Vauvan ja taaperon smoothiekakku

Terveellisempi vaihtoehto niin juhlien kuin arjen herkutteluun – smoothiekakku. Valmistin kakun ensisijaisesti Kristellalle, sillä tämä kakku valmistuu ilman lisättyä sokeria ja sisältää ainoastaan hedelmien oman sokerin, joka antaa kakulle sopivasti makeutta. Valmistaminen on yhtä helppoa kuin aamusmoothien teko, joten ei muuta kun leipomaan! Tämän ohjeen hedelmiä voi korvata niin marjoilla kuin muilla haluamillaan hedelmillä.

Vauvan smoothiekakku

Smoothiekakku

Pohja

1pkt Omenaisia täysjyväkeksejä (lasten hyllyltä)
120g päärynäsosetta

Täyte

3 Kypsää banaania
450g Mangososetta (Bonne)
1dl Appelsiinimehua
8kpl liivatelehtiä

Murskaa keksit blenderissä ja sekoita joukkoon päärynäsose. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjan kokoinen ympyrä ja painele valmis keksipohja vuokaan. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valmista täyte sekoittamalla blenderissä banaanit, mangosose sekä appelsiinimehu. Kuumenna kattilassa tilkka vettä kiehuvaksi. Lisää liivatteet kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää liivate ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita huolellisesti. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Koristele smoothiekakku seuravaana päivänä hedelmillä, kun kakku on täysin jähmettynyt.

Smoothiekakku

Lue myös edellinen postaus → Miten meidän matka meni?

Seuraa ♥

Instagram | Facebook

 

PROTEIINIPANNARI

Tiedättekö niitä päiviä kun aamulla herätessä mieleen tulee ensimmäisenä miljoona asiaa jotka ovat päivän to do -listalla – mulla oli tänään just sellainen aamu. Olin suunnitellut vähän turhan paljon tekemistä itselleni ja kuvitellut mielessäni ennättäväni tehdä kaiken yhden vuorokauden aikana. Tässä sitä nyt ollaan (kello on 23.15 keskiviikko iltana) ja puolet päivän suunnitelmista on toteuttamatta – onneksi se on päivä huomennakin.

Aamulla oli mun vuoro valmistaa aamiainen ja jos joku ihmettelee niin siskoni on asunut meillä lähes viimeisen kuukauden ajan, jonka vuoksi ollaan jaettu aamiaisen valmistus toisillemme joka toinen päivä. Hän on sairaslomalla ja itse olen Kristellan kanssa päivät kotona niin kummankaan ei tarvitse olla yksin vaan hassutellaan täällä sitten yhdessä. Tänään valmistin protskupannareita mun lemppari ohjeella, jota on helppo muokata lisäämällä taikinaan erilaisia ainesosia kuten tässä kolmen ainesosan suklaapannari ohjeessa.

Protskupannarit

1 kypsä banaani
4 kananmunaa
0,5 – 1 dl Alpro kookosjuomaa
1,5 dl luomu vanilja heraa

Sekoita kaikki ainesosat blenderissä tasaiseksi taikinaksi. Paista pienellä pannulla tilkassa kookosöljyä 1-2 minuuttia molemmin puolin. Nauti lämpimänä hedelmien ja marjojen kanssa.

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

image

Paahdettu kurpitsa-kookoskeitto

Mikä olisi parempaa näihin kylmiin jo lähes talvisiin päiviin kuin lämmin keitto. Tämän syksyn ja alku talven suosikki keittoni valmistuu myskikurpitsasta, johon lisätään kookoksen ja chilin makua – bon appetit ja täydellinen combo on valmis. Parasta on, että ruoka valmistuu lähes itsestään ja se sopii erittäin hyvin valmistettavaksi kiireisen vauva-arjen keskellä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oikeastaan vasta tänä syksynä tutustuin ensimmäisen kerran myskikurpitsaan ja huomasin kuinka monipuolisesti sitä on mahdollista käyttää. Pelkästään uunissa paahdetut kurpitsa lohkot ovat jo super herkkua sellaisenaan. Lisäksi kurpitsa on terveellinen hiilihydraatin lähde ja hyvä valinta korvaamaan aterialla vaihtelun vuoksi perinteinen riisi, pasta tai bataatti.

Paahdettu kurpitsa-kookoskeitto

1 (1-1,5kg) myskikurpitsa
1 rkl öljyä
suolaa
5 dl vettä
1 kasvisfondi
1 prk kevyt kookosmaitoa
2 tl tulista chilijauhetta

Halkaise myskikurpitsa pituussuunnassa kahtia ja aseta uunipellille. Poista siemenet lusikalla ja ota ne talteen paahtamista varten. Levitä öljy myskikurpitsan pinnalle ja ripottele päälle suolaa. Paahda uunin keskitasolla 200 asteessa noin 1 tunti. Koverra kypsennetyn kurpitsan sisusta kattilaan sekä lisää joukkoon vesi, kasvisfondi ja chili. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Soseuta keitto blenderissä tai kattilassa sauvasekoittimella ja lisää lopuksi joukkoon kookosmaito. Kiehauta ja keitto on valmis nautittavaksi.

Huuhtele siemenet kylmällä vedellä siivilän läpi. Aseta hetkeksi kuivumaan talouspaperin päälle. Paista tämän jälkeen siemenet pannulla tilkassa öljyä. Ripottele kauniin värin saaneet siemenet keittoon tai napostele sellaisenaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

image