VAUVATARVIKKEET JOITA ILMAN EI SELVIÄ!

Ensimmäisen lapsen kanssa tulee tehtyä paljon hankintoja, jotka auttavat selviämään arjesta pienokaisen kanssa. Harvat vanhemmat oikeasti tietävät ensimmäistä lasta odottaessa mikä on turhaketta ja mitkä hankinnat lähes välttämättömiä. Jos totta puhutaan niin uskon, että vähälläkin varmasti pärjää – kuitenkin myönnän olevani äiti, joka innoissaan raskausaikana hankki kaikkea mahdollista (osa tavaroista on vielä avaamattomina pakkauksissaan) ja hyvin paljon ylimääräistä tavaraa odottomaan sitä hetkeä kun ne saadaan vauvan kanssa käyttöön.

Tässä muutama tärkeä vauvatarvike, jotka osoittautuivat meille korvaamattomiksi ensimmäisen puolen vuoden aikana:

Nenäfrida. Ehdottomasti yksi tärkeimmistä hankinnoista. Pieni asia mutta suuri pelastus flunssan iskiessä. Sitä on innoissaan ostamassa kaikenlaisia käyttötavaroita, mutta tämä hankittiin ainakin meille vasta kotiuduttuamme sairaalasta Kristellan syntymän jälkeen. Kiitos nenäfridan ja keittosuola tippojen äiti on saanut nukkua yönsä rauhassa. Koska pieni lapsi hengittää ainoastaan nenän kautta voi flunssa tai ylipäätänsä nenän tukkoisuus saada äidin menettämään yöunensa vahtien pienen unta. Jos hengitys on kuulostanut raskaalta tai vaivalloiselta, on nenä ollut helppo tyhjentää fridan ansiosta. Keittosuola puolestaa tiputetaan nenään jos vauva on oikein tukkoinen ja tarvitsee kosteutusta tukkoisuuden irrottamiseksi.

Sitteri. Tästä jos mistä on ollut paljon apua arjen askareiden parissa. Helppo liikutella paikasta toiseen ja pitää vauva lähellä seuraamassa kotona tapahtuvia askareita. Super iso plussa värinä toiminto ja musiikki, jotka auttavat tarvittaessa lasta rauhoittumaan. Vielä tälläkin hetkelle meillä on sitteri käytössä – tosin siihen tarkoitukseen, että saan edes hetkeksi Kristellan pysymään paikoillaan.

Tuttinauha. Kristella on hetkittäisesti syönyt tuttia ja ilman tuttinauhaa olisi äiti saanut jatkuvasti olla metsästämässä kadonneita tutteja.

Konttauskypärä. Muistan aina kuinka vannoin ettei meillä varmasti käytetä mitään pehmokypärää. Kristellan ollessa 6 kuukauden ikäinen totesin menon olevan niin holtitonta, että päätin säästää itseni turhalta huolehtimiselta. Kaikista hauskinta on tällä hetkellä nousta seisomaan tukea vasten ja hauskuus loppuu hyvin nopeasti, jos tyttö kaatuu vauhdilla maahan ja lyö päänsä lattiaan. Kiitos konttauskypärän kaatuminen on pehmeämpää.

Hoitolaukku. Lähdin mihin tahansa on Kristella lähes poikkeuksetta mukana ja kaikki hänen hoitoon tarvitsemat tavarat ovat kulkeneet kätevästi aina valmiiksi pakatussa hoitolaukussa. Lisäksi hoitolaukku on helppo kiinnittää vaunuihin niin, että se kulkee sujuvasti mukana matkassa.

Vauvanpesä. Paras nukkumapaikka ensimmäisinä kuukausina. Turvallinen ja ennen kaikkea yksi tärkeimmistä hankinnoista.

Puuhamatto ja lelut. Kristellan motoriset taidot ovat kehittyneet huimasti. Suurimmaksi osaksi lapsi on viihtynyt koko pienen ikänsä leikkien ensin muutaman kuukauden ikäiseksi puuhamatolla ja nyt kontaten ympäri asuntoa lelujen perässä. Kaikista parhaimpia ovat ne lelut, jotka laulavat lastenlauluja tai soittavat musiikkia.

Lämpöpussi. Yksinkertaisesti asia, joka pelasti meidän perheen vauva-arjen ja takasi hyvät oltavat sekä pitkät päiväunet ulkona vaunuissa.

Näiden kaikkien lisäksi tärkeitä on ollut vetoketjulliset yöpuvut (ne joissa on kaksisuuntainen vetoketju), kietausubodyt (paljon helpompi pukea, erityisesti vastasyntyneen pienen vauvan päälle), turvakaukalo (jonka saa kiinnitettyä rattaisiin), kylpytuki (tekee kylpemisestä huomattavasti helpompaa) Emmaljunga Super viking vaunut/ratasistuin (ketterät, tukevat ja kestävät) sekä ruokalaput (hihalliset ja taskulliset).

Käy lukemassa mitä kaikkea sitä tuli hankittua raskausaikana ja mitkä eivät ehkä sittenkään olleet tärkeimpiä ostoksia..

Vauvahankinnat (osa 1) vauvantarvike viidakossa

Vauvahankinnat (osa 2) tärkeimmät hankinnat

Vauvahankinnat (osa 3) tarpeelliset vai tarpeettomat?

Olisiko jotakin pitänyt jättää hankkimatta? Ensimmäisen lapsen kanssa sitä on liian innoissaan. Toisen kanssa viisaampi ja kolmannen kanssa jo varmasti ammattilainen näissä asioissa. Tietyt asiat muuttuvat – tosin vauvat eivät.

PARASTA JUST NYT

*Sisältää mainoslinkkejä

Viikko on ollut niin täynnä ohjelmaa ja huippu hetkiä etten tiedä mistä edes aloittaa.

Jokainen on varmasti huomannut kuinka kevät saapuu vauhdilla. Aurinko paistaa, päivät pitenevät ja helmikuu lähestyy pikku hiljaa loppuaan. Tänään aamulla tosin herättiin siihen kuinka lumi oli peittänyt maan ja oltiin lähdössä pulkka ostoksille – kyllä se kevät vielä aikanaan saapuu. Tämän viikon aikana olemme ulkoilleet enemmän kuin aikoihin, viettäneet aikaa perheen sekä ystävien kanssa ja juhlineet merkkipäiviä.

Kuvan Petite Cherie lämpöpussi

Helmikuun parhaat 

♥ Talvi lähenee loppuaan ja kevät saapuu pikku hiljaa.

♥ Kristella on pian 6 kuukautta vanha, yksi uusi syy järjestää juhlat perheen kesken.

♥ Ystävänpäivä, yksi parhaimmista päivistä vuodessa.

♥ Tulppaanit, mikä loistava syy rakastaa tätä aikaa vuodesta. Voisin koristella kotona jokaisen huoneen näillä ihanilla kukkasilla.

♥ Päivät ovat pidentyneet jo huomattavasti. Mukavampi ulkoilla myös myöhemmin kuin puolenpäivän aikaan ja saada nauttia valoisasta ajasta.

Edellinen postaus → Vauva-arjen pelastaja

KEHITYKSEN VAIHEET – KRISTELLA 5KK

Ikää Kristellalla on pian jo 5 kuukautta – mihin ihmeeseen päivät katoaa. Joka päivä opitaan uusia asioita ja taitoja sekä me nautitaan yhteisestä ajastamme päivisin kotona – täysin kahdestaan, ainakin useimmiten. Kotona nukutaan hyvin, syödään soseita, kieltäydytään totaalisesti tuttipullosta, ryömitään (tosin peruuttaen), leikitään, jokellellaan, itketään, nauretaan ja ulkoillaan – näistä on meidän vauva-arki tehty.

Processed with VSCO with f2 preset

Siirryttiin alkuvuodesta maistelemaan pieniä annoksia erilaisia kasvissoseita ja nyt ollaan totuteltu päivä kerrallaan hedelmiin sekä marjoihin. Meillä maistuisi varmasti paljon suuremmatkin annokset mitä olen tarjonnut, mutta ollaan vielä totuteltu uusiin makuihin ja ruoan koostumukseen vähitellen. Soseet on ihan super helppoa valmistaa itse ja pakastaa jääpalamuoteissa juuri oikean kokoisiksi annospaloiksi. Tähän mennessä ollaan maistettu bataattia, perunaa, porkkanaa, parsakaalia, omenaa, päärynää, puolukkaa ja mustikkaa. Joka viikko otetaan pari uutta raaka-ainetta lisää ruokien valmistukseen ja taas totutellaan niihin. Olisi tarkoitus aloittaa myös aamupuuron ja iltavellin lisääminen päivittäisten aterioiden joukkoon – siinä toivossa, että lapsi saisi illalla vatsan täyteen ja jaksaisi nukkua aamuun asti. Herätään tällä hetkellä kuitenkin vain 1-2 kertaa yössä syömään. Toivon yösyöttöjen jäävän pois viimeistään imetyksen loputtua.

Kehitys on hyvin yksilöllistä ja toisilla vauvoilla tuntuu olevan todella hurja kiire oppia liikkumaan, ryömimään, konttaamaan ja kävelemään. Toiset taas ovat niin rauhallisia, tyytyväisiä ja varovaisia, että liikkeelle pääseminen ottaa oman aikansa. Meillä opetellaan tällä hetkellä kovasti konttausasentoon nousemista, mutta vauhti uupuu vielä. Ryömimään on opittu, mutta liikutaan peruuttaen ja mahalleen on käännytty jo 3 kuukauden iästä lähtien. Yöt ovat levottomia ja neiti herää milloin mistäkin päin sänkyä pyörittyään unissaan ”eteenpäin”. Jokainen lapsi on yksilö, joten turha huolestua vaikka odotettu kehitys ei tapahtuisi juuri silloin kun sitä odottaa.

Processed with VSCO with f2 preset

Meillä oli myös sellainen vaihe kun neiti kieltäytyi totaalisesti tuttipullosta. Silloin todellakin tuntui siltä etten pystynyt olemaan kuin hetken pois kotoa – oli turha edes haaveilla yli kahden tunnin poissaolosta. Moni asia on kuitenkin pienestä kiinne ja Kristella kelpuuttaa taas maidon pullosta. Ainoa asia vaan joka vaaditaan on tuttipullo jossa on kahvat – paikat pienille käsille, koska meillä ei ilmeisesti ole mitään pikkuvauvaa kotona vaan omatoiminen vähän isompi vauva, joka haluaa juoda maitonsa itse.

Meidän arkea pääset seuraamaan myös Instagramissa ja Snapchatissa: caritapesonen

image