Uudet kesähiukset ja hiusten värjäyksen riskit?

Tummaakin tummemmat kesähiukset houkuttelivat pitkän värjäämättömän (reilu 2 cm juurikasvu ja todella haalistunut hiusten latva) kauden jälkeen tuomaan lisää kiiltoa ja eloisuutta hiuksiin. Olen värjännyt hiuksiani vaaleammaksi niin kauan, kuin jaksan muistaa. Viime vuoden lopulla, kuitenkin tein päätöksen ja värjäsin hiukseni tummaksi. Päivääkään en ole katunut ja vaaleat hiukset ovat jääneet historiaan – ainakin toistaiseksi. Nälkä kasvaa syödessä ja usein silmä tottuu nopeasti värjättyyn tummuuteen, jolloin täytyy ehdottomasti saada vielä tummempaa sävyä. Tällä kertaa värjättiin hiusten tyvi todella tummanruskealle ja latvoihin laitettiin keskiruskeampaa sävyä, kuitenkin reilusti tummempaa yleisilmettä kuin koskaan aikaisemmin.

image

image

Olen värjännyt hiuksiani raskausaikana samalla tavalla kuin aiemmin. Toiset jättävät hiusten värjäämisen heti alkuunsa, mutta itse en siihen pystyisi ja pelkästään oman ammattini puolesta koen tarvetta jatkaa värjäämistä. Kampaajan kuuluu näyttää siltä, että hän huolehtii myös omasta ulkonäöstä ja panostaa siihen. Tämä viestii asiakkaille kiinnostuksesta omaa alaa kohtaan. Olen päivittäin työni puolesta niin paljon erilaisten kemikaalien kanssa tekemisissä, että koen hiusteni värjäyksen muutaman kerran raskauden aikana harmittomana. Odottavat äidit kysyvät usein kampaajalle tullessaan kannattaako värjääminen jättää tai vähentää vai onko mahdollista jatkaa samoin kuin aiemmin. Tämä päätös jokaisen on tehtävä itse.

Joka värjäyksen yhteydessä todella pieni määrä väriaineita imeytyy verenkiertoon. Näiden aineiden vaikutuksesta vauvaan ei tiedetä joten ensimmäisen kolmanneksen aikana olisi suositeltavaa jättää hiusten värjäys jos mahdollista. Tärkeää on kiinnittää huomiota vaikutusaikaan, jota ei pitäisi ylittää sekä hiusten ja päänahan huolelliseen pesuun värjäyksen jälkeen erilaisten allergisten reaktioiden estämiseksi. Asian kanssa epäröivät voivat kuitenkin raidoittaa hiuksiaan huoletta, jolloin väriaine ei ole kosketuksessa päänahkaan. Raskaana ollessa kannattaa pitää mielessä, että väriaineet voivat käyttäytyä hyvin eri tavalla odotusaikana ja lopputulos voi vaihdella myös samoilla väreillä värjätessä kuin aikaisemmin.

Tervetuloa seuraamaan minua myös Snapchatissa ja instagramissa nimellä: caritapesonen
image

IMG_9291

 

Yrittäjyyden ei niin glamour puoli

On asioita, joista ei puhuta ja joita moni ei tule ajatelleeksi aloittaessaan uutta yritystoimintaa. Ajattelin kertoa muutamia asioita, omasta kokemuksestani yrittäjänä. Kuinka päädyin kauneusalalle ja miten minusta tuli yrittäjä?

Olen aina haaveillut parturi-kampaajan urasta, siitä löytyy mustaa valkoisella lapsuuden ajan ystäväkirjoista. En kuitenkaan koskaan nuorena osannut ajatella, että joskus vielä työskentelisin yrittäjänä, vaikka vanhempieni kautta olen päässyt seuraamaan yrittäjyyttä hyvin läheltä jo pienestä pitäen. Valmistuttuani tajusin kuinka suurin osa alalla työskentelee yrittäjänä, joten ei aikaakaan kun täytyi tehdä päätös ryhtyäkö yrittäjäksi vai ei – siinäpä vasta kysymys. Kampaamo alalla on monia eri vaihtoehtoja työskennellä yrittäjänä niin vuokratuoli/sopimus yrittäjänä kuin oman liikkeen perustajana. Yrittäjyys vaatii tietynlaista sitoutumista, hyvää ammattitaitoa, mielenkiintoa ja intohimoa omaa alaa kohtaan. Yrittäjänä toimiminen tuo paljon vastuuta mutta antaa myös vapautta päättää itse asioistaan sekä vastuu tekemisistä ja tekemättä jättämisestä on vain itsellään.

Päivääkään en ole katunut sitä valintaa että päätin perustaa oman toiminimen, rakastan sitä mitä teen ja teen sitä mitä rakastan, eikä työ varsinaisesti tunnu työltä, siitä tietää työskentelevänsä omalla alalla kun nauttii työstä mitä tekee. Parturi-kampaaja työskentelee kirjaimellisesti ”ihmisten lähellä” ja saan työni puolesta tavata ja tutustua lukuisiin upeisiin ihmisiin.

Monipuolinen kauneudenalan palvelutarjonta antaa myös kampaajille mahdollisuuden kouluttautumalla tai jatko-opiskelemalla laajentaa omaa yritystoimintaansa. Olen myös joskus harkinnut estenomin jatko-opintoja ja haaveillut kouluttajan urasta kauneusalalla. Määrätietoisuus ja kunnianhimo auttavat tarttumaan uusiin haasteisiin ja etenemään elämässä.

Yrittäjyydessä on toki myös se ei niin glamour puoli vaikka työaika määritetään itse niin silti työpäivät ovat usein pitkiä ja palkallisista lomista on turha haaveilla. Päivässä on kuitenkin rajallinen määrä tunteja ja aikaa täytyy riittää myös lepoon, treenaamiseen, perheelle ja ystäville.

Viime vuoden aikana laajensin toimintaani ja työskentelen nykyään toiminimen puolesta myös mallina, promoottorina, pr-henkilönä ja juontajana erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Työskentelen siis tällä hetkellä useilla eri paikkakunnilla, sillä omassa asuinkaupungissani harvoin on tarjolla tällaisia keikkoja tai suurempia tapahtumia. Joka ikinen päivä työssäni tapaan uusia ihmisiä, enkä voisi kuvitella tekeväni työtä jossa asia ei olisi näin.

IMG_9757

IMG_9291

 

Kestävää kauneutta

Hiukset, kauneus, muoti ja meikit ovat asioita, joista olen itse ollut kiinnostunut jo pikkutytöstä lähtien. Sitä paitsi päätin jo ala-aste ikäisenä, että isona minusta tulee parturi-kampaaja. Sen haaveen olenkin onnistunut toteuttamaan, sillä työskentelen tällä hetkellä kuudetta vuotta parturi-kampaaja yrittäjänä ja rakastan sitä mitä teen. Muistan myös lapsena ihannoineeni missejä ja Miss Suomi kisoja televisiosta seuratessani ajattelin, että haluan myös itse olla joskus mukana seisomassa tuossa kymmenen rivisssä. Se unelma toteutui viime keväänä, kun minut valittiin castingin ja semifinaalin jälkeen finaali kymmenikköön. Tästä ainutlaatuisesta matkasta ja kokemuksesta aion kertoa lisää, mutta vasta seuraavassa postauksessa. 😉

IMG_9985

Ammattini puolesta olen osallistunut lukuisiin erilaisiin kauneuden alan tapahtumiin, joista yksi ehdottomasti mainitsemisen arvoinen on Hair and Beauty -messut. Tapahtumaa on kuitenkin tänä vuonna uudistettu monellakin hyvällä tavalla. Tapahtuma järjestetään Helsingin kaapelitehtaalla 4.-5.3.2016 ja se on ensimmäistä kertaa perjantaina avoin myös kuluttajille eikä ainoastaan alan ammattilaisille kuten kampaajille ja kosmetologeille niin kuin aikaisemmin.

Tapahtumassa on mukana monia yrityksiä näytteilleasettajina. Tiedossa on paljon huippu hyviä tarjouksia, näytöksiä ja muotia. Tapahtuman aikana käydään myös erilaisia kilpailuja ammattilaisten keskuudessa mm. kampauksista ja hiustenpidennyksistä. Lauantaina järjestetään myös iltajuhla, johon sisältyy buffet ja ohjelmaa. Suosittelen ehdottomasti poikkeamaan paikan päällä jos on yhtään kiinnostunut tapahtumasta. Mä olen ainakin menossa myös tänäkin vuonna, joten nähdään siellä! 😉

IMG_9632

Ajattelin myös kysyä onko teillä lukijoillani jotakin tiettyä mistä haluaisitte minun kirjoittavan postauksen?

IMG_9291