Liian pieni jopa vauvaksi?

Meillä on ollut useampia neuvolakäyntejä tässä viimeisen kahden viikon aikana. Meidän pikku beibe oli jo syntyessään erittäin pienikokoinen, pitkä ja hoikka tyttö. Painoa on seurattu tarkasti sillä vastasyntyneen paino tippuu normaalisti synnytyksen jälkeen ja syntymäpaino pitäisi pikku hiljaa saavuttaa takaisin. Lähellä ollaan, mutta vielä puuttuu muutama gramma.

Tämän ja viime viikon aikana on kertynyt yhteensä neljä käyntiä neuvolassa, mikä on suhteellisen paljon verrattuna normaalien käyntien määrään. Tyttö voi hyvin ja ruokakin näyttää maistuvan, mutta paino ei ollut noussut viimeisen 5 päivän aikana ollenkaan. Mahdollinen syy voi myös olla itselläni tällä hetkellä käytössä olevat antibiootit, jotka vaikuttavat myös vauvan vatsan toimintaan. Vaippoja menee päivässä paljon, mutta sehän on omalla tavallaan vain hyvä merkki. Mikä parasta tyttö on hyvinvoiva, pirteä ja iloinen, joten sen suurempaa huolenaihetta ei pitäisi olla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koska eilisellä neuvolakäynnillä paino oli pysynyt samana useamman päivän, kävimme myös tänään neuvolassa painokontrollissa seuraamassa olisiko paino noussut vuorokauden aikana, kun syöttöjä on tehostettu. Tällä hetkellä siis mennään sillä linjalla, että pikkuinen saa tarvittaessa rinnan jälkeen pullosta korviketta. Olen stressannut niin monta päivää korvikkeiden käyttöönotosta, että pää on kipeä ja huulessa komeilee herpes joka on selvä merkki stressistä. Neiti on ollut huomattavasti tyytyväisempi tekemäni päätöksen jälkeen, joten ainakaan tällä hetkellä en enää koe huonoa omaatuntoa korvikkeiden käytöstä imetyksen lisänä. Pääasia on että tyttö kasvaa ja on tyytyväinen. Hänen tarpeet menevät tällä hetkellä kaiken muun edelle.

Rakastan tuota pientä ihmistä niin paljon, että olen valmis tekemään mitä tahansa hänen parhaakseen – olen paras mahdollinen äiti juuri omalla tavallani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_9291

carita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta