KUN LAPSI SAIRASTAA..

”Karhunpoika sairastaa, häntä hellikäämme..” En tiedä tällä hetkellä mitään surkeampaa kuin kipeä pieni lapsi. Mikä pahinta toinen ei osaa vielä edes sanoa mitään omasta voinnistaan ja ainoastaan ilmaisee itseään lohduttomasti itkemällä, jotta äiti tietäisi ettei kaikki ole hyvin.

Kaikki alkoi yöllä kun heräsin useaan kertaan siihen, että Kristella parkaisee puoliunessa ja herää tukkoisena sekä kiukkuisena. Oliko kyseessä kenties perinteinen flunssa, allergia vai mikä? Jos jotakin voisin toivoa niin sitä, että mielummin itse sairastaisin lapsen puolesta kuin katsoisin toista kipeänä – kannattaa varoa mitä toivoo..

En tiedä miten olisimme selvinneet ensimmäisestä yöstä ilman nenäfriidaa. Tämä kuuluu ehdottomasti tärkeimpiin vauvatarvikkeisiin, joita kannattaa löytyä kotonta valmiina kaiken varalta. Nenän tyhjennys helpotti huomattavasti pienen lapsen unia, mutta äidille se ei siltikään taannut hyvin nukuttua yötä. Tämä oli oikeastaan ensimmäinen kerta, kun Kristella oli flunssainen, joten olin tietysti huolesta sekaisin – niin kuin yleensäkin kaikesta mikä vain liittyy lapsen hyvinvointiin.

Kipeä lapsi kaipaa läheisyyttä ja hellyyttä enemmän kuin mitään. Äitinä sitä tuntee itsensä täysin korvaamattomaksi pienelle potilaalle, sillä paras paikka on äidin turvallinen syli – ainoa paikka jossa Kristella suostui kipeänä nukahtamaan niin päivä- kuin yöunille. Ruoka maistui huonommin, mutta kaikesta huolimatta pieni potilas sai jotakin syötyä, jaksoi leikkiä sekä opetella ahkerasti uutta. Reipas tyttö ei turhia valittanut vaan selviytyi parin päivän sairastelusta hienosti. Minä taas puolestani erehdyin ajatuksissani syömään loput Kristellan välipala hedelmäsoseesta ja tietysti samalla lusikalla kuin neiti, joten taisin saada saman taudin itselleni. Arvatkaa vaan kuinka rankkaa lapsen hoito on kun olet itse kipeänä. Kaikesta huolimatta en valita, sillä Kristella on nyt terve ja se on pääasia.

carita

Yksi vastaus artikkeliin “KUN LAPSI SAIRASTAA..”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 14
Tykkää jutusta