Kevättä kohti

Vihdoin oli päiviä jolloin on ollut mahdollista nauttia talvisesta säästä, jossa voi pulkkailla ja leikkiä lumessa – vielä ihan kohtuullisilla pakkasilla. Rakastan kesää ja voisin hyvin muuttaa talveksi etelään, mutta se kuinka iloinen pieni lapsi voi olla vetäen pulkkaa lumessa ja auttaen innokkaana lumitöissä saa minut rakastamaan talvea. Kieltämättä pitkä ja pimeä syksy tuntui jatkuvan loputtomasti ennen lumen tuloa (sama vaikutelma on ollut tuttu viime vuosien aikana). Kristellan kanssa ulkoillessa piti pukeutua sadevaatteisiin ja silti kaikki vaatteet olivat likaisia jokaisen kuralammikon tutkimisen jälkeen. Ai että kun tuntui helpottavalta pukea lapsi toppapukuun ja päästää ulos leikkimään lumella.

Mitä vanhemmaksi olen tullut sen enemmän olen oppinut arvostamaan talvea. Tänä vuonna ajattelin että ostaisin itselleni sukset ja rohkenisin lähteä ladulle kokeilemaan hiihtoa sitten lapsuuden – huolestuttava aikuisuuden merkki? Sillä olen ihan lapsesta asti suoraan sanottuna vihannut koululiikunnan pakollista hiihtoa. Kaikista mukavinta olisi napata tuo pieni tyttö mukaan ja lähteä vaikka yhdessä hiihtämään tai luistelemaan. Se taitaa kuitenkin olla järkevintä siirtää ensi vuoteen kun ikää on reilu kaksi vuotta ja tasapaino on paremmin kehittynyt – ehkä säästämme näin molempien hermoja samalla.

Viime päivien aikana olemme siis nauttineet lumileikeistä, tehneet lumityöt yhdessä Kristellan kanssa sekä pulkkailleet enemmän kuin tarpeeksi. Kun sitä on viettänyt useamman viikon kipeänä kotona niin tuntuu erittäin hyvältä päästä vihdoin ulkoilemaan. Tällä hetkellä tosin ikkunasta ulos katsoessa näyttää siltä, että saamme kaivaa kumisaappaat ja sadevaatteet jälleen esille. Toivotaan että pikku pakkaset saapuvat vielä ja pääsemme nauttimaan talvesta ennen kuin kevätaurinko sulattaa viimeisetkin lumikinokset.

Seuraa ♥

Instagram | Facebook

Rahapäiväkirja – vastuullista rahankäyttöä?

Alkuvuodesta kirjoitin teille tavoitteet, jotka asetin tälle vuodelle. Vuoden 2018 tavoitteiden joukossa komeilee lause ”vastuullista rahankäyttöä”. Tämän seurauksena olen pitänyt kirjaa kaikista viime viikon menoista, joten kurkistetaan miltä viime viikon rahapäiväkirja todellisuudessa näyttää.

Rahapäiväkirja

Maanantai

Kahvi + lohipiirakka kahvilassa 6,50€
Kauppaostokset 33,25€

Tiistai

Ruokaostokset 8,95€

Keskiviikko

Lounaat aasialaisessa ravintolassa 19,60€

Torstai

Sushi lounaat 21,90
Aluspaidat ja sukkahousut Kristellalle 12,50€
Sormikkaat, panta ja kaulahuivi 16,50€
Matkalaukku (-40% alesta Tokmannilta) 24€
Kauppaostokset 36,15€
Muistivihko Glitteristä 2,10€
Iittala tehtaanmyymälä (6kpl Taika juomalaseja ja muumi juomalasi) 34€

Perjantai

Ruokaostokset 35,15€

Lauantai

Auton tankkaus 40€

Sunnuntai

Auton tankkaus 20€
Eväät kotimatkalle ABC:ltä 10,40€

Rahaa kului yhteensä viikon aikana 321€

Suurin osa viikon menoista kului päivittäisiin ruokakauppa ostoihin. Mitään turhaa ei tullut hankittua ja heräteostoksia ei ollut. Lounaalla käymisen olisi voinut jättää väliin ja säästää muutaman kympin syömällä mielummin kotiruokaa – rakastan käydä arkisin lounaalla ja vielä hyvässä seurassa ruoka maistuu paremmalta. Loppu viikko kului Jyväskylässä työkeikalla, jonka seurauksena autokin kulutti enemmän bensaa kuin kotikulmilla ajellessa. Kaiken kaikkiaan viikon rahapäiväkirja näyttää mielestäni hyvältä. Tästä on hyvä jatkaa tämän vuoden tavoitteiden saavuttamista.

Edellinen kirjoitus → Viileä blondi – paras hopeashampoo

 

Pukukoodi – onko pakko noudattaa?

Sarja suositukset TOP 10

Rahapäiväkirja – kuinka paljon rahaa kului viikossa?

Seuraa ♥

Instagram | Facebook

Sarja suositukset TOP 10

Me vietetään miehen kanssa paljon aikaa ruudun ääressä ja aina on jonkin sarjan seuraaminen kesken. Tälläkin hetkellä meillä taitaa olla tilattuna sekä HBO, Netflix että Ruutu+. Nyt tietysti Kristellan syntymän jälkeen ruutuaikaa on huomattavasti vähemmän, koska K:n ollessa hereillä hän saa kaiken huomion ja leffoja sekä sarjoja katsellaan sitten kun Kristella nukkuu. Tuntuu että kaikki hyvät tv-sarjat alkavat olla katsottu ja uusia katsomisen arvoisia sarjoja ilmestyy erittäin harvoin. Nyt vinkkaan teille sarja suositukset, jotka ovat koukuttaneet minut ihan täysin ja ansaitsevat suositukset täältä.

Sarja suositukset TOP 10

Blindspot

Rikosdraamasarja jonka kolmas kausi pyörii parasta aikaa jenkkitahtiin Ruutu+ palvelussa. Yksinkertaisesti niin koukuttava sarja etten millään malttaisi odottaa, jotta voisin tilata koko tuotantokauden ja katsoa kaikki jaksot putkeen. Niin piinallista odottaa aina viikon ajan uuden jakson näkemistä.

Prison Break

Suosittu toiminta/draamasarja, joka sai yllättäen viime vuonna jatkoa usean vuoden jälkeen esitettävällä 5. tuotantokaudella. Viimeinen kausi on nähtävillä Ruutu+ palvelussa ja sitä edeltävät kaudet löytyvät Netflixistä.

Game of Thrones

Fantasiasarja jossa nähdään lohikäärmeitä, kuninkaita, sotaa ja kaikkea sitä mistä en välitä sarjoissa tai elokuvissa. Kuitenkin pakko myöntää Game of Thronesin olevan ehdoton suosikki kaikista sarjoista ikinä. Kaikki sarjasta ilmestyneet 7 tuotantokautta ovat nähtävillä HBO Nordicilla. Näillä näkymin viimeisen kahdeksannen tuotantokauden jaksot olisivat odotettavissa vuonna 2019 – odottavan aika on pitkä.

Pretty Little Liars

Jännittävä draamasarja, joka koukuttaa yllättävillä käänteillä. Seitsemän jännittävää tuotantokautta, jossa pohditaan kuka on salaperäinen A? Kaikki sarjan tuotantokausista on nähtävissä Netflixissä.

Downshiftaajat

Yksi kotimainen sarja saa myös suositukset täältä. Downshiftaajien kaksi ilmestynyttä tuotantokautta ovat nähtävillä Yle Areenassa. Aloimme tällä viikolla katsomaan sarjan toisen tuotantokauden jaksoja ja ai että olen nauranut vatsalihakset kipeänä. Sarjan huumori osuu ja uppoaa niin hyvin että toista yhtä hauskaa saa kyllä etsiä.

Sons of Anarchy

Rikosdraamasarja joka kertoo moottoripyöräkerhon jäsenistä, jotka elävät niin rikollisuuden kuin perhesuhteiden kiemuroissa. Kaikki seitsemän tuotantokautta ovat katsottavissa Netflixistä.

Desperate housewives

Suomessa sarja on esitetty nimellä täydelliset naiset. Kuvitteellisessa Wisteria Lanella seurataan naapureiden elämää, ratkotaan ihmissuhdeongelmia ja koetaan juonenkäänteitä. Olen monet kerrat miettinyt katsovani kaikki tuotantokaudet uudelleen, mutten vielä ole saanut aikaiseksi. Sarjasta on tehty yhteensä kahdeksan tuotantokautta.

Gossip girl

Draamasarja, jossa seurataan rikkaiden nuorten elämää. Juonittelua ja totaalisia juonenkäänteitä. Kaiken lisäksi sarjan komeita miesnäyttelijöitä katselee enemmän kuin mielellään. Kaikki kuusi tuotantokautta löytyvät Netflixistä.

sarja suositukset

Supernatural

Fantasia/kauhu/draamasarja. Demoneja, enkeleitä ja yliluonnollisia olentoja. Sarjassa seurataan veljesten elämää, jotka seuraavat isänsä jalanjälkiä ”metsästäjinä”. Sarjasta on ilmestynyt tähän mennessä 13 tuotantokautta.

Alias

Toiminta/draamasarja, jossa ratkotaan vanhan Rambaldin salaisuuksia ja seurataan päähenkilön elämää CIA:n agenttina.

sarja suositukset

Tässä kaikki omasta mielestäni parhaimmat tv-sarjat, jotka olen katsonut.

Olisiko teillä vinkata hyviä sarjoja joita kannattaisi alkaa seuraavaksi katselemaan?

Lue edellinen kirjoitus → Vuoden 2018 tavoitteet

Seuraa ♥

Instagram | Facebook