielä kontrollikäynnillä tarkistamassa, että kaikki on varmasti kunnossa ja antibiootit ovat auttaneet. Toivotaan pikaista paranemista pikkuiselle! <3

image

carita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 3
Tykkää jutusta