Vuoden 2018 tavoitteet

Tänä vuonna minä lupaan.. Jälleen kerran eletään vuoden ensimmäisiä päiviä uutena ihmisenä – uusi vuosi ja uusi minä. Olen sitä mieltä ettei elämäntaparemontti tai yhtäkkinen innostuminen omasta hyvinvoinnista kanna pitkälle jos ainoa kaiken takana oleva syy on uuden vuoden lupauksesta kiinni pitäminen. Ensimmäiset lupaukset alkavat varmasti olla jo pian unohdettu ja vanha elämäntapa palaa hetken innostuksen tilalle. Jos oikeasti tahtoo tehdä muutoksia ja lupauksia elämässä täytyy sen tapahtua täysin omasta tahdosta. Muutokset voivat tapahtua koska vain, ei siihen oikeasti tarvita vuoden vaihtumista. Mitä jos unohdettaisiin ne perinteiset uuden vuoden lupaukset ja asetettaisiin realistiset tavoitteet tulevalle vuodelle?

Tavoitteet
Kuva: A-lehdet / Johanna Myllymäki

Vuoden 2018 tavoitteet

Vastuullista rahankäyttöä.

Olen aina ollut melko huoleton rahan kanssa ja jos jotain haluan niin olen ostanut sen – ilman sen suurempaa mietintää. Nykyään pohdin tarkkaan tuleeko kaikki hankkimani oikeasti tarpeeseen. Tänä vuonna en hanki mitään turhaa meidän perheelle. Mielummin sijoitan isomman summan ulkomaanmatkaan kuin ostelen hulluna vaatteita ja kenkiä, joita on valmiiksi kaapit pullollaan.

Kiitollisuus.

Olen kiitollinen kaikesta siitä mitä minulla on. Ihan niistä arjen pienistä asioista ja kaikista ihanista ihmisistä ympärilläni.

Turhat asiat sikseen.

Tänä vuonna en aio valittaa kotona pienistä ja turhista asioista. Tietyissä asioissa olen varsinainen kontrollifriikki, mutta joskus on hyvä antaa toisen tehdä asiat omalla tavallaan.

Ajankäyttö.

Kotona ollessa tunnit vain vierähtävät ja tekemättömät asiat lisääntyvät. Olen edelleen se ihminen jota saa aina odottaa ja olen aina myöhässä sovitusta aikataulusta – tavoitteena on yrittää olla myöhästelemättä vaikka pahoin pelkään, että tätä piirrettä minussa on turha yrittää muuttaa.

Järjestelmällisyys.

Tänä vuonna hankin perinteisen kalenterin ja muistion jonka toivon pitävän minut ajantasalla kaikista sovituista menoista ja suunnitelmista. Suunnittelen viikon menot mahdollisimman hyvissä ajoin ja jätän itselleni myös vapaa-aikaa.

Matkustaminen.

Vuoden aikana tavoitteena on matkustaa uusiin paikkoihin niin ulkomailla kuin kotimaassa.

Elä, naura ja rakasta.

Kliseinen motto, mutta siihen kiteytyy kaikki mitä alkaneen vuoden toivon pitävän sisällään. Paljon rakkautta, rakastetuksi tulemista ja rakkauden osoituksia. Naurua ja iloa sekä elämää niin ylä- kuin alamäkiä kohdaten.

Tärkeimmäksi haasteeksi asetan itselleni sen, että vietän vuoden aikana mahdollisimman paljon aikaa maailman rakkaimman ihmisen, oman pienen tyttöni kanssa <3

tavoitteet

Lue myös edellinen kirjoitus → Joulumieli hukassa?

Seuraa ♥

Instagram | Facebook

 

Elämäntapamuutos – vinkit onnistumiseen!

Vuoden vaihtuessa moni varmasti lupaili itselleen yhtä sun toista – terveellisemmän elämän aloittamista, laihduttamista tai liikunnan lisäämistä. Lupauksia tehdessä on hyvä muistaa, että päätökset tehdään hetkessä, mutta elämäntapamuutokset vaativat aikaa. Sitä paitsi lupauksethan on tehty pidettäviksi, vai mitä? Kuinka moni edes haluaisi myöntää itselleen ettei onnistunut pitämään lupauksistaan kiinni tänäkään vuonna – en minä ainakaan. Näillä muutamilla vinkeillä teet onnistumisesta helpompaa.

Tärkeintä on usko itseensä ja kokea todellista halua tehdä muutos itsensä eteen sekä päästä tavoitteeseen. Mikään muu ei motivoi paremmin kuin sinä itse. Oma kehitys sekä hyvinvoiva mieli ja keho on paras tapa motivoida itseään jatkamaan. Älä siis turhaan vertaa itseäsi muihin, vaan keskity täysin omaan suoritukseen ja kehitykseen.

On aika unohtaa liian suuret lupaukset, joihin pyrkiessä innostus viimeistään lopahtaa koska tulokset eivät vastaa odotettuja tavoitteita. Anna muutokselle aikaa, sillä mitkään niin suuret kuin pienet elämäntapamuutokset eivät tapahdu hetkessä. On mahdotonta yrittää kerralla muuttaa koko elämää. Keskity sen sijaan päivä kerrallaan muuttamaan pieniä asioita elämässäsi. Eikä ole myöskään olemassa oikotietä pysyvään painonpudotukseen tai lihaskasvuun nopeasti.

Löydä itsellesi se oikea treenimuoto. Kaikkien ei tarvitse harrastaa pelkkää kuntosalia vaan liikunta muotoja on lukuisia erilaisia vaihtoehtoja. Jos kotoa poistuminen kuulostaa ylitse pääsemättömältä vaihtoehdolta, harjoitteita voi tehdä myös kotona. Netti on pullollaan loistavia treeni vinkkejä kotioloihin.

Terveellisellä ja oikeanlaisella ruokavaliolla on suurempi merkitys kehityksessä kuin monesti osataan ajatellakaan. Etenkin jos tarkoituksena on pudottaa painoa, on äärimmäisen tärkeää panostaa oikeanlaiseen ruokavalioon. Sanotaan että jopa 80% tuloksista tulee sen perusteella mitä syö.

Ympäröi itsesi oikeanlaisilla ihmisillä. Ihmiset joilla on samanlaiset tavoitteet tai läheiset jotka tukevat ja tsemppaavat sinua jatkamaan tekevät onnistumisesta huomattavasti helpompaa.

Kaiken lisäksi mulla on tarjota teille lukijoille lisää motivaatiota pitää kiinni lupauksistaan! Koodilla: fitnetblog2016 saa kaikista fitnet.fi sivuston nettivalmennuksista -15% alennuksen. Joten oletko valmis olemaan elämäsi kunnossa ja tekemään elämäntapamuutoksen? Tämän helpommaksi se ei enää voisi mennä! 😉

2016-01-03 10.51.55

IMG_9291

Uuden alku

Vuosi vaihtuu, joten olisiko aika pysähtyä hetkeksi miettimään kulunutta vuotta ja tulevaisuuden suunnitelmia. On tärkeää uskoa omiin unelmiinsa ja rohkeasti yrittää tavoitella niitä. Kulunut vuosi on varmasti omalla kohdalla yksi ikimuistoisimpia, enkä vaihtaisi tai jättäisi tekemättä mitään kuluneen vuoden aikana tapahtunutta. Tarkemmin ajateltuna tämän vuoden aikana on tapahtunut suurimmat muutokset elämässäni.

Vuoteen 2015 on mahtunut: uusia työkuvioita, kovaa treeniä, kauneuskilpailuja, uusia ystäviä, ikimuistoisia kokemuksia, misseilyä, matkustelua, bloggaamista ja ennen kaikkea rakkautta!

IMG_9120

IMG_9133

IMG_6461-2

Olisiko nyt hyvä aika kokea kiitollisuutta siitä mitä on saavuttanut vai pitäisikö unelmoida siitä mitä on vielä edessä? Asetin itselleni korkeat tavoitteet tälle vuodelle ja olen enemmän kuin tyytyväinen siihen mitä olen saavuttanut ja kuinka paljon olen oppinut. Se että on saavuttanut haluamansa ei pitäisi estää unelmoimasta vielä jostain paremmasta.

Aina vuoden vaihtuessa tehdään lupauksia – tavoitteena muuttua paremmaksi ihmiseksi. Kuntosaleilla nähdään tammikuun aikana innokkaita uusia treenajia, joiden kohdalla innostus kuitenkin lopahtaa viimeistään helmikuun koittaessa. Vietetään legendaarista tipatonta tammikuuta tai pidetään karkkilakkoa. Lupauksien takana on aina ihminen joka on jollakin lailla tyytymätön elämäntapaansa. Jos koetaan tarvetta muuttaa joitakin asioita omassa elämässä on hyvä tehdä päätöksiä asioiden eteen – mutta tarvitseeko silti vuoden vaihtua jotta voidaan tehdä suuria muutoksia elämässä?

Muutoksista puheen ollen… Olen unohtanut kokonaan mainita että mun hiukset saivat pari viikkoa sitten ihanan uuden sävyn! Ainainen blondeus sai nyt vaihtua ja tää tyttö on brunette – joka on todellisuudessa huomattavasti lähempänä mun omaa hiusten väriä. Vaihtelu tekee hyvää ja mieli pysyy virkeänä! Mitäs tykkäätte? 😉

Carita.Pesonen.

Koskaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, joten tehdään siitä yhdessä ihmeellinen.
Today is not just another day. It’s a new opportunity, another change, a new beginning.
♥Carita