Ei niin helppo alku sittenkään…

Kerrankin kun pääsin sanomaan, että kaikki on lähtenyt sujumaan hyvin täällä kotona niin otetaan nyt sitten sanoja takaisin.

Jo itsessään imettäminen on ollut alusta alkaen epämiellyttävän kivuliasta. Niin se alkuun taitaa olla vähän jokaisella ennen kuin rinnat tottuvat siihen, että niissä on lähes koko ajan joku kiinni. Varsinkin ensimmäisinä päivinä sairaalassa, kun kehotetaan olemaan mahdollisimman paljon vauvan kanssa iho kontaktissa ja pitämään toista rinnalla, jotta imetys lähtee sujumaan.

Itselläni oli täysin selvää ainakin näin aluksi, että jos kaikki lähtee sujumaan imetän vauvaa ja korvikkeet otetaan mahdollisesti käyttöön vasta sitten myöhemmin. Tähän mennessä on muutaman kerran tehnyt jo mieli heittää hanskat tiskiin ja täyttää tuttipullo äidinmaidonkorvikkeella. Mutta sinnikkäästi on jatkettu, koska koen luovuttaessa epäonnistuneeni ensimmäistä kertaa äitinä – olenko huono äiti jos syötän lapselleni korvikkeita äidinmaidon sijasta? Sitä paitsi eiväthän kaikki edes pysty tai tahdo imettää, joten miksi se tekisi minusta yhtään huonompaa?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muutama päivä kuumeilua takana, rinnat kipeänä joten päätin soittaa terveyskeskukseen. Jo hetken kuluttua olin odottamassa pääsyä hoitajalle ja lääkärille, jotka tarkistaisivat tilanteen rintatulehduksen suhteen. Hoitaja mittasi kuumeen ja katsoi tulehdusarvot, jonka jälkeen siirryin lääkärin huoneeseen. Vastaanotolta lähtiessäni sain mukaani reseptin antibioottikuuriin, joka oli tarkoitettu rintatulehduksen hoitoon. Tulehdusarvot olivat hieman koholla, mutta mitä erikoisinta kukaan käyntini aikana edes tarkistanut minkä näköinen tulehtunut rinta oli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olo alkaa olla ainakin koko ajan parempi ja toivotaan, että näillä lääkityksillä ollaan kohta taas täysissä voimissa mukana vauva-arjessa.IMG_9291

carita

6 vastausta artikkeliin “Ei niin helppo alku sittenkään…”

 1. Et todellakaan ole huono äiti jos lopetat imetyksen. Täällä yksi joka on käynyt varmasti samat tunteet, tunsin itseni huonoksi äidiksi kun jouduin yli kahden viikon antibiottikuurille rintatulehduksesta ja heti jälkeen umppari leikkaukseen joten imetys loppui hyvin lyhyeen kun en päässyt vauvan vierelle. Mutta onneksi korvikkeet ovat hyviä! Tsemppiä sinne!

  • Kiitos tsempistä! Onneksi itsessään tuo antibioottikuuri ei ole esteenä imetykselle, joten ehdottomasti meinaan jatkaa vielä. Eiköhän nämä asiat päivä päivältä muutu helpompaan suuntaan ja sillä ajatuksella jatketaan että kohta kaikki sujuu ilman minkäänlaisia ongelmia. 🙂

 2. Hei!
  Olethan jo tutustunut imetys.fi ja varsinkin Imetyksen tuki ryn vertaistukiryhmään facebookissa? Imetysongelmien kanssa ei tarvitse selviytyä yksin – rintatulehduksen selättämiseen saat sieltäkin varmasti hyvää apua ja tukea. Hienoa, että olet jatkanut imetystä turhautumisesta huolimatta. <3

  Vauvan kasvaessa usein imetys helpottuu – jokaisen pitää se alkuun opetella, niin vauvan kuin äidinkin. 🙂

  • Kiitos vinkistä! 🙂 Itseasiassa en ole tutustunut, joten täytyy käydä katsomassa. Täällä jatketaan opettelua sinnikkäästi yhdessä vauvan kanssa.

 3. Imetyksen tuki ry: n fb-ryhmästä sain itse paljon paljon tietoa ja apua imetyksen suhteen. Aloitin ryhmän seuraamisen jo rv 20 kun jossain joku siitä mainitsi, enkä ole katunut. En olisi ikimaailmassa ajatellut ekan tiheänimunkauden tulevan jo 3 viikkoisena. Olisin luultavasti luullut midon loppuvan, kun vauva koko ajan rinnalla. Ja yksi asia minkä olen tako nyt itselleni isolla päähän: maito ei lopu imettämällä! Ja ”tyhjän tuntuiset” rinnat kertovat vain maidontulon tasoittumisesta, ei maidon loppumisesta. Paljon tsemppiä imetykseen!
  Terv. 10 viikkoisen tytön äiti

  • Täytyy ehdottomasti käydä liittymässä Facebookissa tuohon ryhmään. Sieltä on ilmeisesti monet saaneet apua imetyksen suhteen. Noi on juuri sellaisia asioita mitä tuntuu, että varsinkaan ensimmäisen kanssa ei voi tietää ja sitä tuntuu olevan pienimmistäkin asioista huolissaan. Kiitos kun jaoit omia kokemuksiasi, mukava kuulla muidenkin samanlaisista tilanteista! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta