Kehon ja mielen herättävä supershotti

Perinteisen aamukahvin nauttimisen sijasta toimiva keino herättää kroppa ja mieli uuteen päivään on inkivääri-sitruuna shotti. Valmistus onnistuu ilman mehustinta ja on ennen kaikkea vaivatonta. Sitruunan raikas ja kirpeä maku yhdistettynä vahvan ja kurkkua polttelevan inkiväärin kanssa toimii kaiken lisäksi loistavana flunssan karkoittajana. Sitruuna ja inkivääri ovat tunnettuja lukuisista terveyttä edistävistä vaikutuksista. Yhdistettynä nämä kaksi ainesta saavat aikaan oikean supershotin, joka herättää väsyneimmänkin unikeon.

Inkivääri

◊ Parantaa verenkiertoa, puhdistaa, poistaa nestettä ja vähentää näin turvotusta.
◊ Vähentää vatsavaivoja ja ehkäisee pahoinvointia.
◊ Luonnonmukainen lääke flunssan hoitoon.
◊ Vähentää kipua ja tulehdusta.

Sitruuna

◊ Sisältää runsaasti C-vitamiinia
◊ Poistaa nestettä
◊ Hoitaa tulehduksia
◊ Tasapainottaa kehon pH-arvoja

Inkivääri-sitruuna shotti

1 kokonainen sitruuna
Tuoretta inkivääriä (reilu pala)

Purista sitruunan mehu talteen. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi ohueksi raasteeksi. Purista käsin raastetun inkiväärin mehu sitruunamehun joukkoon ja nauti shottilasista. (Käytän itse inkivääriä aina sen kokoisen palan, että valmiissa shotissa on sitruunamehua hieman enemmän.)

Seuraa ♥

| Instagram | Facebook |

PINAATTISIPSIT

Olette varmasti törmänneet aiemmin lehtikaalisipseihin, jotka toimivat loistavasti terveellisempänä valintana korvaamaan perinteiset perunalastut. Käsi ylös jokainen jolla on tapana napostella leffaa katsellessa tai ihan muuten vain viikonloppun tullessa tekee mieli herkutella. Ajatuksena oli viettää perjantai iltaa kotona sohvalle käpertyneenä, mutta mikä leffailta se sellainen on missä ei rouskutella suolaisia naposteltavia – tällä kertaa päätin antaa itselleni luvan syödä sipsejä ilman huonoa omaa tuntoa, joten valmistin illan naposteltavat ravinteikkaasta pinaatista.

Pinaatti on oikeaa superruokaa. Sillä on monia terveyttä edistäviä vaikutuksia ja se sisältää mm. paljon k-vitamiinia ja rautaa. Olen usein joutunut käyttämään alhaisen hemoglobiinin vuoksi rautalisää, joten pinaatin lisääminen ruokavalioon useammin ei olisi yhtään huonompi ajatus. On ainakin yksi hyvä syy herkutella näillä sipseille toistekin. Kaiken terveellisyyden lisäksi pinaattisipsit ovat niin hyviä, että ne ovat hetkessä syöty. Päivällä valmistamani annos oli jo iltaan mennessä naposteltu, joten ei auttanut muu kuin tehdä samanlainen annos uudelleen.

Pinaattisipsit

100 g pinaattia
4 rkl kookosöljyä
merisuolaa

Huuhtele ja kuivaa pinaatit huolellisesti. Lisää sulatettu kookosöljy sekä sopiva määrä suolaa pinaattien joukkoon ja sekoita kaikki sekaisin kulhossa. Paista kahdessa erässä ja asettele pinaatit leivinpaperin päälle uunipellille niin etteivät ne ole päällekkäin. Paista uunin keskitasolla 150 asteessa 15-18 minuuttia, kunnes pinaatit ovat rapeita. Anna hetki jäähtyä ennen herkuttelua.

Olettteko aiemmin kokeilleet valmistaa sipsejä lehtivihanneksista?

Käy lukemassa myös edellinen postaus → KUN ON AIKA PITÄÄ TAUKOA..

MEIDÄN ENSIMMÄINEN LÄÄKÄRIKÄYNTI

Toivoin tämän päivän koittavan vasta myöhemmin, mutta nyt Kristellan ollessa reilu 4 kuukauden ikäinen oli aika suunnata ensimmäisen kerran lääkärin vastaanotolle.

Kun tuntee itsensä kipeäksi tietää varsin hyvin milloin suunnata lääkäriin. Entä siinä tilanteessa kun pieni lapsi alkaa osoittamaan mahdollisia merkkejä siitä, että olisi jollakin tavalla kipeä? Epäilykseni heräsivät kun aiemmin hyvin nukutut yöt muuttuivat katkonaisiksi, illat kuluivat kiukutellen ja lapsen nukuttaminen osoittautui hankalaksi –  jopa mahdottomaksi tehtäväksi. Jokainen äiti varmasti tietää ettei ole mitään kauheampaa kuin nähdä oman lapsen voivan huonosti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päädyttiin Kristellan kanssa yksityiselle vastaanotolle tarkistamaan tilannetta ja kuulemaan lääkärin lausunto – vai oliko kaikki vain äidin ylireagointia ja huolehtimista. Omalla kohdallani olisin ottanut särkylääkettä ja jäänyt kotiin lepäämään. Pienen lapsen kohdalla tilanne oli aivan toinen. Olin heti ensimmäisenä varaamassa aikaa lääkärikäynnille. Käyntiä edeltävä yö kului silmä tarkkana vahtien lasta ja pohtien olisiko varattu aika sittenkin turha. Kaiken jälkeen olen tyytyväinen omaan harkintakykyyni ja vastaavan tilanteen uusiutuessa suuntaisin ensimmäisenä lääkäriin – ilman turhaa miettimistä. Kyllä äidinvaisto on yksi uskomattomista asioista joihin vain kannattaa luottaa.

Käynnillä todettiin korvatulehdus, joten me lähdettiin apteekin kautta kotiin lääkitsemään pieni potilas. Muutaman viikon kuluttua käydään vielä kontrollikäynnillä tarkistamassa, että kaikki on varmasti kunnossa ja antibiootit ovat auttaneet. Toivotaan pikaista paranemista pikkuiselle! <3

image