Sektio vai perätilasynnytys?

Meidän viimeisin käynti äitiyspolilla kului hieman eri tavalla kuin osasin odottaa. Käynti äitiyspolilla venähti useamman tunnin mittaiseksi ja ajatukset olivat todella sekavat. Tiesin vauvan olleen lähes koko raskausajan perätilassa, mutta asiaa käytiin vielä varmistamassa ultralla paikan päällä. Perätila tarkoittaa sitä, että vauva ei ole kääntynyt niin kutsuun raivotarjontaan jotta syntyisi pää edellä – niin kuin lapset yleensä syntyvät. Näillä raskausviikoilla ainoastaan noin 3% lapsista jää perätilaan. Ei käynyt mielessäkään, että joutuisin itse vielä valitsemaan miten haluan tulevan synnytyksen menevän. Minun tulisi siis valita sektio tai perätilasynnytys.

sektio

Ensimmäinen synnytys oli oikeastaan todella helppo ja hyvä kokemus. Synnytyskertomuksen pääset lukeeman täältä. Ajattelin että toisen synnytyksen käynnistyessä lähdetään samalla tavoin kaikessa rauhassa kipeistä supistuksista tai veden menosta sairaalaan. Nyt tilanne näyttää kuitenkin toiselta. Jos mitään ihmettä ei seuraavien päivien aikana tapahdu ja vauva jää perätilaan on minun itse tehtävä päätös sektion ja perätilasynnytyksen väliltä. Tämä päätöksen tekeminen on saanut minut valvomaan yöt ja olemaan todella ahdistunut.

Tosiaan äitiyspoliklinikalla käydessä vauvan perätila varmistui ja kävimme lääkärin kanssa läpi vaihtoehdot kuinka synnytys tulisi mahdollisesti etenemään. Muutaman kyyneleen jälkeen yritin päästä johonkin lopputulokseen. Lopulta päädyimme ensin kokeilemaan vauvan kääntämistä vatsan päältä. Vähäisen lapsiveden ja edessä olevan istukan takia käännös ei kuitenkaan onnistunut. Turha yritys, mutta tuli ainakin yritettyä. Sektio pelottaa ja vielä siihen päälle kammoksun leikkauksen jälkeistä napapiikkiä jota täytyisi pystyä itse pistämään useamman vuorokauden ajan. Toisaalta vielä tätä enemmän pelottaa ajatus perätilasynnytyksestä ja sen vaaroista. En tiedä olenko liikaa tutkinut asiaa netistä, mutta lapsen synnyttäminen perätilassa tuntui aivan älyttömältä ajatukselta enkä usko, että olisin mitenkään valmis siihen.

sektio

Päädyttiin kuitenkin siihen ratkaisuun, että lantio magneettikuvataan ja sen jälkeen tehdään lopullinen päätös synnytyksestä. Tällä siis varmistetaan olisiko lapsen synnyttäminen perätilassa alateitse edes mahdollista. Lääkäri soitti magneettikuvien tuloksia jo seuraavana päivänä ja mitat vaikuttivat hyviltä. Perätilasynnytys olisi siis mahdollinen mutta… Vauva on päättänyt kääntyä. Eikä suinkaan raivotarjontaan vaan hän on tulossa maailmaan jalat edellä. Tämä siis tekee päätöksestä helpompaa minulle, koska sellaista ei tarvitse tehdä. Mikäli vauva pitää paikkansa näin tämä lapsi tulee syntymään suunnitellulla sektiolla tämän kuun aikana. Puolestaan jos vauva päättää saapua maailmaan ja lapsivesi menee ennen sovittua leikkauspäivää niin meillä tulee kiire päästä sairaalaan mahdollisimman nopeasti ambulanssilla.

Toivotaan että kaikki menee hyvin ja syyskuun aikana saamme perheeseen yhden maailman rakkaimman aarteen lisää!

sektio

LUE MYÖS ↓

SAIRAALAKASSIN SISÄLTÖ

MITÄ SYYSVAUVA TARVITSEE

ME ASUTAAN BUNKKERISSA

ONKO YHDEN LAPSEN HALUAMINEN ITSEKÄSTÄ?

ÄITIYS ON?

SEURAA ♥

INSTAGRAM @caritapesonen | FACEBOOK

 

Tuleeko meille tyttö vai poika?

Viime viikolla oli vihdoin kauan odotettu rakenneultra käynti. Päälimmäisenä ajatuksena rakenneultraan mentäessä oli huoli siitä, että kaikki olisi varmasti hyvin ja lapsi olisi terve. Tietysti meitä molempia vanhempia myös kutkutteli ajatus siitä, että olisi kiva tietää tulevan vauvan sukupuoli. Tieto siitä olisiko meille tulossa tyttö vai poika helpottaisi tulevia vauvahankintoja, sillä toisen tytön kohdalla ei tarvitsisi uusia koko vauvanvaate varastoja. Pojan kohdalla taas jokainen Kristellalta säästetty vaaleanpunainen röyhelövaate jäisi takuulla käyttämättä ja uusia vaatteita täytyisi hankkia paljon. Vaikka varmasti toisen kohdalla uskon olevani paljon maltillisempi vaatehankintojen kanssa. Ensimmäisestä oppineena – vähempikin olisi riittänyt.

Rakenneultrassa kaikki näytti olevan juuri niin kuin pitääkin ja vauvan kehitys vastasi sen hetkisiä raskausviikkoja. Kaikista tärkein asia oli kuulla, että pienokaisella vaikutti olevan kaikki hyvin vatsassa. Mulla ei ollut tässä raskaudessa minkäänlaista vaistoa siitä kumpi meille olisi tulossa tyttö vai poika. Edellisessä raskaudessa olin 110% varmuudella sitä mieltä, että odotin tyttöä. Toisaalta tämä raskaus on ollut hyvin samanlainen kuin aiempi ja toisinaan aivan erilainen.

tyttö vai poika

Tuleeko meille tyttö vai poika?

Makeanhimon sanotaan yleensä viittaavaan siihen, että tulossa olisi tyttö. Mansikoiden ja jäätelön loputon himo viittaisi siis tähän vaihtoehtoon.

Vau.fi sivuilla tekemäni testin mukaan odottaisin todennäköisemmin poikaa.

Pahoinvointi liitetään useammin tyttö vauvaa odottaviin äiteihin. Ensimmäisen kolmanneksen perusteella olisi todennäköisempää odottaa tyttöä.

Raskauden myötä ruokahalu on kasvanut huomattavasti. Voisin syödä lähes koko ajan, mutta onneksi tämä ei ole ainakaan vielä vaikuttanut huomattavasti painon nousuun. Poikaa odottavat äidit nauttivat enemmän ns. raskasta ja rasvaista ruokaa jota olen myös himoinnut eli todennäköisemmin poika.

Sormustestin tuloksena meille olisi tulossa tyttö. Sormus pujotetaan odottavan äidin hiukseen, asetetaan vatsan päälle ja joko pyörivän tai heiluvan liikkeen perusteella voidaan päätellä olisiko tuleva lapsi tyttö vai poika.

Vatsan muodon perusteella uskotaan myös olevan eroja sukupuolten välillä. Vatsani on mielestäni vielä näillä viikoilla pieni eikä huomattavasti ole pyöristynyt eteenpäin, mutta lantio on levinnyt sitäkin enemmän. Tämä siis viittaisi tyttöön.

Tyttö lasten sanotaan vievän äitinsä kauneuden raskausaikana. Puolestaan poikaa oodottavat äidit tuntevat hehkuvansa raskausaikana. Verrattuna edelliseen raskauteen vaikuttaisi siltä, että odotan poikaa.

Mieliala. Tunteet pinnassa. Lyhyesti ja ytimekkäästi kaikki nämä viittaisivat tyttöön.

Vauvan syke on ollut koko raskauden melko nopea yli 140 lyöntiä minuutissa, joka viittaisi tyttöön.

Useat seikat viittaavat siihen, että meille olisi tulossa toinen tyttö…

Rakenneultrassa näytti hyvin vahvasti siltä, että Kristella saa syksyllä pikkusiskon, joten meille tulee toinen tyttö! Lapsen sukupuolella ei tosin ollut meille mitään merkitystä, sillä molemmat olisivat ihan yhtä ihania vaihtoehtoja ja eniten toivon että lapsi olisi terve. Olen kuitenkin enemmän kuin innoissani, sillä salaa toivoin mielessäni juuri tätä vaihtoehtoa hieman enemmän näistä kahdesta.

Lue myös ↓

Painonnousu raskausaikana

Onko yhden lapsen haluaminen itsekästä?

Kuinka raskaus on vaikuttanut ruokavalioon?

Taivaallisen hyvät pinaattiletut

Suojaa iho auringolta – fysikaalinen aurinkosuoja

Seuraa ♥

Instagram @caritapesonen | Facebook

 

 

Ensimmäiset vauvatarvikkeet – ARVONTA + alekoodi

Toukokuu ja ollaan saatu nauttia ennätys lämpimistä päivistä täällä Suomessa. Fiilis on monellakin osalla korkealla, mutta helteet ovat ottaneet osansa ja huomaan jo tässä vaiheessa raskautta olevani paljon hitaampi liikkumaan. Hengästyn huomattavasti nopeammin kuin aiemmin, mutta se on täysin normaalia ja kuuluu tähän vaiheeseen. Kerroin raskaudesta täällä blogissa paljon aiemmin kuin edellisellä kerralla, mutta muutamissa asioissa olen paljon maltillisempi kuin Kristellaa odottaessa. Raskaus on jo yli puolessa välissä ja me eletään jänniä aikoja, sillä rakenneultra on vielä edessä. Ensi viikolla toivottavasti selviää, että kaikki on varmasti niin kuin pitääkin ja lapsi kasvaa sekä kehittyy normaalisti.

Vielä tämän viikon alussa en ollut tehnyt yhtä ainuttakaan hankintaa uudelle tulokkaalle (toisin kuin Kristellan kanssa olin alkanut täyttämään kotia vauvatarvikkeilla ja vaatteilla heti alusta alkaen). Meille koitiutui vasta tällä viikolla ensimmäiset uudet tarvikkeet vauvalle. Ihana mintun sävyinen tuttinauha, 100% luonnonkumitutti ja pehmeät puuvillaiset harsot – joita ei koskaan voi olla liikaa vauvaperheessä. Tästä on hyvä aloittaa hankkimaan kaikkea tarpeellista vauvalle.

Kannattaa kurkata instagramin @caritapesonen puolelle, sillä siellä on meneillään arvonta, jossa palkintona Raskauskeijun valikoimista valitsemasi tuttinauha itselle sekä ystävälle lahjaksi. Lisäksi koodilla caritapes saat -10% alennusta kaikista tuotteista Raskauskeijun valikoimasta. Koodi on voimassa huomiseen 18.5 asti, joten nyt kannattaa suunnata ostoksille kipinkapin.

Edellinen kirjoitus → Suojaa iho auringolta – fysikaalinen aurinkosuoja

Lue myös ↓

Vauvahankinnat (osa 1) vauvantarvike viidakossa

Vauvahankinnat (osa 2) tärkeimmät hankinnat

Vauvahankinnat (osa 3) tarpeelliset vai tarpeettomat?

Seuraa ♥

Instagram @caritapesonen | Facebook