Vuosi äitinä

Tasan vuosi sitten aamulla klo: 5.02 elämäni muuttui melkoisesti. Se oli ehdottomasti elämäni paras päivä jolloin minusta tuli äiti omalle pienelle tytölleni. Muistan ikuisesti sen hetken kun sain Kristellan ensimmäistä kertaa syliini ja onnen kyyneleet vierähtivät poskilleni. Vuoden ajan vanhemmuus on opettanut minua ja kasvattanut ihmisenä enemmän kuin mikään muu elämäni aikana.

Viimeisen vuoden aikana olen oppinut äitinä yhtä jos toista. Sen asian olen päättänyt, että joka päivä pyrin olemaan parempi äiti omalle lapselleni. Äidinrakkaus on jotain sanoinkuvaamatonta, jonka oppii vasta äidiksi tullessaan. Sitä on yksinkertaisesti valmis tekemään kaikkensa oman lapsensa eteen. Toisaalta olen täysin sama ihminen kuin ennen Kristellan syntymää, mutta toisaalta taas niin erilainen kuin aiemmin. Monesti sitä odottaa oikeaa hetkeä jolloin olisi valmis äidiksi, mutta sanoisin ettei siihen ole koskaan täysin valmis. Äidiksi kasvetaan ja opitaan lapsen kanssa päivä päivältä.

Vuosi vanhemmuutta takana on pitänyt sisällään iloa, naurua, itkua, kiitollisuutta ja ennen kaikkea rakkautta. Olemme kokeneet yhdessä perheenä niin ylä- kuin alamäkiä. Takana on lukuisia vaihdettuja vaippoja, imetystä, yöherätyksiä, hellyyttä ja uuden arjen opettelua. Jos antaisin yhden neuvon tuleville vanhemmille niin kehottaisin nauttimaan ensimmäisestä vuodesta vauvan kanssa kaikin tavoin. Keskittykää siihen elämänne tärkeimpään pieneen ihmiseen, joka kasvaa liian nopee vauhtia. Paljon onnea 1-vuotissyntymäpäivänä elämäni rakkaimmalle ihmiselle, omalle tyttärelleni. Onnea on olla äiti juuri sinulle!

Seuraa ♥

Instagram | Facebook

PARASTA JUST NYT

*Sisältää mainoslinkkejä

Viikko on ollut niin täynnä ohjelmaa ja huippu hetkiä etten tiedä mistä edes aloittaa.

Jokainen on varmasti huomannut kuinka kevät saapuu vauhdilla. Aurinko paistaa, päivät pitenevät ja helmikuu lähestyy pikku hiljaa loppuaan. Tänään aamulla tosin herättiin siihen kuinka lumi oli peittänyt maan ja oltiin lähdössä pulkka ostoksille – kyllä se kevät vielä aikanaan saapuu. Tämän viikon aikana olemme ulkoilleet enemmän kuin aikoihin, viettäneet aikaa perheen sekä ystävien kanssa ja juhlineet merkkipäiviä.

Kuvan Petite Cherie lämpöpussi

Helmikuun parhaat 

♥ Talvi lähenee loppuaan ja kevät saapuu pikku hiljaa.

♥ Kristella on pian 6 kuukautta vanha, yksi uusi syy järjestää juhlat perheen kesken.

♥ Ystävänpäivä, yksi parhaimmista päivistä vuodessa.

♥ Tulppaanit, mikä loistava syy rakastaa tätä aikaa vuodesta. Voisin koristella kotona jokaisen huoneen näillä ihanilla kukkasilla.

♥ Päivät ovat pidentyneet jo huomattavasti. Mukavampi ulkoilla myös myöhemmin kuin puolenpäivän aikaan ja saada nauttia valoisasta ajasta.

Edellinen postaus → Vauva-arjen pelastaja

Parisuhteen hyvinvointi vauvaperheessä

Lapsen saavuttua perheeseen on tärkeää olla unohtamatta parisuhteen hyvinvointia. Kaikki se millaisena perheenä elämme vaikuttaa myöhemmin monellakin tapaa lapseen ja hänen näkemykseensä hyvästä perheestä. Ensimmäinen vuosi vauvan kanssa tulee varmasti olemaan rankka omalla tavallaan ja hyvinvoiva parisuhde tekee arjen selviytymisestä huomattavasti mutkattomampaa. Omasta lapsuudenkodistani en olisi voinut parempaa toivoa – perhe on tärkeimpiä asioita elämässäni nyt ja aina.

Jokaisen isän tulisi ymmärtää ja arvostaa äitiä joka viettää päivät lapsen tai mahdollisesti useamman lapsen kanssa kotona. Se ei todellakaan ole mitään lomailua vaikka ”äitiyslomalla” sitä niin sanotusti ollaan. Yhden lapsen kanssa on jo omat haasteensa niin voin vain kuvitella mitä se on mahdollisesti kahden pienen lapsen kanssa. Päivät menevät täydestä työstä ja voin sanoa käsi sydämellä, että vaikka meillä tuntuu olevan hyvin tyytyväinen ja helppo vauva niin pääsisin töissä silti helpommalla – toisaalta olen sitä mieltä etten kyllä vaihtaisi päivääkään kotona vietetystä ajasta työelämään ainakaan tällä hetkellä. Lapsen kehitys on ollut jo ensimmäisen kuukauden aikana päätä huimaavaa ja kuinka ihana on ollut todistaa niitä ikimuistoisia ensimmäisiä kehityksen askelia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vietimme tässä hetki sitten Kallen kanssa meidän parisuhteen vuosipäivää, oikeastaan viidettä sellaista. Tällä kertaa päivän ohjelma oli erilainen. Emme käyneet elokuvissa, ulkona syömässä tai lähteneet viettämään iltaa ulos kahdestaan. Olimme perheen kanssa kotona, nautimme rakkaudella valmistettua kotiruokaa ja mikä parasta katselimme ja pidimme koko illan sylissä pienintä ja uusinta perheenjäsentämme. Pientä prinsessaa joka on meidän parisuhteen tärkein ja rakkain saavutus.

Tästä eteenpäin perhe-elämä tulee olemaan erilaista kuin ennen. Olisimme hyvin voineet viedä beiben hoitoon mummolaan ja lähteä kahdestaan ulos, mutta se ei tuntunut mitenkään hyvältä ajatukselta. Sen verran olemme saaneet viimeisen viiden vuoden aikana viettää laatuaikaa kahdestaan, että tällä hetkellä valitsen enemmän kuin mielelläni perheen yhteiset illat kotisohvalla.

Mitä parisuhteen hyvinvointiin tulee tämä pieni ihminen vain vahvistaa sitä mitä meillä oli ennestään. En kaipaa elämääni tällä hetkellä muuta kuin rakkaudella vietettyä aikaa koko perheen kesken. Pienokainen kainalossa ja Mila mukana siinä missä toinenkin. Meillä löytyy kotoa siis kaksi meille maailman rakkainta pientä perheenjäsentä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_9291