Snickers töhnämunat

Tämän pääsiäisen ehdoton hitti on ollut meidän perheessä töhnämunat. Perinteinen suklaamuna täytetään ja pääsiäisen paras jälkiruoka on valmis. Valmistus on helppoa ja onnistuu myös kokemattomalta leipurilta. Me ollaan tänään menossa vanhempieni luoksen perinteiselle pääsiäisen päivälliselle ja lupasin hoitaa jälkiruoka puolen. Eilinen päivä oli niin kiireinen etten ehtinyt uhrata ajatustakaan sille mitä valmistaisin vietäväksi. Tänään aamulla suuntasin kauppaan ja katsellessani valikoimia sain aivan loistavan idean pääsiäispöytään. Suklaata, pähkinöitä ja kinuskia – lopputuloksena syntyi ajatus valmistaa Snickers töhnämunat.

Töhnämunat

Snickers töhnämunat (12 kpl)

12 kpl suklaamunia

Täyte

2 dl kuohukermaa
2 dl kinuskikastiketta
100 g Nutellaa
50 g suolattuja maapähkinöitä

Leikkaa suklaamunista terävällä veitsellä ”hattu” pois. Käsittele munia varoen, jotta ne eivät halkea kahtia. Asettele munat esimerkiksi munakuppeihin tai kananmuna kennoon (itse käytin suklaamunille tarkoitettua muovikennoa). Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon kinuskikastike sekä Nutella. Ripottele munien pohjalle muutamat pähkinät ja kaada valmis täyte munien sisään. Koristele pinta vielä lopuilla maapähkinöillä. Laita munat pariksi tunniksi jääkaappiin, jotta täyte jämähtää. Nauti tämä suussa sulava herkku perheen tai ystävien kesken, sillä tästä ohjeesta riittää munia monelle.

töhnämunat

Töhnämunat

Ps. Töhnämunat valmistuvat hetkessä, joten ne ehtivät vielä loistavasti pääsiäisen ruokapöytään. Jos aikaa on rajallisesti, skippaa jääkaappi ja nauti munat heti. Aurinkoista pääisäistä!

Seuraa  ♥

Instagram | Facebook

Edellinen kirjoitus → Uunimunakas – kasvisfrittata

 

 

 

Uunimunakas – kasvisfrittata

Aamiainen on tärkein osa päivää ja hyvällä aamiaisella päivä ei voi muuttua kuin paremmaksi. Poikkeuksetta meidän perheessä keitetään aamuisin kattilallinen kaurapuuroa ja sitä syödään enemmän kuin mielellään hedelmien, mustikkakeiton tai marjojen kanssa. Vaihtelu virkistää ja päätin pitkästä aikaa valmistaa aamulla herkullisen uunimunakkaan – frittatan. Herkullinen ja nopea aamiainen valmistuu itsestään puolessa tunnissa uunissa.

Uunimunakas – kasvisfrittata

6 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
40 g (puoli pussia) baby pinaattia
250 g kirsikkatomaatteja
100 g juustoraastetta
1/2 tl suolaa
1 tl smoked paprika maustetta

uunimunakas

Riko kananmunat kulhoon ja sekoita joukkoon kermaviili. Voitele uunivuoka. Lisää vuoan pohjalle pilkotut kirsikkatomaatit sekä pinaatti. Sekoita kananmunien ja kermaviilin joukkoon juustoraaste sekä mausteet. Kaada seos uunivuokaan tomaattien ja pinaattien päälle. Paista uunin keskitsolla 175 asteesssa noin 30 minuuttia tai kunnes munakas on hyytynyt ja saanut kauniin sävyn pintaan. Anna valmiin uunimunakkaan jäähtyä ennen tarjoilua.

uunimunakas

uunimunakas

Seuraa ♥

Instagram | Facebook 

Ruokapäiväkirja

Taas olisi vuorossa jakaa uusi ruokapäiväkirja. Viime viikonloppu oli yhtä kiirettä, joten sen vuoksi julkaisen tämän postauksen hieman myöhässä. Kyseessä on siis viime perjantain ruokapäiväkirja, jonka teille jaan. Edellinen julkaisemani ensimmäinen ruokapäiväkirja oli myös sattumalta perjantailta, mutta nämä päivät koostuivat melko erilaisista aterioista. Viime viikolla en käynyt lounaalla ravintolassa, enkä herkutellut sen kummemmin mitään minäkään päivänä – vai lasketaanko lauantaina syömäni kebab annos jonkinlaiseksi herkuksi?

Ruokapäiväkirja

Aamiainen klo: 9.30
3x Aprikoosi-hasselpähkinä leipä juustolla tomaatilla ja kurkulla
Iso kuppi kahvia kauramaidolla

Lounas klo: 13.10
Broileri-caesarsalaattia
Pekoni-parsakaali-kanapiirakkaa

Välipala klo:16.20
Suklaa proteiini vanukas

Päivällinen klo: 18.30
Riisiä
Kevyt ruokakermaan valmistettu kanakastike
Tomaattia
Kurkkua
Siemennäkkileipä oivariinilla voideltuna

Iltapala klo: 22.30
Mansikka-raparperi kiisseli

ruokapäiväkirja

Edellinen postaus: Paluu työelämään – miten käy perheen yhteiselle ajalle?

Lue myös: Kanapasta uunissa

Seuraa ♥

| Instagram | Facebook | Snapchat: caritapesonen |