Vuoden 2018 tavoitteet

Tänä vuonna minä lupaan.. Jälleen kerran eletään vuoden ensimmäisiä päiviä uutena ihmisenä – uusi vuosi ja uusi minä. Olen sitä mieltä ettei elämäntaparemontti tai yhtäkkinen innostuminen omasta hyvinvoinnista kanna pitkälle jos ainoa kaiken takana oleva syy on uuden vuoden lupauksesta kiinni pitäminen. Ensimmäiset lupaukset alkavat varmasti olla jo pian unohdettu ja vanha elämäntapa palaa hetken innostuksen tilalle. Jos oikeasti tahtoo tehdä muutoksia ja lupauksia elämässä täytyy sen tapahtua täysin omasta tahdosta. Muutokset voivat tapahtua koska vain, ei siihen oikeasti tarvita vuoden vaihtumista. Mitä jos unohdettaisiin ne perinteiset uuden vuoden lupaukset ja asetettaisiin realistiset tavoitteet tulevalle vuodelle?

Tavoitteet
Kuva: A-lehdet / Johanna Myllymäki

Vuoden 2018 tavoitteet

Vastuullista rahankäyttöä.

Olen aina ollut melko huoleton rahan kanssa ja jos jotain haluan niin olen ostanut sen – ilman sen suurempaa mietintää. Nykyään pohdin tarkkaan tuleeko kaikki hankkimani oikeasti tarpeeseen. Tänä vuonna en hanki mitään turhaa meidän perheelle. Mielummin sijoitan isomman summan ulkomaanmatkaan kuin ostelen hulluna vaatteita ja kenkiä, joita on valmiiksi kaapit pullollaan.

Kiitollisuus.

Olen kiitollinen kaikesta siitä mitä minulla on. Ihan niistä arjen pienistä asioista ja kaikista ihanista ihmisistä ympärilläni.

Turhat asiat sikseen.

Tänä vuonna en aio valittaa kotona pienistä ja turhista asioista. Tietyissä asioissa olen varsinainen kontrollifriikki, mutta joskus on hyvä antaa toisen tehdä asiat omalla tavallaan.

Ajankäyttö.

Kotona ollessa tunnit vain vierähtävät ja tekemättömät asiat lisääntyvät. Olen edelleen se ihminen jota saa aina odottaa ja olen aina myöhässä sovitusta aikataulusta – tavoitteena on yrittää olla myöhästelemättä vaikka pahoin pelkään, että tätä piirrettä minussa on turha yrittää muuttaa.

Järjestelmällisyys.

Tänä vuonna hankin perinteisen kalenterin ja muistion jonka toivon pitävän minut ajantasalla kaikista sovituista menoista ja suunnitelmista. Suunnittelen viikon menot mahdollisimman hyvissä ajoin ja jätän itselleni myös vapaa-aikaa.

Matkustaminen.

Vuoden aikana tavoitteena on matkustaa uusiin paikkoihin niin ulkomailla kuin kotimaassa.

Elä, naura ja rakasta.

Kliseinen motto, mutta siihen kiteytyy kaikki mitä alkaneen vuoden toivon pitävän sisällään. Paljon rakkautta, rakastetuksi tulemista ja rakkauden osoituksia. Naurua ja iloa sekä elämää niin ylä- kuin alamäkiä kohdaten.

Tärkeimmäksi haasteeksi asetan itselleni sen, että vietän vuoden aikana mahdollisimman paljon aikaa maailman rakkaimman ihmisen, oman pienen tyttöni kanssa <3

tavoitteet

Lue myös edellinen kirjoitus → Joulumieli hukassa?

Seuraa ♥

Instagram | Facebook

 

Elämäntapamuutos – vinkit onnistumiseen!

Vuoden vaihtuessa moni varmasti lupaili itselleen yhtä sun toista – terveellisemmän elämän aloittamista, laihduttamista tai liikunnan lisäämistä. Lupauksia tehdessä on hyvä muistaa, että päätökset tehdään hetkessä, mutta elämäntapamuutokset vaativat aikaa. Sitä paitsi lupauksethan on tehty pidettäviksi, vai mitä? Kuinka moni edes haluaisi myöntää itselleen ettei onnistunut pitämään lupauksistaan kiinni tänäkään vuonna – en minä ainakaan. Näillä muutamilla vinkeillä teet onnistumisesta helpompaa.

Tärkeintä on usko itseensä ja kokea todellista halua tehdä muutos itsensä eteen sekä päästä tavoitteeseen. Mikään muu ei motivoi paremmin kuin sinä itse. Oma kehitys sekä hyvinvoiva mieli ja keho on paras tapa motivoida itseään jatkamaan. Älä siis turhaan vertaa itseäsi muihin, vaan keskity täysin omaan suoritukseen ja kehitykseen.

On aika unohtaa liian suuret lupaukset, joihin pyrkiessä innostus viimeistään lopahtaa koska tulokset eivät vastaa odotettuja tavoitteita. Anna muutokselle aikaa, sillä mitkään niin suuret kuin pienet elämäntapamuutokset eivät tapahdu hetkessä. On mahdotonta yrittää kerralla muuttaa koko elämää. Keskity sen sijaan päivä kerrallaan muuttamaan pieniä asioita elämässäsi. Eikä ole myöskään olemassa oikotietä pysyvään painonpudotukseen tai lihaskasvuun nopeasti.

Löydä itsellesi se oikea treenimuoto. Kaikkien ei tarvitse harrastaa pelkkää kuntosalia vaan liikunta muotoja on lukuisia erilaisia vaihtoehtoja. Jos kotoa poistuminen kuulostaa ylitse pääsemättömältä vaihtoehdolta, harjoitteita voi tehdä myös kotona. Netti on pullollaan loistavia treeni vinkkejä kotioloihin.

Terveellisellä ja oikeanlaisella ruokavaliolla on suurempi merkitys kehityksessä kuin monesti osataan ajatellakaan. Etenkin jos tarkoituksena on pudottaa painoa, on äärimmäisen tärkeää panostaa oikeanlaiseen ruokavalioon. Sanotaan että jopa 80% tuloksista tulee sen perusteella mitä syö.

Ympäröi itsesi oikeanlaisilla ihmisillä. Ihmiset joilla on samanlaiset tavoitteet tai läheiset jotka tukevat ja tsemppaavat sinua jatkamaan tekevät onnistumisesta huomattavasti helpompaa.

Kaiken lisäksi mulla on tarjota teille lukijoille lisää motivaatiota pitää kiinni lupauksistaan! Koodilla: fitnetblog2016 saa kaikista fitnet.fi sivuston nettivalmennuksista -15% alennuksen. Joten oletko valmis olemaan elämäsi kunnossa ja tekemään elämäntapamuutoksen? Tämän helpommaksi se ei enää voisi mennä! 😉

2016-01-03 10.51.55

IMG_9291

Tervetuloa syksy ja uudet haasteet!

Niin jännittävää ja super kivaa olla vihdoin täällä! Mulla on jo pitkään ollut ajatuksissa oman blogin kirjoittaminen ja kun mulle tarjottiin sitä mahdollisuutta että aloittaisin blogaamisen tällä sivustolla en millään voinut tietenkään kieltäytyä. Rakastanhan uusia haasteita ja tavoitteita täytyy aina olla sillä haluan edetä elämässäni sen sijaan että junnaisin paikoillaan se ei ole yhtään mun tyylistä. Mulla on aina monta rautaa tulessa ja suunnitelmia tulevaisuudelle tuntuu riittävän. Näin alkuun esittelisin hieman itseäni ja sitä minkälaiseen blogiin olette tulleet.
Lue lisää ”Tervetuloa syksy ja uudet haasteet!”