KEHITYKSEN VAIHEET – KRISTELLA 5KK

Ikää Kristellalla on pian jo 5 kuukautta – mihin ihmeeseen päivät katoaa. Joka päivä opitaan uusia asioita ja taitoja sekä me nautitaan yhteisestä ajastamme päivisin kotona – täysin kahdestaan, ainakin useimmiten. Kotona nukutaan hyvin, syödään soseita, kieltäydytään totaalisesti tuttipullosta, ryömitään (tosin peruuttaen), leikitään, jokellellaan, itketään, nauretaan ja ulkoillaan – näistä on meidän vauva-arki tehty.

Processed with VSCO with f2 preset

Siirryttiin alkuvuodesta maistelemaan pieniä annoksia erilaisia kasvissoseita ja nyt ollaan totuteltu päivä kerrallaan hedelmiin sekä marjoihin. Meillä maistuisi varmasti paljon suuremmatkin annokset mitä olen tarjonnut, mutta ollaan vielä totuteltu uusiin makuihin ja ruoan koostumukseen vähitellen. Soseet on ihan super helppoa valmistaa itse ja pakastaa jääpalamuoteissa juuri oikean kokoisiksi annospaloiksi. Tähän mennessä ollaan maistettu bataattia, perunaa, porkkanaa, parsakaalia, omenaa, päärynää, puolukkaa ja mustikkaa. Joka viikko otetaan pari uutta raaka-ainetta lisää ruokien valmistukseen ja taas totutellaan niihin. Olisi tarkoitus aloittaa myös aamupuuron ja iltavellin lisääminen päivittäisten aterioiden joukkoon – siinä toivossa, että lapsi saisi illalla vatsan täyteen ja jaksaisi nukkua aamuun asti. Herätään tällä hetkellä kuitenkin vain 1-2 kertaa yössä syömään. Toivon yösyöttöjen jäävän pois viimeistään imetyksen loputtua.

Kehitys on hyvin yksilöllistä ja toisilla vauvoilla tuntuu olevan todella hurja kiire oppia liikkumaan, ryömimään, konttaamaan ja kävelemään. Toiset taas ovat niin rauhallisia, tyytyväisiä ja varovaisia, että liikkeelle pääseminen ottaa oman aikansa. Meillä opetellaan tällä hetkellä kovasti konttausasentoon nousemista, mutta vauhti uupuu vielä. Ryömimään on opittu, mutta liikutaan peruuttaen ja mahalleen on käännytty jo 3 kuukauden iästä lähtien. Yöt ovat levottomia ja neiti herää milloin mistäkin päin sänkyä pyörittyään unissaan ”eteenpäin”. Jokainen lapsi on yksilö, joten turha huolestua vaikka odotettu kehitys ei tapahtuisi juuri silloin kun sitä odottaa.

Processed with VSCO with f2 preset

Meillä oli myös sellainen vaihe kun neiti kieltäytyi totaalisesti tuttipullosta. Silloin todellakin tuntui siltä etten pystynyt olemaan kuin hetken pois kotoa – oli turha edes haaveilla yli kahden tunnin poissaolosta. Moni asia on kuitenkin pienestä kiinne ja Kristella kelpuuttaa taas maidon pullosta. Ainoa asia vaan joka vaaditaan on tuttipullo jossa on kahvat – paikat pienille käsille, koska meillä ei ilmeisesti ole mitään pikkuvauvaa kotona vaan omatoiminen vähän isompi vauva, joka haluaa juoda maitonsa itse.

Meidän arkea pääset seuraamaan myös Instagramissa ja Snapchatissa: caritapesonen

image

carita

2 vastausta artikkeliin “KEHITYKSEN VAIHEET – KRISTELLA 5KK”

  1. Mukava lukea kuulumisia kun itsellä lähes samanikäinen vauva. Täällä kanssa kieltäydyttiin tuttipullosta mikä ei sinänsä ole ihme kun tuttikaan ei kelpaa.. Mutta kas kummaa, nokkamukista maito menee hyvin alas 🙂 ei pikkuvauvaa siis enää täälläkään 😀

    • Selkeästi päättäneet olla astetta isompia vauvoja 😉 Joskus vain tuo lapsen nopea kasvu ja kehitys yllättää vanhemmat ihan täysin. Seuraavia vastaavanlaisia hetkiä odotellessa! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 3
Tykkää jutusta