Vastoinkäymisistä vahvemmaksi..

Pahoittelut jo näin alkuun pitkästä blogi hiljaisuudesta, mutta täällä jouduttiin viikko sitten sängyn pohjalle lepäilemään. Se että sairastaminen on jo muutenkin ihan kamalaa niin voin sanoa, että raskausaikana se on vielä satakertaa kauheampi kokemus. Olen vielä luonteeltani sellainen, että lääkäriin mennään vasta kun on monesti jo myöhäistä ja lääkkeitä yritän vältellä viimeiseen asti – erityisesti tällä hetkellä. Nyt kuitenkin oli pakko antaa periksi, sillä en muista koska viimeksi olisin sairastanut tällaisen taudin, joten suuntasin apteekkiin etsimään sopivia lääkkeitä kuumeen ja flunssan hoitoon.

Viikonloppu lepoa ja viime viikko alkoi jo paljon paremmalla fiiliksellä – tai siltä se ainakin ensin vaikutti. Olen jo usean kerran maininnut väsymyksestä, joka tuntuu olevan ainoa asia josta olen kärsinyt koko raskausaikana. Tällä hetkellä se tuntuu vaivaavan päivä päivältä vain entistä enemmän ja se näkyy monessakin asiassa. Väsymystä ei paljon helpota se, että yöt kuluu pyörien sängyssä etsien sopivaa asentoa, jossa olisi hyvä nukkua.

Väsymystä, unettomuutta ja stressiä havaittavissa? Keho viestii kyllä näistä asioista välittömästi, jolloin on hyvä jättää turha itsensä rasittaminen ja keskittyä lepäämiseen. Laskin jopa mielessäni jo päiviä ja viikkoja viimeiseen työpäivään ennen äitiysloman alkamista ja töitä olisi enää ainoastaan 6 viikkoa tiedossa (hyvällä tuurilla, koskaan kun ei voi tietää mitä tuleman pitää ja mikä on vointi ensi viikolla). Eniten mietityttää miten sitä osaa jäädä kotiin, mutta tuskin sitä kuitenkaan aika käy pitkäksi, eiköhän pienokainen huolehdi siitä asiasta.

IMG_1691

Tänään me suunnataan mieheni kanssa paikalliseen synnytyssairaalaan tutustumiskäynnille. Toivon, että käynnin jälkeen olisi helpottuneempi olo odottaa synnytyksen lähestymistä ja kätilöt kertoisivat vähän faktaa mitä on tulossa. Minulla kun ei ole asian suhteen minkäänlaisia odotuksia, VIELÄ!

Energistä viikkoa kaikille!IMG_9291

Ensimmäinen askel kohti muutosta

Ette usko kuinka helpottava olo kirjoittaa näin viime postauksen jälkeen. Nyt kun tämä ihana uutinen on kaikkien tiedossa… En mitenkään pysty lupaamaan ettenkö jatkossa tulisi kirjoittamaan siihen liittyvistä asioista, koska yksinkertaisesti olen niin innoissani tästä kaikesta. Pakko myöntää, että on tehnyt jo pitkään mieli iloita tästä asiasta ääneen ja nyt se on vihdoin ajankohtaista.

Monilla netin keskustelupalstoilla varoitellaan, että vauvanvaate ja tarvike hankintoja ei kannata aloittaa liian hyvissä ajoin. Olen valitettavasti usean kerran eksynyt erilaisille keskustelupalstoille etsiessäni tietoa netistä raskauteen liittyen. Ne kun pomppaavat aina etusivulle Googlen kautta tietoa etsiessä. Kenelle siitä nyt luulisi olevan haittaa, jos tavaroita keräilee sitä mukaan kun sopivia tulee vastaan… En malttanut odottaa edes rakenneultraan asti, ennen kuin meillä oli jo ensimmäiset vauvanvaatteet hankittuna. Itseasiassa mieheni tilasi jo alkuvuodesta Yamaha logolla varustetun potkupuvun ja ruokalapun, ennen kuin ehdin itse koko asiaa ajatella.

IMG_0721

Alkuvuodesta lähtien olen lähes joka viikko kotiuttanut suloisia lastenvaatteita meille. Etenkin tällä viikolla heti rakenneultran jälkeen oli pakko tietysti ostaa ja laittaa tilaukseen söpöjä, vaaleanpunaisia tyttöjen juttuja. Ennen taas hankin lähes viikoittain itselleni uusia vaatteita ja nyt on omat hankinnat jääneet vähiin tai toisin sanoen olemattomiin. Muutoksesta puheen ollen, jos meinaan tätä tahtia tehdä vauvalle hankintoja tarvitaan meillä lisää kaappitilaa tai oma vaatehuone kaikelle.. Niinpä ajattelin tehdä tilaa uudelle ja käydä tulevan viikon aikana vaatehuoneen läpi ja sinne tehdään tilaa vain ja ainoastaan pienille ja söpöille asioille.

IMG_0720

IMG_0722

IMG_0719

IMG_0723

Tällaisia söpöjä vaatteita tarttui tänään mukaan Helsingistä. En malta odottaa mitä kaikkea kivaa sitä on vielä postissa tulossa lähi aikoina. 😉

IMG_9291

 

Kun meidän perheen elämä muuttuu lopullisesti..

Viimeisten kuukausien aikana ajatusmaailmani on muuttunut lähes kertaheitolla. Kulunut vuosi on ollut osaltani suurien muutosten aikaa ja lähes tasan vuosi sitten oli yksi minulle itselleni merkittävimmistä päivistä, Miss Suomi finaali. Tämän vuoden suunnitelmat ovat sitten todella erilaiset, sillä uskon että rakkaus tulee saamaan kesällä aivan uuden merkityksen kun meidän perheeseen syntyy pieni perheenjäsen. Kyllä meistä tulee elokuussa oikea perhe ja minusta äiti.

Olen aina ollut ihminen, joka pitää omat henkilökohtaiset asiat itsellään. Tämänkin asian kanssa päätettiin mieheni kanssa, että lähipiiri on ainut kenelle kertoisimme tämän iloisen asian jo ensimmäisen ultran jälkeen. Tarkka silmäisimmät ihmiset ovat kuitenkin jo saattaneet huomata hieman pyöristyneen vatsani, joka ei ole kasvanut siis hyvän ruokahalun ansiosta. Olen myös usean kerran saanut vastailla suoriin kysymyksiin perheenlisäyksestä.

Tänään (20+5) kävimme rakenneultrassa ja kaikki vaikutti olevan hyvin. Nyt toivon, että voin huokaista ja keskittyä rauhallisin mielin odottamaan kesää. Helpottava tunne kun ei tarvitse enää salailla asiaa, vaan voin avoimesti puhua ja kirjoittaa siitä. Olen tyytyväinen että alkuraskaus on sujunut suorastaan paremmin kuin uskalsin ikinä toivoa, pahoinvoinnista ei ole ollut tietoakaan ja väsymys on ollut vain hetkittäistä. Suurin totuttelua vaatinut muutos tähän mennessä on oma vartalo joka ei tällä hetkellä tunnu laisinkaan omalta. Kyllähän sen jokainen tietää että raskauden aikana vartalo muuttuu, mutta kyllä asia silti vaatii oman aikansa tottua. Kuvittelin mahtuvani pidemmän aikaa omiin vaatteisiini, mutta turhaan. Viimeisen kuukauden aikana on ollut turha pukea muita kuin äitiysvaatteita ylleen.

Töitä aion jatkaa mahdollisimman pitkään, tosin mallintyöt saavat nyt hetkeksi jäädä. Enkä usko että tulen muutenkaan olemaan äiti joka hylkää kaiken sosiaalisen elämän ja työt lapsen synnyttyä. Onneksi en ole yksin mukana tässä kaikessa vaan minulla on ihana ja rakastava mies, joka on varmasti valmis auttamaan kaikessa mahdollisessa mitä eteen tulee, meidän yhteisessä tulevaisuudessa mitä varmemmin pienen tytön vanhempina.

IMG_0653

IMG_9291