KEVYEMPI PEKONIPIIRAKKA

Rakastan suolaisia herkkuja ja voisin sanoa niiden olevan suurempi paheeni kuin mitkään makeat herkut. Tällä kertaa päätin kokeille keittiössä jotakin uutta, jonka seurauksena kehitin reseptin suolaiseen piirakkaan. Piirakan täytteenä maistuu niin täyteläinen broileripekoni, raikas välimerellinen juusto sekä herkullinen parsakaali. Lopputuloksena keittiössä valmistui kevyempi pekonipiirakka. Ruokaisa piirakka maistuu lounaalla salaatin kanssa tai välipalana kahvin seurana.

Lähes aina niin makeita kuin suolaisia piirakoita valmistaessa käytän kauppojen pakastealtaista valmiina löytyviä Myllyn Paras piirakkapohjia. Nämä on todettu aivan yhtä maistuviksi kuin omatekoiset piirakkataikinat ja säästävät vaivaa sekä aikaa keittiössä.

Haluan tarjota vieraille ja ystäville lähes poikkeuksetta kahvin kanssa jotakin syötävää ja suolainen piirakka on loistava vaihtoehto kahvipöytään. Tällä viikolla tiesin ystäväni tulevan meille kylään, joten osasin varautua tarpeeksi ajoissa ja valmistaa piirakan jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan.

En ole koskaan aikaisemmin käyttänyt ruoanlaitossa broileripekonia, joten piirakan lopputulos jännitti, mutta tämä oli ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Kesän ja grillikauden aikana broileripekonia tulee varmasti löytymään meidän jääkaapista useammin ja aion kokeilla sitä grillaamisen lisäksi myös muuten ruoanlaitossa.

Kevyempi pekonipiirakka

Pohja

Myllyn Paras suolainen piirakkataikina

Täyte

300g parsakaalia
1 pkt broileripekonia
1-2 sipulia
1/2 prk Apetina kevytjuustoa kuutioina (basilika & oregano)
2,5 dl ruokakermaa (pekoni & sipuli)
2 kananmunaa

Painele sulanut taikina tasaisesti piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille. Huuhtele parsakaalit ja leikkaa kukinnot pienemmiksi. Keitä parsakaaleja vedessä pari minuuttia, jotta ne pehmenevät hieman. Kuutioi sipulit pieniksi ja suikaloi pekoni. Paista pannulla pienessä tilkassa öljyä pekonit ja sipulit parin minuutin ajan. Lisää parsakaalit ja pekoni-sipuli sekoitus piirakkavuokaan. Ripottele päälle juusto kuutiot. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon kerma. Jos käytät tavallista maustamatonta ruokakermaa niin lisää esimerkiksi basilikaa tai muita yrttejä sekä mausteita joukkoon tuomaan lisää makua piirakkaan. Kaada muna-kerma täyte vuokaan ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään, jolloin se on valmista tarjottavaksi.

Kevyempi pekonipiirakka

Lue myös: Tonnikalapiirakka
Edellinen postaus : Ensimmäinen ruokapäiväkirja

Seuraa ♥
| Instagram | Facebook | Snapchat: caritapesonen |

carita

Yksi vastaus artikkeliin “KEVYEMPI PEKONIPIIRAKKA”

  1. juuri tekemässä 8(!)piirakkaa veljentyttären ristiäisiin ja aika samanlaista teen ja tuota pekonia voisi kokeilla en tiennytkään että sellaista on(olen kasvissyöjä joten lihatuotteita ei tule katseltua)Valmispohjat ovat kyllä aika tuhteja ja rasvaisia joten kevyemmän saa tekemällä itse. Kevytjuusto ei ole koskaan uunissa onnistunut tosin fetasta ei ole kokemusta. tavallinen juusto ei ainakaan onnistu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 4
Tykkää jutusta