Kiinnostaako missit ketään?

Mua huvittaa jos törmään keskusteluun tai kirjoitukseen aiheesta kuinka missit eivät kiinnosta enää ketään. Kuitenkin joka vuosi sadattuhannet jopa miljoonat suomalaiset seuraavat lähetystä, kun on aika valita uusi Miss Suomi. Joten uskallan sanoa, että todellakin missit kiinnostavat kansaa. Joka ikinen vuosi, kun uusi Miss Suomi valitaan herää keskustelu ja arvostelu eri medioissa ja somessa. Missiä on lupa arvostella, koska hän itse tietoisesti asettaa itsensä kaiken kansan arvosteltavaksi – ei todellakaan.

Mielestäni kukaan järkevä ihminen ei kirjoittele toisesta ihmisestä ilkeitä kommentteja ja arvosteluja. Joskus olisi hyvä keskittyä miettimään löytyisikö mielummin jotakin positiivista sanottavaa. Ei ole itseltään pois jakaa kehuja ja sanoa toista naista kauniiksi. Tuntuu että toisen naisen kehuminen on huomattavasti vaikeampaa kuin väheksyminen. Mun mielestä meillä on super kaunis, järkevän oloinen ja todella sanavalmis uusi Miss Suomi. Sen mitä olen eri medioissa seurannut niin en keksi muuta kuin hyvää sanottavaa hänestä.

Erityisesti naisten keskuudessa kateus toisen naisen ulkonäköä tai elämässä saavutettuja asioita kohtaan ajaa helposti halveksumaan toista ihmistä. Onko väärin jos joku haluaa omalla sisäisellä sekä ulkoisella kauneudellaan kilpailla Miss Suomen tittelistä? Miss Suomen kruunu on monen nuoren naisen unelma ja suurin haave. Se antaa mahdollisuuden luoda uran ja toimia hyvänä esikuvana kansalle. Missin työ on muutakin kuin ulkonäkökeskeistä. Kauneuden lisäksi vaaditaan rohkeutta, itsevarmuutta ja uskallusta lähteä mukaan koko kilpailuun.

En oikeastaan koskaan ole välittänyt muiden ihmisten mielipiteistä ja arvosteluista. Vaikka puheet tietysti tuntuisivatkin pahalta sen hetken niin kommentit unohtuvat hetkessä. Oman vuosien takaisen Miss Suomi kiertueen aikana välttelin itse lukemasta keskustelupalstoja, koska ne ovat kaikista pahimpia paikkoja arvostella. Keskustelupalstoilla harvoin (tuskin koskaan) puhutaan kenestäkään mitään hyvää. Miss Suomi kymmenikköön pääseminen avaa jo itsessään lukuisia uusia ovia, jos niitä osaa hyödyntää ja tarttua tilaisuuteen.

Mietin aiemmin kun kilpailun ikärajaa nostettiin, että olisinko mahdollisesti hakenut uudelleen mukaan kilpailuun, jos minulla ei olisi lapsia (Miss Suomen tulee olla naimaton ja lapseton). Vaikka jo pienestä tytöstä lähtien haaveilin Miss Suomen kruunusta niin en olisi hakenut uudelleen mukaan kilpailuun. Olen kerran jo tavoitellut unelmaani yhdeksän muun ihanan sekä kauniin naisen kanssa ja se riittää. Mielummin jokainen ansaitsee kerran päästä mukaan kilpailuun ja sen jälkeen antaa mahdollisuuden taas uusille unelmiaan tavoitteleville nuorille naisille.

Jokaisella on oikeus kertoa oma mielipiteensä, mutta toisen ihmisen haukkumisella ei saavuteta mitään hyvää. Keskityttäisiinkö mielummin toisten kehumiseen ja laitetaan hyvä kiertämään? Tänään vietetään Roosa nauha -päivää, joten jos et vielä ole ostanut Roosa nauhaa niin kipin kapin ostoksille. Koko nauhan myyntituotto lahjoitetaan Syöpäsäätiölle. Tästä on hyvä aloittaa taisteleminen yhden erittäin tärkeän asian puolesta! ♥

LUE MYÖS ↓

33 KYSYMYSTÄ JA VASTAUSTA

ONNELLINEN PERHEENÄITI?

PUHUTAAN SUORAAN IMETYKSESTÄ

HÄN ON VIHDOIN TÄÄLLÄ!

SEURAA ♥

INSTAGRAM @caritapesonen | FACEBOOK

 

Miss Suomi 2016, lupa arvostella?

Taas eletään sitä aikaa vuodesta, kun media täyttyy missi aiheisista otsikoista ja kuvista. Ihmiset väittävät, että Miss Suomi kilpailujen seuraaminen ei kiinnosta, mutta silti tämä aihe on niitä puhutuimpia ja luetuimpien viihde uutisten listalla. Itse olen ainakin innoissani kun lähes koko Facebook täyttyy missi aiheisista uutisista ja kuvista. Nyt on siis taas se aika, kun saa arvostella muiden ulkonäköä, vai kuinka? Voin sanoa, että kukaan negatiivisten haukkujen takana ei kuuluisi tai edes itse rohkenisi samaan tilanteeseen kilpailijoiden kanssa. Ainainen valittaminen ja muiden ihmisten arvostelu ei kerro mistään muusta, kuin arvostelijan omasta huonosta itsetunnosta. Se kertoo enemmän siitä millainen ihminen arvostelija todellisuudessa itse on.

Katsoessani vuoden takaisia kuvia omalta kiertueelta tulee ikimuistoisia kokemuksia mieleen ja erityisesti ikävöin silloista vartaloani, joka tuntui paljon enemmän omalta kuin tämän hetkinen. Tänäkin vuonna keskustelua on herättänyt samat asiat kuin joka vuosi. Tytöt ovat liian laihoja ja alipainoisia. Tässä asiassa on hyvä erottaa kuitenkin treenattu kiinteä kroppa, jonka ylläpitäminen vaatii todellakin muuta kuin tarkkaa kalorien minimiin laskemista.

Mielenkiinnolla odotan ja seuraan tämän vuoden kiertuetta ja kilpailua. Mukana on toinen toistaan kauniimpia ja erilaisia tyttöjä. Tuomaristo on varmasti tehnyt oikean valinnan tämän vuoden finalisteista, mutta aina löytyy ihmisiä jotka kyseenalaistavat päätöksiä missifinalisteista. Kauneus on katsojan silmissä ja jokainen kymmenikköön valittu kilpailija on varmasti kaunis omalla tavallaan niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.

Super paljon onnea kaikille upeille tämän vuoden finalisteille. Jännityksellä odotan kenestä kruunataan toukokuussa Miss Suomi 2016.

IMG_0726

IMG_9291

Miss Suomi 2015 kokemukseni

Ciao kaikille pitkästä aikaa! Sain vihdoin ja viimein raahattua itseni tietokoneen ääreen kirjoittamaan lupailemaani postausta viime kevään Miss Suomi kokemuksestani teille. Haku Miss Suomi -kilpailuun on vielä muutaman päivän avoinna ja moni saattaa vielä miettiä hakemuksen täyttämistä. Yleisin kuulemani kysymys kilpailuun liittyen on ollut, että miten uskaltaa asettaa itsensä kaikkien muiden ihmisten ja median arvosteltavaksi. Jokaisen kilpailuun osallistumista harkitsevan kannattaa mielestäni miettiä omaa suhtautumistaan toisten mielipiteisiin. Olemalla täysin sinut itsensä kanssa, tämän asian kanssa ei tule ongelmia.

Kaikki alkoi viime keväänä ensimmäisestä casting tilaisuudesta, jossa paikan päällä oli reilut 50 tyttöä. Tuomaristo ottaa vastaan jokaisen tytön yksitellen, jolloin jokainen saa noin minuutin mittaisella esittelyllä tehdä vaikutuksen tuomaristoon. Saavuin paikan päällä sijaitsevaan hotelliin jo edeltävänä iltana, joten sain rauhassa valmistautua tulevaan casting tilaisuuteen. Jo ensimmäisenä päivänä oli mukava huomata kuinka hyvin kaikki tulivat toimeen keskenään ja huomioivat toisiaan jännityksestä ja kilpailusta huolimatta. Päivän päätteeksi julkistettiin 25 jatkoon päässyttä, joilla olisi kaksi viikkoa aikaa valmistautua semifinaaliin.

Semifinaali päivä alkoi perinteisesti tuomari haastattelulla, jossa päivän päätteeksi jatkoon päässeitä oli enää 12 tyttöä jäljellä. Näistä tytöistä kaksi tulisi seuraavana päivänä jäämään ns. vara misseiksi. Kun kilpailun lopulliset kymmenen finalistia julkistettiin pressitilaisuudessa eri medioille olimme valmiina aloittamaan kuukauden mittaisen Miss Suomi kiertueen.

Kuva: Lars Johnson Photography
Kuva: Lars Johnson Photography

11034342_801786456541231_7277679301634969952_o

11102906_10155495626320201_3855163586888975080_n

Kiertueen ensimmäinen viikko alkoi pitkillä kuvauspäivillä ja vähäisillä yöunilla. Päivät olivat useasti koko kiertueen ajan hyvin pitkiä ja rankkoja, mutta myös tulevan Miss Suomen kannalta on hyvä tottua siihen että työpäivät ovat mahdollisesti tällaisia tulevaisuudessa. Kuukauteen mahtui paljon erilaisia kuvauksia tahkon rinteillä -20 asteen pakkasesta Turkin Alanyan auringon lämpöön. Muotinäytöksissä kävimme esiintymässä eri kauppakeskuksissa ja risteilyllä. Kiertueella vierailimme kolmen viikon ajan ympäri Suomea eri paikkakunnilla, tapaamassa lähes päivittäin uusia ihmisiä erilaisissa merkeissä. Kuukauteen mahtui myös viikon Turkin matka, johon kuului kuvauksia, illallisia sekä Miss Alanya -kilpailu.

Kuva: Jenni Gästgivar / Iltalehti
Kuva: Jenni Gästgivar / Iltalehti
Kuva: Lars Johnson Photography
Kuva: Lars Johnson Photography
Kuva: Lars Johnson Photography
Kuva: Lars Johnson Photography

Parasta oli viettää kokonainen kuukausi muiden ihanien finalistien ja kiertueella mukana olleiden ihmisten parissa. Tämä on ehdottomasti kokemus, jonka tulen muistamaan aina pelkästään positiivisesti. Yksi elämäni parhaimpia päätöksiä oli lähteä mukaan kilpailuun, vaikka en sijoittunut kärki kolmikkoon olin enemmän kuin tyytyväinen omaan suoritukseeni, mitään enempää tai paremmin en olisi voinut tehdä. Kilpailun myötä olen saanut monia erilaisia työmahdollisuuksia ja yhteydenottoja, jotka ovat avanneet monia uusia ovia tulevaisuudelle. Tärkein neuvo jonka voin teille antaa on olla täysin aidosti oma itsensä ja muista olla vertaamatta itseä muihin kilpailijoihin. Onnea matkaan!

IMG_9291