KEVYEMPI PEKONIPIIRAKKA

Rakastan suolaisia herkkuja ja voisin sanoa niiden olevan suurempi paheeni kuin mitkään makeat herkut. Tällä kertaa päätin kokeille keittiössä jotakin uutta, jonka seurauksena kehitin reseptin suolaiseen piirakkaan. Piirakan täytteenä maistuu niin täyteläinen broileripekoni, raikas välimerellinen juusto sekä herkullinen parsakaali. Lopputuloksena keittiössä valmistui kevyempi pekonipiirakka. Ruokaisa piirakka maistuu lounaalla salaatin kanssa tai välipalana kahvin seurana.

Lähes aina niin makeita kuin suolaisia piirakoita valmistaessa käytän kauppojen pakastealtaista valmiina löytyviä Myllyn Paras piirakkapohjia. Nämä on todettu aivan yhtä maistuviksi kuin omatekoiset piirakkataikinat ja säästävät vaivaa sekä aikaa keittiössä.

Haluan tarjota vieraille ja ystäville lähes poikkeuksetta kahvin kanssa jotakin syötävää ja suolainen piirakka on loistava vaihtoehto kahvipöytään. Tällä viikolla tiesin ystäväni tulevan meille kylään, joten osasin varautua tarpeeksi ajoissa ja valmistaa piirakan jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan.

En ole koskaan aikaisemmin käyttänyt ruoanlaitossa broileripekonia, joten piirakan lopputulos jännitti, mutta tämä oli ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Kesän ja grillikauden aikana broileripekonia tulee varmasti löytymään meidän jääkaapista useammin ja aion kokeilla sitä grillaamisen lisäksi myös muuten ruoanlaitossa.

Kevyempi pekonipiirakka

Pohja

Myllyn Paras suolainen piirakkataikina

Täyte

300g parsakaalia
1 pkt broileripekonia
1-2 sipulia
1/2 prk Apetina kevytjuustoa kuutioina (basilika & oregano)
2,5 dl ruokakermaa (pekoni & sipuli)
2 kananmunaa

Painele sulanut taikina tasaisesti piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille. Huuhtele parsakaalit ja leikkaa kukinnot pienemmiksi. Keitä parsakaaleja vedessä pari minuuttia, jotta ne pehmenevät hieman. Kuutioi sipulit pieniksi ja suikaloi pekoni. Paista pannulla pienessä tilkassa öljyä pekonit ja sipulit parin minuutin ajan. Lisää parsakaalit ja pekoni-sipuli sekoitus piirakkavuokaan. Ripottele päälle juusto kuutiot. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon kerma. Jos käytät tavallista maustamatonta ruokakermaa niin lisää esimerkiksi basilikaa tai muita yrttejä sekä mausteita joukkoon tuomaan lisää makua piirakkaan. Kaada muna-kerma täyte vuokaan ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään, jolloin se on valmista tarjottavaksi.

Kevyempi pekonipiirakka

Lue myös: Tonnikalapiirakka
Edellinen postaus : Ensimmäinen ruokapäiväkirja

Seuraa ♥
| Instagram | Facebook | Snapchat: caritapesonen |

KANAPASTA UUNISSA

Meillä syödään erittäin usein kanaruokia ja uunissa valmistuva kanapastavuoka on ehdoton suosikkiruokani. Kaiken lisäksi reseptiä on helppo soveltaa sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään. Usein valmistamani kanapasta uunissa sisältää runsaasti kasviksia, mutta tällä kertaa poikkeuksellisesti jääkaapin vihannes- ja kasvislokero ammotti tyhjyyttään, joten korvasin porkkanat kaapista löytyneillä persikoilla. Kaikista parasta on se, että lähes aina kotoa löytyy tarvittavat ainekset tämän ruoan valmistukseen. Voit siis unohtaa turhat kauppareissut ja laittaa ruoan uuniin valmistumaan itsestään.

kanapasta uunissa

Kanapasta uunissa

500 g täysjyväpastaa
1 kg broilerin fileesuikaleita
2 sipulia
1 prk persikoita
6 dl ruokakermaa (kevyt 4%)
ripaus suolaa
1 tl paprikajauhetta

Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi. Paista broilerit pannulla kypsäksi ja lisää pastan kanssa voideltuun isoon uunivuokaan. Hienonna sipulit pieniksi kuutioiksi ja kuullota pannulla pienessä tilkassa öljyä. Sekoita sipulit pastan ja broilerin joukkoon. Lisää kuutioidut persikat vuokaan. Sekoita ruokakerma ja mausteet keskenään. Kaada kerma vuokaan ja sekoita tasaisesti. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 1 tunti. Kääntele paiston aikana, jotta pasta kypsyy tasaisesti. Nauti tuoreiden kasvisten ja siracha -kastikkeen kanssa.

Vinkki: Lisää joukkoon raastettua porkkanaa, paprikaa ja parsakaalia jos haluat kasvispitoisemman version.

Seuraa ♥

| Instagram | Facebook |

TONNIKALAPIIRAKKA

Laiskan päivän kruunaa helppo suolainen piirakka, joka valmistuu lähes vaivattomasti ja nopeasti uunissa. Entistä helpommaksi kaiken saa käyttämällä valmista piirakkapohjaa, joka maistuu lähes yhtä hyvältä kuin itse tehty – tai ehkä jopa paremmalta. Suolainen piirakka valmistuu niin juhliin tarjolle kuin perheen kesken nautittavaksi ihan vaan arki-iltana. Ohjetta voi muuttaa helposti sen mukaan mitä jääkaapista sattuu milloinkin löytymään. Itseasiassa kokeilin ensimmäistä kertaa tonnikalasta valmistettua piirakkaa, koska tarpeet löytyivät sopivasti kaapista eikä tarvinnut lähteä edes lähikauppaan.

Meillä löytyy lähes poikkeuksetta niin makean kuin suolaisen piirakan leivontaan tarkoitettuja piirakkapohjia pakkasesta, siltä varalta jos vieraita on tulossa ja tarjottavaa kaivataan kahvipöytään. Tonnikalapiirakka osoittautui erittäin loistavaksi kokeiluksi. Lopputulos oli sopivan ruokainen ja niin maistuva etten ehtinyt edes kuvata valmista piirakkaa ennen kuin se oli jo syöty.

Tonnikalapiirakka

Pohja

1 pkt Myllyn paras suolainen piirakkataikina

Täyte

2 prk tonnikalaa
punainen paprika
sipuli
2 dl kevyt kermaa
200 g ruohosipuli tuorejuustoa
2 kananmunaa
150 g hienonnettua pinaattia

Painele sulanut piirakkataikina pyöreään vuokaan pohjalle sekä reunoille. Sekoita kulhossa kananmunat, tuorejuusto sekä kerma. Pilko paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota pannulla pienessä tilkassa öljyä. Lisää tonnikala, paprika ja sipuli täytteeseen. Sulata hienonnettu pinaatti mikrossa ja valuta pois ylimääräinen neste. Lisää pinaatti täytteeseen. Kaada valmis täyte vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 35 minuuttia. Nauti lämpimänä tai kylmänä.

Suolainen piirakka

Suolainen piirakka