ENSIMMÄINEN RUOKAPÄIVÄKIRJA

Minulta on paljon pyydetty tämän kaltaisia postauksia ja tässä se nyt on, ensimmäinen ruokapäiväkirja. En ole koskaan aiemmin kirjoittanut ylös päivän aikana syömiäni aterioita, mutta olen noudattanut aikoinaan hyvinkin tarkkoja ateriarytmejä ja ruokavaliota. Toisin sanoen tietyt ruoka-aineet, määrät ja rytmit ovat iskostuneet hyvin vahvasti takaraivoon. Jossakin vaiheessa punnitsin kaiken ruoan joka päätyi lautaselleni.

Tällä hetkellä olen unohtanut ruokien punnitsemisen ja syön pääsääntöisesti ihan tavallista terveellistä kotiruokaa. En ole rajoittanut itseltäni mitään ja herkuttelen silloin kun mieli tekee. En noudata gluteenitonta tai maidotonta ruokavaliota tai välttele täysin lisättyä sokeria sisältäviä tuotteita. Jossakin vaiheessa pidin jopa suurempana pahana välipaloihin ja elintervikkeisiin lisättyjä makeutusaineita kuin sokeria. En oikein osaa päättää kumman puolella olisin, sillä sokerin määrä on kuitenkin niin minimaalista mitä päivän tai jopa viikon aikana käytän.

Ruokapäiväkirja

Aamiainen klo: 9.00

Tomaatti
1/2 avokado
2 kananmunaa

Lounas klo: 12.15

Ravintola Vaustin salaattipöydästä

Rucolaa
Pinaattia
Porkkana raastetta
Juusto kuutioita
Oliiveja
Tomaattia
Kurkkua
Maissia

Wallenbergin pihvi
Paistettu kananmuna
Parsaa
Peruna

Välipala klo:16.30

Protsku cookie
Celsius Cola

Iltapala klo: 22.30

3 x kaura puikula juustolla ja kurkulla
Smoothie

Ruokapäiväkirja

Ruokapäiväkirja

Ruokapäiväkirja

Olen jo vuosia pitänyt hyvän huolen siitä, että päivän aikana syön tasaisesti 5 ateriaa. Perjantain  ruokapäiväkirjasta tarkkasilmäisimmät voivat huomata minun skipanneen päivän toisen lämpimän ruoan eli päivällisen. Pienen lapsen kanssa päivät eivät mene aina suunnitelmien mukaan ja ensimmäisenä olen tinkimässä kiireen keskellä omista syömisistäni. Jos olisin kirjoittanut ruokapäiväkirjaa Kristellan syntymän jälkeisistä parista kuukaudesta olisin kauhistunut yhtä paljon kuin varmasti tekin. Illalla saatoin havahtua siihen, etten ollut aamiaisen jälkeen laittanut mitään suuhuni – tiedän kuulostaa erittäin typerältä, mutta silloin jokainen minuutti kului totutellen uuteen elämäntilanteeseen pienen lapsen kanssa.

Täytyisi useammin pitää ruokapäiväkirjaa, sillä silloin todellisuudessa tajuaa sen mitä suuhunsa laittaa ja tulee ajateltua tarkemmin millaisia ravintoarvoja annokset pitävät sisällään. Jos olet sitä mieltä, että haluat jatkossa lukea ruokapäiväkirja postauksia paina otsikon alta ♥ ja tykkää tästä postauksesta.

Seuraa ♥
| Instagram | Facebook | Snapchat: caritapesonen

PINAATTISIPSIT

Olette varmasti törmänneet aiemmin lehtikaalisipseihin, jotka toimivat loistavasti terveellisempänä valintana korvaamaan perinteiset perunalastut. Käsi ylös jokainen jolla on tapana napostella leffaa katsellessa tai ihan muuten vain viikonloppun tullessa tekee mieli herkutella. Ajatuksena oli viettää perjantai iltaa kotona sohvalle käpertyneenä, mutta mikä leffailta se sellainen on missä ei rouskutella suolaisia naposteltavia – tällä kertaa päätin antaa itselleni luvan syödä sipsejä ilman huonoa omaa tuntoa, joten valmistin illan naposteltavat ravinteikkaasta pinaatista.

Pinaatti on oikeaa superruokaa. Sillä on monia terveyttä edistäviä vaikutuksia ja se sisältää mm. paljon k-vitamiinia ja rautaa. Olen usein joutunut käyttämään alhaisen hemoglobiinin vuoksi rautalisää, joten pinaatin lisääminen ruokavalioon useammin ei olisi yhtään huonompi ajatus. On ainakin yksi hyvä syy herkutella näillä sipseille toistekin. Kaiken terveellisyyden lisäksi pinaattisipsit ovat niin hyviä, että ne ovat hetkessä syöty. Päivällä valmistamani annos oli jo iltaan mennessä naposteltu, joten ei auttanut muu kuin tehdä samanlainen annos uudelleen.

Pinaattisipsit

100 g pinaattia
4 rkl kookosöljyä
merisuolaa

Huuhtele ja kuivaa pinaatit huolellisesti. Lisää sulatettu kookosöljy sekä sopiva määrä suolaa pinaattien joukkoon ja sekoita kaikki sekaisin kulhossa. Paista kahdessa erässä ja asettele pinaatit leivinpaperin päälle uunipellille niin etteivät ne ole päällekkäin. Paista uunin keskitasolla 150 asteessa 15-18 minuuttia, kunnes pinaatit ovat rapeita. Anna hetki jäähtyä ennen herkuttelua.

Olettteko aiemmin kokeilleet valmistaa sipsejä lehtivihanneksista?

Käy lukemassa myös edellinen postaus → KUN ON AIKA PITÄÄ TAUKOA..

PROTEIINIPANNARI

Tiedättekö niitä päiviä kun aamulla herätessä mieleen tulee ensimmäisenä miljoona asiaa jotka ovat päivän to do -listalla – mulla oli tänään just sellainen aamu. Olin suunnitellut vähän turhan paljon tekemistä itselleni ja kuvitellut mielessäni ennättäväni tehdä kaiken yhden vuorokauden aikana. Tässä sitä nyt ollaan (kello on 23.15 keskiviikko iltana) ja puolet päivän suunnitelmista on toteuttamatta – onneksi se on päivä huomennakin.

Aamulla oli mun vuoro valmistaa aamiainen ja jos joku ihmettelee niin siskoni on asunut meillä lähes viimeisen kuukauden ajan, jonka vuoksi ollaan jaettu aamiaisen valmistus toisillemme joka toinen päivä. Hän on sairaslomalla ja itse olen Kristellan kanssa päivät kotona niin kummankaan ei tarvitse olla yksin vaan hassutellaan täällä sitten yhdessä. Tänään valmistin protskupannareita mun lemppari ohjeella, jota on helppo muokata lisäämällä taikinaan erilaisia ainesosia kuten tässä kolmen ainesosan suklaapannari ohjeessa.

Protskupannarit

1 kypsä banaani
4 kananmunaa
0,5 – 1 dl Alpro kookosjuomaa
1,5 dl luomu vanilja heraa

Sekoita kaikki ainesosat blenderissä tasaiseksi taikinaksi. Paista pienellä pannulla tilkassa kookosöljyä 1-2 minuuttia molemmin puolin. Nauti lämpimänä hedelmien ja marjojen kanssa.

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

image