Kevättä kohti

Vihdoin oli päiviä jolloin on ollut mahdollista nauttia talvisesta säästä, jossa voi pulkkailla ja leikkiä lumessa – vielä ihan kohtuullisilla pakkasilla. Rakastan kesää ja voisin hyvin muuttaa talveksi etelään, mutta se kuinka iloinen pieni lapsi voi olla vetäen pulkkaa lumessa ja auttaen innokkaana lumitöissä saa minut rakastamaan talvea. Kieltämättä pitkä ja pimeä syksy tuntui jatkuvan loputtomasti ennen lumen tuloa (sama vaikutelma on ollut tuttu viime vuosien aikana). Kristellan kanssa ulkoillessa piti pukeutua sadevaatteisiin ja silti kaikki vaatteet olivat likaisia jokaisen kuralammikon tutkimisen jälkeen. Ai että kun tuntui helpottavalta pukea lapsi toppapukuun ja päästää ulos leikkimään lumella.

Mitä vanhemmaksi olen tullut sen enemmän olen oppinut arvostamaan talvea. Tänä vuonna ajattelin että ostaisin itselleni sukset ja rohkenisin lähteä ladulle kokeilemaan hiihtoa sitten lapsuuden – huolestuttava aikuisuuden merkki? Sillä olen ihan lapsesta asti suoraan sanottuna vihannut koululiikunnan pakollista hiihtoa. Kaikista mukavinta olisi napata tuo pieni tyttö mukaan ja lähteä vaikka yhdessä hiihtämään tai luistelemaan. Se taitaa kuitenkin olla järkevintä siirtää ensi vuoteen kun ikää on reilu kaksi vuotta ja tasapaino on paremmin kehittynyt – ehkä säästämme näin molempien hermoja samalla.

Viime päivien aikana olemme siis nauttineet lumileikeistä, tehneet lumityöt yhdessä Kristellan kanssa sekä pulkkailleet enemmän kuin tarpeeksi. Kun sitä on viettänyt useamman viikon kipeänä kotona niin tuntuu erittäin hyvältä päästä vihdoin ulkoilemaan. Tällä hetkellä tosin ikkunasta ulos katsoessa näyttää siltä, että saamme kaivaa kumisaappaat ja sadevaatteet jälleen esille. Toivotaan että pikku pakkaset saapuvat vielä ja pääsemme nauttimaan talvesta ennen kuin kevätaurinko sulattaa viimeisetkin lumikinokset.

Seuraa ♥

Instagram | Facebook

P*skin helmikuu ikinä

Tällä hetkellä makaan vaihteeksi sängyn pohjalla ja alan olla sanattoman kyllästynyt tähän voimattomaan oloon, joka on tullut viime viikkoina liiankin tutuksi. Somessa meidän perheen arkea seuranneet ovat saattaneet huomata, että helmikuussa ei ole paljonkaan päivitelty mitään kanavia – eikä blogia. Lähes koko helmikuu on kulunut jatkuvassa sairastelukierteessä. Kaikki alkoi oikeastaan tammikuun lopussa kun Kristella sairastui ensimmäisenä lähes 40 asteen kuumeeseen. Pientä potilasta hoivaten olisi ollut ihme jos olisin säästynyt samalta taudilta.

Helmikuun alkuun varattu ulkomaanmatka lähestyi uhkaavasti ja tauti ei näyttänyt helpottavan. Kuitenkin lähtöpäivänä kuume oli tiessään ja pientä flunssaa lukuun ottamatta jokainen meidän perheestä oli siinä kunnossa että pystyi matkustamaan. Viikon lomailu Gran Canarialla sujui loistavasti ja kotiuduttuun matkalta Kristellan kanssa terveinä. Ai että oli ihana päästä matkalle ja loma tuli kieltämättä enemmän kuin tarpeeseen.

Ehdittiin viettää muutama päivä kotiuduttua terveenä, mutta taas viikonlopun aikana olo meni entistä huonommaksi. Joka paikkaa kolottaa ja kuumemittari näyttää hurjia lukemia. Itseasiassa olen ollut niin huonossa kunnossa, että joudun pinnistellä pysyäkseni jalkeilla – en muista olenko koskaan ollut näin kipeä kuin tällä hetkellä. Arvatkaa koenko huonoa omaatuntoa siitä, että en jaksa leikkiä Kristellan kanssa kun äidin täytyy levätä. Onneksi mulla on ihana mies kotona, joka on hoitanut ja leikkinyt meidän lapsen kanssa enemmän kuin tarpeeksi.

Olen jo ehtinyt ottaa melkoista stressiä blogi tauosta, mutta en yksinkertaisesti ole jaksanut kirjoittaa. Toisaalta asetan kaikkein tärkeimmäksi asiaksi terveyden ja siitä huolehtimisen. Täällä minä makaan sängyssä ja kirjoitan tätä tekstiä kovassa kuumeessa ja yritän parannella itseni kuntoon.

Lue myös → Rahapäiväkirja – vastuullista rahankäyttöä?

Joulu kuuluu jokaiselle?

Joulu lähestyy hurjaa vauhtia ja eilen sain vihdoin aikaiseksi jatkaa lahjojen paketoimista. Keräsin jokaisen ostamani joululahjan yhteen kasaan ja olihan niitä kertynyt viimeisten kuukausien aikana kiitettävä määrä vaatekaapin perukoille. Osan lahjoista olin jopa unohtanut sillä tänä vuonna aloitin lahjojen hankinnan poikkeuksellisen aikaisin syksyllä. Pakettien määrää katsellessani mietin mielessäni mikä olisi kohtuullinen määrä lahjoja jouluksi. Oliko tänä vuonna tullut hankittua liian monta pakettia? On niitä jotka saavat joululahjoja tolkuttomat määrät, mutta myös niitä perheitä joiden lapsille edes yhden lahjan saaminen ei ole itsestäänselvyys.

Kuva A-lehdet / Johanna Myllymäki

Usean vuoden ajan olen osallistunut joulupuu -keräykseen, jonka tarkoituksena on kerätä lahjoja niihin perheisiin joiden lapset saattaisivat jäädä muussa tapauksessa ilman lahjoja. Mikä olisi parempi tapa lisätä joulumieltä kuin ilahduttaa jotakin tuntematonta lasta jouluaattona. Jos kerran on mahdollisuus auttaa niin miksi jättäisin tilaisuuden käyttämättä. Joillakin paikkakunnilla keräys on ikävä kyllä jo päättynyt, mutta ainakin Helsingin seudulla joulupuu keräys jatkuu vielä tämän viikonlopun ajan. Toisten auttaminen on asia joka tulisi muistaa kaikkien arjen kiireiden keskellä. Liian usein unohtaa että apua tarvitsevia löytyy myös läheltä, omasta kotimaasta.

Joulu kuuluu jokaiselle, niin lapselle kuin aikuiselle. Lapsille usein joulu tarkoittaa joulupukkia ja lahjoja. Vaikka Kristella on paketoitavien lahjojen määrän perusteella ollut erityisen kiltti tyttö kuluneen vuoden aikana (voisin kyllä olla sitä mieltä etteivät tontut ole nähneet kaikkia tytön tekemisiä), pidän lahjoja tärkeämpänä kaikkea perheen kesken jouluna tapahtuvaa perinteistä yhdessäoloa. Ne ovat muistoja jotka muistuvat mieleen vielä vuosien päästä. Toisin kuin avatut lahjapaketit, joiden sisältä unohtuu mahdollisesti jo pian joulun jälkeen.

Lapsen myötä joulu on saanut aivan uuden merkityksen. Olen aina rakastanut joulua ja ollut todellinen jouluihminen, mutta viime vuodesta lähtien se on ollut jotain erilaista. Kaikki se jännitys ja taianomainen aika pienen lapsen kanssa jouluaattoaamuna palauttaa mieleen parhaat hetket omasta lapsuudesta ja täydellisistä muistoista omaan perheen parissa.

Ihanaa joulun odotusta kaikille!

Seuraa ♥

Instagram | Facebook