VAUVATARVIKKEET JOITA ILMAN EI SELVIÄ!

Ensimmäisen lapsen kanssa tulee tehtyä paljon hankintoja, jotka auttavat selviämään arjesta pienokaisen kanssa. Harvat vanhemmat oikeasti tietävät ensimmäistä lasta odottaessa mikä on turhaketta ja mitkä hankinnat lähes välttämättömiä. Jos totta puhutaan niin uskon, että vähälläkin varmasti pärjää – kuitenkin myönnän olevani äiti, joka innoissaan raskausaikana hankki kaikkea mahdollista (osa tavaroista on vielä avaamattomina pakkauksissaan) ja hyvin paljon ylimääräistä tavaraa odottomaan sitä hetkeä kun ne saadaan vauvan kanssa käyttöön.

Tässä muutama tärkeä vauvatarvike, jotka osoittautuivat meille korvaamattomiksi ensimmäisen puolen vuoden aikana:

Nenäfrida. Ehdottomasti yksi tärkeimmistä hankinnoista. Pieni asia mutta suuri pelastus flunssan iskiessä. Sitä on innoissaan ostamassa kaikenlaisia käyttötavaroita, mutta tämä hankittiin ainakin meille vasta kotiuduttuamme sairaalasta Kristellan syntymän jälkeen. Kiitos nenäfridan ja keittosuola tippojen äiti on saanut nukkua yönsä rauhassa. Koska pieni lapsi hengittää ainoastaan nenän kautta voi flunssa tai ylipäätänsä nenän tukkoisuus saada äidin menettämään yöunensa vahtien pienen unta. Jos hengitys on kuulostanut raskaalta tai vaivalloiselta, on nenä ollut helppo tyhjentää fridan ansiosta. Keittosuola puolestaa tiputetaan nenään jos vauva on oikein tukkoinen ja tarvitsee kosteutusta tukkoisuuden irrottamiseksi.

Sitteri. Tästä jos mistä on ollut paljon apua arjen askareiden parissa. Helppo liikutella paikasta toiseen ja pitää vauva lähellä seuraamassa kotona tapahtuvia askareita. Super iso plussa värinä toiminto ja musiikki, jotka auttavat tarvittaessa lasta rauhoittumaan. Vielä tälläkin hetkelle meillä on sitteri käytössä – tosin siihen tarkoitukseen, että saan edes hetkeksi Kristellan pysymään paikoillaan.

Tuttinauha. Kristella on hetkittäisesti syönyt tuttia ja ilman tuttinauhaa olisi äiti saanut jatkuvasti olla metsästämässä kadonneita tutteja.

Konttauskypärä. Muistan aina kuinka vannoin ettei meillä varmasti käytetä mitään pehmokypärää. Kristellan ollessa 6 kuukauden ikäinen totesin menon olevan niin holtitonta, että päätin säästää itseni turhalta huolehtimiselta. Kaikista hauskinta on tällä hetkellä nousta seisomaan tukea vasten ja hauskuus loppuu hyvin nopeasti, jos tyttö kaatuu vauhdilla maahan ja lyö päänsä lattiaan. Kiitos konttauskypärän kaatuminen on pehmeämpää.

Hoitolaukku. Lähdin mihin tahansa on Kristella lähes poikkeuksetta mukana ja kaikki hänen hoitoon tarvitsemat tavarat ovat kulkeneet kätevästi aina valmiiksi pakatussa hoitolaukussa. Lisäksi hoitolaukku on helppo kiinnittää vaunuihin niin, että se kulkee sujuvasti mukana matkassa.

Vauvanpesä. Paras nukkumapaikka ensimmäisinä kuukausina. Turvallinen ja ennen kaikkea yksi tärkeimmistä hankinnoista.

Puuhamatto ja lelut. Kristellan motoriset taidot ovat kehittyneet huimasti. Suurimmaksi osaksi lapsi on viihtynyt koko pienen ikänsä leikkien ensin muutaman kuukauden ikäiseksi puuhamatolla ja nyt kontaten ympäri asuntoa lelujen perässä. Kaikista parhaimpia ovat ne lelut, jotka laulavat lastenlauluja tai soittavat musiikkia.

Lämpöpussi. Yksinkertaisesti asia, joka pelasti meidän perheen vauva-arjen ja takasi hyvät oltavat sekä pitkät päiväunet ulkona vaunuissa.

Näiden kaikkien lisäksi tärkeitä on ollut vetoketjulliset yöpuvut (ne joissa on kaksisuuntainen vetoketju), kietausubodyt (paljon helpompi pukea, erityisesti vastasyntyneen pienen vauvan päälle), turvakaukalo (jonka saa kiinnitettyä rattaisiin), kylpytuki (tekee kylpemisestä huomattavasti helpompaa) Emmaljunga Super viking vaunut/ratasistuin (ketterät, tukevat ja kestävät) sekä ruokalaput (hihalliset ja taskulliset).

Käy lukemassa mitä kaikkea sitä tuli hankittua raskausaikana ja mitkä eivät ehkä sittenkään olleet tärkeimpiä ostoksia..

Vauvahankinnat (osa 1) vauvantarvike viidakossa

Vauvahankinnat (osa 2) tärkeimmät hankinnat

Vauvahankinnat (osa 3) tarpeelliset vai tarpeettomat?

Olisiko jotakin pitänyt jättää hankkimatta? Ensimmäisen lapsen kanssa sitä on liian innoissaan. Toisen kanssa viisaampi ja kolmannen kanssa jo varmasti ammattilainen näissä asioissa. Tietyt asiat muuttuvat – tosin vauvat eivät.

Pesänrakennusta

Luulin jo selviäväni raskaudesta ilman sen suurempaa pesänrakennusviettiä, mutta taisin olla pahasti väärässä. Vaikka meillä siivotaan kotona säännöllisesti ja hyvinkin perusteellisesti en ole koskaan ollut mikään siivousintoilija, joka nauttisi pintojen puunaamisesta. Tällä hetkellä tilanne on aivan toinen ja kaiken lisäksi innostus saattaa iskeä mitä ihmeellisempään vuorokaudenaikaan. Käsittämätöntä kuinka koko tämän raskausajan hormonihässäkän keskellä mielialat ja ajatukset muuttuvat. Tänään aamulla jopa ihailin pyöreää vatsaani peilin edessä ja mietin kauanko saan vielä nauttia tästä kaikesta.

Tänään 37+3 eli toisin sanoen 38. raskausviikko meneillään. Tällä hetkellä on vain ihan käsittämätön tarve järjestää meidän asunto lattiasta kattoon (joka ikinen kaappi sisältöineen mukaan lukien) uuteen uskoon. En ole koskaan ollut myöskään aamuvirkku, mutta nyt nousen ylös ilman herätyskelloa ja aloitan tavaroiden järjestämisen hyvinkin innokkaana – minä joka vielä pari viikkoa sitten torkutin herätyskelloa vähintään tunnin ennen kuin sain itseni ylös sängystä.

Pinnasänky on vihdoin löytänyt paikkansa makuuhuoneesta, vaikka tämän asian kanssa saattoi olla muutamia epätoivon hetkiä. Olin saattanut kuvitella joko sängyn pienemmäksi tai makuuhuoneen reilumman kokoiseksi. Sängyn päällä oleva mobile ja reunoille asetetut pienet pehmeät jopa helisevät ja soivat lelut olisivat niin kiinnostavia Milan mielestä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kodinhoitohuone alkaa myös näyttämään valmiilta tulevan pikkuisen tarpeisiin. Vaipat on pinottu siististi hoitotason viereen ja vauvan hoitotarvikkeet asetettu lähellä olevaan lipastoon ja kaappeihin, jotta ne ovat helposti käden ulottuvilla tarvittaessa. Joka ikinen vauvanvaate, petivaatteet, harsot, pyyhkeet ja jopa pienet sukat on silitetty ja viikattu vaatehuoneeseen odottamaan käyttöä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Harvoin on tilannetta, jolloin ylimääräistä säilytystilaa olisi liikaa. Olen tehnyt todella paljon raskausajan vauvahankintoja, mutta silti meillä olisi vielä tilaa uusille tavaroille ja vaatteille. Olenhan heittänyt todella paljon omia vuosien mittaan kerääntyneitä turhia tavaroita pois ja kasannut ison pinon vaatteita odottamaan myyntiä kirpputorilla.

Täällä alkaa pikku hiljaa näyttämään kaikki niin valmiilta, että pikkuinen voisi sen puolesta saapua milloin tahansa. Minkähän huoneen järjestystä olen seuraavaksi muuttamassa? Tai mitä remonttia olen keksimässä..IMG_9291