Vapaapäivä ja treffi-ilta

Oli ihana viettää pitkästä aikaa sunnuntaina vapaapäivä, sillä perheen yhteistä aikaa on tällä hetkellä erittäin rajallisesti. Yleensä me eletään mieheni kanssa niin ristikkäisiä aikatauluja, että päivisin moikataan kun vaihdetaan lapsen hoitovuoro ja iltaisin huikataan pikaiset kuulumiset ennen nukkumaan menoa. Kerrankin vietettiin lähes kokonainen päivä yhdessä perheen kesken. Mitä me sitten tehtiin tällaisena päivänä?

vapaapäivä

Aamu alkaa meidän perheessä lähes poikkeuksetta viimeistään klo: 8.00 niin että herätään Kristellan aikataulun mukaisesti. Näin kävi myös eilen sillä lapsen heräämiseen ei valitettavasti vaikuta se oliko kyseessä tavallinen arkiaamu vai rento viikonloppu. Aamiainen valmiiksi ja hetken päästä olimme koko perhe ulkona etsimässä pajunoksia ensi viikonlopun virvonta oksien askartelua varten. Rakastan tiettyjä perinteitä ja tulevan sunnuntain virpominen on yksi niistä.

Päivä kului kaupungilla, kahvilassa ja kotona perheen parissa. Me emme siis tehneet mitään erikoista tai normaalista elämästä poikkeavaa. Sitä vain nauttii päivistä jolloin saadaan olla kaikki yhdessä eikä tarvitse vahtia kelloa milloin toisen on lähdettävä töihin. Toisaalta hauska sillä kun vietämme Kallen kanssa vähän aikaa yhdessä meillä ei myöskään ole aikaa riidellä. Me riidellään muutenkin todella vähän, mutta varsinkin tässä elämäntilanteessa sellaiselle ei ole aikaa.

vapaapäivä

On tärkeä muistaa järjestää aikaa myös parisuhteelle, joten tänään vuorossa oli pitkästä aikaa treffi-ilta. Kävimme viemässä Kristellan hoitoon ja suuntasimme Kallen kanssa ravintolaan syömään sekä viettämään kahdenkeskistä aikaa. Kerrankin oli aikaa vaihtaa ajatuksia ja keskustella asioista yhdessä. Edellisestä treffi-illasta oli vierähtänyt useampi kuukausi, joten pystyin hyvällä omallatunnolla jättämään K:n pariksi tunniksi hoitoon. Tästä on hyvä jatkaa ja ottaa alkanut viikko vastaan. Onnea on perhe ja erityisesti tuo pieni ihminen jonka kanssa saan viettää aikaa jokaikinen päivä.

Seuraa ♥

Instagram | Facebook 

Kevättä kohti

Vihdoin oli päiviä jolloin on ollut mahdollista nauttia talvisesta säästä, jossa voi pulkkailla ja leikkiä lumessa – vielä ihan kohtuullisilla pakkasilla. Rakastan kesää ja voisin hyvin muuttaa talveksi etelään, mutta se kuinka iloinen pieni lapsi voi olla vetäen pulkkaa lumessa ja auttaen innokkaana lumitöissä saa minut rakastamaan talvea. Kieltämättä pitkä ja pimeä syksy tuntui jatkuvan loputtomasti ennen lumen tuloa (sama vaikutelma on ollut tuttu viime vuosien aikana). Kristellan kanssa ulkoillessa piti pukeutua sadevaatteisiin ja silti kaikki vaatteet olivat likaisia jokaisen kuralammikon tutkimisen jälkeen. Ai että kun tuntui helpottavalta pukea lapsi toppapukuun ja päästää ulos leikkimään lumella.

Mitä vanhemmaksi olen tullut sen enemmän olen oppinut arvostamaan talvea. Tänä vuonna ajattelin että ostaisin itselleni sukset ja rohkenisin lähteä ladulle kokeilemaan hiihtoa sitten lapsuuden – huolestuttava aikuisuuden merkki? Sillä olen ihan lapsesta asti suoraan sanottuna vihannut koululiikunnan pakollista hiihtoa. Kaikista mukavinta olisi napata tuo pieni tyttö mukaan ja lähteä vaikka yhdessä hiihtämään tai luistelemaan. Se taitaa kuitenkin olla järkevintä siirtää ensi vuoteen kun ikää on reilu kaksi vuotta ja tasapaino on paremmin kehittynyt – ehkä säästämme näin molempien hermoja samalla.

Viime päivien aikana olemme siis nauttineet lumileikeistä, tehneet lumityöt yhdessä Kristellan kanssa sekä pulkkailleet enemmän kuin tarpeeksi. Kun sitä on viettänyt useamman viikon kipeänä kotona niin tuntuu erittäin hyvältä päästä vihdoin ulkoilemaan. Tällä hetkellä tosin ikkunasta ulos katsoessa näyttää siltä, että saamme kaivaa kumisaappaat ja sadevaatteet jälleen esille. Toivotaan että pikku pakkaset saapuvat vielä ja pääsemme nauttimaan talvesta ennen kuin kevätaurinko sulattaa viimeisetkin lumikinokset.

Seuraa ♥

Instagram | Facebook

Rahapäiväkirja – vastuullista rahankäyttöä?

Alkuvuodesta kirjoitin teille tavoitteet, jotka asetin tälle vuodelle. Vuoden 2018 tavoitteiden joukossa komeilee lause ”vastuullista rahankäyttöä”. Tämän seurauksena olen pitänyt kirjaa kaikista viime viikon menoista, joten kurkistetaan miltä viime viikon rahapäiväkirja todellisuudessa näyttää.

Rahapäiväkirja

Maanantai

Kahvi + lohipiirakka kahvilassa 6,50€
Kauppaostokset 33,25€

Tiistai

Ruokaostokset 8,95€

Keskiviikko

Lounaat aasialaisessa ravintolassa 19,60€

Torstai

Sushi lounaat 21,90
Aluspaidat ja sukkahousut Kristellalle 12,50€
Sormikkaat, panta ja kaulahuivi 16,50€
Matkalaukku (-40% alesta Tokmannilta) 24€
Kauppaostokset 36,15€
Muistivihko Glitteristä 2,10€
Iittala tehtaanmyymälä (6kpl Taika juomalaseja ja muumi juomalasi) 34€

Perjantai

Ruokaostokset 35,15€

Lauantai

Auton tankkaus 40€

Sunnuntai

Auton tankkaus 20€
Eväät kotimatkalle ABC:ltä 10,40€

Rahaa kului yhteensä viikon aikana 321€

Suurin osa viikon menoista kului päivittäisiin ruokakauppa ostoihin. Mitään turhaa ei tullut hankittua ja heräteostoksia ei ollut. Lounaalla käymisen olisi voinut jättää väliin ja säästää muutaman kympin syömällä mielummin kotiruokaa – rakastan käydä arkisin lounaalla ja vielä hyvässä seurassa ruoka maistuu paremmalta. Loppu viikko kului Jyväskylässä työkeikalla, jonka seurauksena autokin kulutti enemmän bensaa kuin kotikulmilla ajellessa. Kaiken kaikkiaan viikon rahapäiväkirja näyttää mielestäni hyvältä. Tästä on hyvä jatkaa tämän vuoden tavoitteiden saavuttamista.

Edellinen kirjoitus → Viileä blondi – paras hopeashampoo

 

Pukukoodi – onko pakko noudattaa?

Sarja suositukset TOP 10

Rahapäiväkirja – kuinka paljon rahaa kului viikossa?

Seuraa ♥

Instagram | Facebook