Laskettu aika ja isyyspakkaus

Laskettu aika sitten oli ja meni eikä vauva ole antanut mitään merkkejä siitä että haluaisi vielä maailmaan. Taitaa olla äitiinsä tullut jo tässä vaiheessa, sillä itse olen lähes poikkeuksetta aina juuri ajallaan tai tyylikkäästi myöhässä sovituista menoista. Olo on tuntunut sille jo pitkään, että olisin valmis vauvan tuloon ja voisin mielelläni lähteä synnyttämään (vaikka ajatuskin koko edessä olevasta koitoksesta jännittää enemmän kuin mikään koskaan aiemmin). Tänään aamulla tosin olin eri mieltä ensimmäistä kertaa. Huonosti nukutun yön jälkeen ja aamulla herätessä kauheaan päänsärkyyn, ensimmäiset sanani olivat ”tänään en millään jaksaisi lähteä synnyttämään.” Toisaalta jos lähtö olisi tullut niin ei siinä paljon vaihtoehtoja olisi ollut, mieluusti kyllä keräisin voimia vielä ainakin ensi yönä tulevaan hetkeen.

Äitiyspakkaus oli jo ajat sitten hypistelty läpi ja ainakin minua oli muistettu monesti raskausaikana lahjoin ja onnitteluin, joten päätin piristää myös tulevaa isää pienellä yllätyksellä – omalla isyyspakkauksella. Mielestäni oli ihana ajatus täyttää laatikko kaikella pienellä kivalla tavaralla ja miksi eivät myös miehet haluaisi tällaista yllätystä puolisoiltaan. Meillä ainakin oltiin hyvin kiitollisia ja yllättyneitä pakkauksen avattua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Malttamattomana avasin myös postissa itselleni tulleen raskauskeijun paketin, joka sisälsi ruusukultaisen silikonista valmistetun imetyskorun. Korua täytyi tietysti heti päästä käyttämään, joten yhdistin sen piristämään eilistä tummaa asuani. Imetyskoruja voi siis käyttää niin odottavat, imettävät kuin kuka tahansa muukin tuotteeseen ihastunut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_9291

Loppusuoralla!

Niin hassulta kuin se tuntuukin, en meinaa erottaa viikonloppua arjesta toisin kuin aikaisemmin. Päivät ovat täysin samanlaisia oli se sitten lauantai tai maanantai. Tällä hetkellä jännitetään ainoastaan, koska synnytys käynnistyy. Laskettu aika on jo ensi perjantaina, joten viimeisiä viedään joka tapauksessa päätti pienokainen syntyä sitten ajallaan tai ei. Toisaalta synnytys saisi mielestäni jo pikku hiljaa käynnistyä, sillä odottavan aika on pitkä.

Perjantaina päätettiin siskoni kanssa tehdä vielä viimeinen matka Helsinkiin, ennen vauvan syntymää. Aika vierähti lounaalla siskoni Karoliinan ja ystäväni Carolan kanssa, josta poikettiin vielä siskoni kanssa pikaiselle kierrokselle keskustan kauppoihin. Uskokaa tai älkää, mutta tällä kertaa en ostanut mitään.. siis oikeasti en yhtään mitään! Mulla oli ehkä ensimmäistä kertaa elämässäni sellainen olo, että kaupasta toiseen itsensä raahaaminen vaati jonkinlaista selviytymistä. Tällaista ei tapahdu kovin usein – tai oikestaan ole tapahtunut varmasti koskaan aikaisemmin.

Kaiken lisäksi lähdettiin juuri pahimpaan ruuhka-aikaan ajelemaan Helsingin keskustasta Vantaalle kohti Ikeaa. Reilu tunti istumista autossa ja perille päästessä oli ihan voittajafiilis. Olisin voinut jo siinä vaiheessa luovuttaa, mutta sinnikkäästi jaksoin kotiin asti. Illalla kotiin päästessä olo oli väsyneempi kuin aikoihin ja ensimmäistä kertaa koko raskausaikana teki mieli nostaa jalat kohti taivasta. Olisi ehkä kannattanut harkita päivän kenkä valinta paremmin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämän reissun jälkeen oli ihan huippua vain nauttia viikonlopusta kotisohvalla leffoja katsellen ja Milan kanssa ulkoillen. Kesäkin tuntui tulleen takaisin, joten parempi nauttia näistä lämpimistä päivistä kun niitä on vielä jäljellä.

Ihanaa sunnuntai päivää kaikille!IMG_9291

Ihanan kamalat faktat raskaudesta

Odottavan äidin ei tarvitse syödä kahden edestä. Tärkeämpää on enemmänkin panostaa määrän sijasta ruoan monipuolisuuteen ja laatuun. Raskausajan ravinnon sanotaan vaikuttavan merkittävästi syntymättömään lapseen ja itse ainakin haluan omalla elämäntavallani luoda pienokaiselle parhaan mahdollisen kasvuympäristön. Todellisuudessa lisäenergian tarve raskausaikana on niin pieni että se täyttyy lähes yhdellä ylimääräisellä välipalalla.

Mieliteot. No ne mitä erikoisemmat ja oudoimmat mieliteot monesti kuluvat osaksi odotusta. Kohdallani niitä on ollut melko vähän. Todellakin olen myös antanut itselleni luvan herkutella, silloin kun on tehnyt mieli jotakin hyvää. Ei pidä olla liian ankara itselleen ja totaali kieltäytyminen herkuista ei mitenkään kuulosta mielestäni järkevältä, vaan kohtuus kaikessa. Toisaalta asia olisi toinen jos minulla olisi todettu jotakin poikkeavaa raskauden ajan seurattavissa sokeriarvoissa, silloin en haluaisi ottaan mitään riskiä vaan pystyisin elämään loppu raskauden ilman herkuttelua.

Hyvästi yöunet. Suurimmaksi osaksi olen odottanut koska olo alkaa tuntumaan tukalalta ja nukkuminen olisi vaikeaa. Yllättävän hyvin jopa näin loppu odotuksesta olen onnistunut löytämään asennon jossa pystyn nukkumaan aamuun asti erittäin sikeästi. Kiitos hyvät unenlahjat, jotka olen lapsesta asti omistanut. Toivottavasti meidän tuleva pienokainen tulee tässä asiassa äitiinsä. 😉

Liikunta ja raskaus. Alku raskaudesta harrastin liikuntaa täysin samalla tavalla kuin aikaisemmin. Jossakin vaiheessa jalkapäivän treeni alkoi tuntua hyvin epämiellyttävältä, joten jätin sen suosiolla pois. Sen jälkeen jatkoin pelkällä yläkropan treenaamisella alku kesään asti, jonka jälkeen kuntosali on saanut olla tauolla ja tällä hetkellä liikuntani koostuu kevyistä kävelylenkeistä Milan kanssa. Meidän tämän hetkiset lenkkeilyt tosiaan on vähän hitaamman puoleista menoa, mutta raitis ilma tekee ainakin hyvää.

Raskausajan hehku. Tätä olenkin odotellut, mutta ei ole näkynyt. Varsinkin näin kesällä voin sanoa, että hikoillessa mahan kanssa, ei ole kyllä hehkusta ollut tietoakaan. Toisaalta olo on ollut suurimman osan odotuksesta onnellinen ja energinen, mutta se nyt on ihan normaalia arki päivää kohdallani. Itse en ole huomannut mitään erityisempää ”hehkua”, joten voisin sanoa tämän väittämän olevan täysin tarua ainakin omalla kohdallani.

Mielialan muutokset. Naisella nyt vaan on lupa vaihtaa mielipidettään monesti ja vielä saman päivän aikana, vai kuinka? Tämä on ehkä yksi ärsyttävin asia, jonka raskaus on tuonut tullessaan. Vaikka olen muutenkin herkkä, niin nykyään lähes jokainen vähän koskettavampi elokuva (jopa lasten elokuvat) saa minut itkemään!

Turvotus. Kesä ja raskaus yhdistettynä niin jonkin asteen turvotus on taattu. Onneksi olen selvinnyt hyvin vähällä kuitenkin tämänkin asian kanssa. Osa vaatteista tuntuu hieman epämukavalta päällä, sormuksia en ole pystynyt enää käyttämään ja kenkien kanssa ei liiemmin ole valinnan varaa mitkä mahtuvat jalkaan tällä hetkellä.

Kaikki eivät kärsi raskaus oireista. Tämä tuli melko yllätyksenä. Odoteltuani alkuun esimerkiksi pahoinvointia, jota ei koskaan tullut.. luulin jonkin olevan pielessä. Todellisuudessa kuulun vain siihen vähemmistöön jotka säästyivät tältä oireelta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hyvää alkanutta viikonloppua!IMG_9291