Terveellinen herkkujäätelö!

Kesä alkaa olla pikku hiljaa takana, vaikka sunnuntaina saatiin nauttia hyvinkin aurinkoisesta ja lämpimästä päivästä. Niin kuin yleensä jäätelö kuuluu kesään, mutta erityisesti viime kuukausina yksi suurimpia mielitekojani on ollut erilaiset jäätelöt. Olisin hyvin voinut käydä vaikka joka päivä jäätelökioskilla tai syödä purkillisen taivaallista Fazerin pätkis jäätelöä, joten oli pakko alkaa keksiä erilaisia kevyempiä versioita perinteiselle kermajäätelölle, jotka ovat oikeita kaloripommeja. Kuka ei siis haluaisi syödä jäätelö, joka maistuu taivaalliselta, mutta on silti terveellistä?

Kotitekoisissa jäätelöissä banaani toimii loistavasti pohjana reseptille, antaen juuri sopivasti makeutta, joten lisättyä sokeri ei tarvita. Tämän kesän yksi ehdoton suosikki maku yhdistelmä on ollut banaani-avokado-lime jäätelö. Se on juuri sopivan makeaa, mutta silti ihanan raikas ja terveellinen. Jäätelö valmistuu parhaimmillaan ainoastaan kolmesta ainesosasta, mutta siihen voi halutessaan lisätä valitsemaansa proteiinijauhetta, välillä lisään itse joukkoon hieman banaanin makuista protskujauhetta.

image

Terveellinen herkkujäätelö

2 banaania
1 avokado
2 limen mehu
(proteiinijauhetta)

Pilko banaanit kulhoon ja anna jäätyä pakkasessa vähintään 4 tuntia. Kannattaa ehdottomasti käyttää ruskea pilkullisia banaaneja, saadakseen jäätelöön sopivasti makeutta. Lisää jäiset banaani viipaleet blenderiin yhdessä avokadon ja puristetun lime mehun kanssa. Lisää myös tässä välissä mahdollinen proteiinijauhe. Hurauta sekaisin! Nauti sellaisenaan pehmiksenä tai anna jäätyä vielä parin tunnin ajan pakastimessa, 30 minuutin välein sekoitellen. Kauho palloja ja nauti terveellisestä jäätelöhetkestä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_9291

Jauhottomat kolmen ainesosan suklaapannarit

VAROITUS, vie kielen mennessään! Mikäli pääsiäisen jälkeen suklaa maistuu vielä kannattaa ehdottomasti kokeilla reseptiä helppoihin ja taivaallisiin suklaapannukakkuihin. Resepti on täysin gluteeniton ja toteutettu ilman mitään jauhoja. Nutella ei myöskään sisällä mitään säilöntäaineita tai keinotekoisia väriaineita.

Maanantai aamu alkoi leipomalla näitä ja kehittelemällä resepti mitä kaapista sattui löytymään. Tämä on ehkä yksinkertaisin suklaapannari resepti, jota olen koskaan valmistanut. Perinteinen banaanista ja kananmunasta valmistettu pannari on myös superhyvää, mutta pienillä muutoksilla saa mukavaa vaihtelua. Vaihtoehtoja on rajattomasti marjaisista suklaisiin herkkuihin.

Suklaapannarit (10kpl)

1 kypsä banaani
5 kananmunaa (1 kokonainen ja 4 valkuaista)
2 rkl nutellaa

Soseuta banaani haarukalla ja lisää joukkoon yksi kokonainen kananmuna sekä valkuaiset. Lisää joukkoon nutella ja sekoita taikina tasaiseksi. Voit myös halutessasi sekoittaa kaikki aineet keskenään blenderissä. Paista pienellä pannulla (ø14cm) lieden keskilämmöllä juuri pohjan peittäviä ohuita lettuja noin minuutin ajan molemmin puolin. Käytä paistamisessa kookosöljyä tai rasvaa, jotta letut eivät tartu kiinni paistinpannuun. Nauti marjojen, nutellan tai luomu kaakaonibsien kanssa.

IMG_0270

IMG_0268

IMG_0269

IMG_9291

Joulupiparit terveellisemmin

Miltä kuulostaisi gluteenittomat joulupiparit ilman lisättyä sokeria ja voita? Joulu on aikaa jolloin tulee helposti herkuteltua ylimääräisiä kaloreita, joten tässä on ohje niille jotka haluavat leipoa perinteiset joulupiparit terveellisemmin.

Vehnäjauhojen sijasta ohjeessa on käytetty kookosjauhoja. Kookosjauho on erittäin kuitupitoinen ja vähä hiilihydraattinen. Se sopii hyvin gluteenittomaan ja laktoosittomaan ruokavalioon. Kookosjauho on myös luonnostaan makeaa joten se tuo taateleiden lisäksi takinaan makeutta ilman siirappia tai sokeria. Voi taas on korvattu kookosöljyllä, jonka terveellisyydestä ja hyödyistä voi olla montaa eri mieltä. Omalla kohdallani kookosöljy on kuitenkin käytössä päivittäin ruoanlaitossa ja leivonnassa.

Joulupiparit

400g kuivattuja taateleita
2 kananmunaa
0,5dl kookosöljyä
3dl kookosjauhoja
4tl piparkakkumaustetta
2tl ruokasoodaa

IMG_8944

Soseuta taatelit sauvasekoittimella. Voit halutessasi liottaa taateleita vedessä ennen soseuttamista, jotta taikinasta saa helpommin tasaisempaa. Lisää kananmunat ja kookosöljy taateleiden joukkoon, sekoita tasaiseksi massaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan sekaan. Nosta valmis taikina jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. Leivo taikina pipareiksi ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 6 minuuttia.

IMG_8945

Piparin tuoksuista joulun odotusta!
♥Carita