Ensimmäinen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voisin hyppiä tasa jalkaa ja iloita kuin pieni lapsi. Kaikki tämä niinkin pienestä asiasta kuin että vihdoin se päivä koitti – nimittäin ensimmäinen päivä joulukuuta. Nyt on virallisesti lupa fiilistellä joulua ja koristella koti kuusella sekä muilla ihanilla tontuilla ja joulukoristeilla, paketoida lahjoja, kuunnella joululauluja, paistaa joulutorttuja, askarrella kortteja ja leipoa joulupiparit. Kaiken lisäksi oli ihana herätä tähän päivään ja huomata kuinka maa oli valkoinen ja taivaalta satoi lumihiutaleita.

image

Olen viimeiset päivät askarrellut enemmän tai vähemmän joulukalenterin parissa, joka valmistui täysin ajallaan eilen illalla. Siskoni kanssa tehtiin toisillemme nämä kyseiset kalenterit sisältöineen piristämään aamuja perinteisen kuva- tai suklaakalenterin sijasta. Jännittää mitä kaikkea kivaa sitä luukuista paljastuu tulevien päivien aikana. Mila sai myös oman koirille tarkoitetun suklaakalenterin, jonka luukkuja avaamme yhdessä joka aamu aattoon asti. Kaikesta huolimatta minun oli pakko hankkia perinteinen kuvakalenteri, jonka luukut voimme yhdessä koko perhe aamuisin avata.

Rauhallista joulun odotusta kaikille. Toivottavasti muillakin oli yhtä mahtava joulukuun ensimmäinen päivä. Tänä aamuna joulukalenterin luukusta päivääni piristi vihreä joulutee, suklaata ja runo. <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

image

Laskettu aika ja isyyspakkaus

Laskettu aika sitten oli ja meni eikä vauva ole antanut mitään merkkejä siitä että haluaisi vielä maailmaan. Taitaa olla äitiinsä tullut jo tässä vaiheessa, sillä itse olen lähes poikkeuksetta aina juuri ajallaan tai tyylikkäästi myöhässä sovituista menoista. Olo on tuntunut sille jo pitkään, että olisin valmis vauvan tuloon ja voisin mielelläni lähteä synnyttämään (vaikka ajatuskin koko edessä olevasta koitoksesta jännittää enemmän kuin mikään koskaan aiemmin). Tänään aamulla tosin olin eri mieltä ensimmäistä kertaa. Huonosti nukutun yön jälkeen ja aamulla herätessä kauheaan päänsärkyyn, ensimmäiset sanani olivat ”tänään en millään jaksaisi lähteä synnyttämään.” Toisaalta jos lähtö olisi tullut niin ei siinä paljon vaihtoehtoja olisi ollut, mieluusti kyllä keräisin voimia vielä ainakin ensi yönä tulevaan hetkeen.

Äitiyspakkaus oli jo ajat sitten hypistelty läpi ja ainakin minua oli muistettu monesti raskausaikana lahjoin ja onnitteluin, joten päätin piristää myös tulevaa isää pienellä yllätyksellä – omalla isyyspakkauksella. Mielestäni oli ihana ajatus täyttää laatikko kaikella pienellä kivalla tavaralla ja miksi eivät myös miehet haluaisi tällaista yllätystä puolisoiltaan. Meillä ainakin oltiin hyvin kiitollisia ja yllättyneitä pakkauksen avattua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Malttamattomana avasin myös postissa itselleni tulleen raskauskeijun paketin, joka sisälsi ruusukultaisen silikonista valmistetun imetyskorun. Korua täytyi tietysti heti päästä käyttämään, joten yhdistin sen piristämään eilistä tummaa asuani. Imetyskoruja voi siis käyttää niin odottavat, imettävät kuin kuka tahansa muukin tuotteeseen ihastunut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_9291

Täydellisen erilainen juhannus?

Tarkemmin ajateltuna tänä vuonna juhannusta vietettiin melko samalla tavalla kuin parina viimeisenä vuotena. Se että tällä hetkellä alkoholin nauttiminen ei kuulunut omaan juhannukseeni ei poikkea mitenkään viime vuosina viettämistäni keskikesän juhlista. Enemmänkin voisin sanoa nauttivani hyvästä grilliruoasta ja perheen kanssa yhdessä vietetystä ajasta.

Koska en pidä tänä vuonna kesälomaa ollenkaan (vaan jään suoraan 4 viikon päästä äitiyslomalle) päätin lopettaa työni jo keskiviikkona ja siirtyä juhannuksen viettoon aikaisemmin. Tämän kunniaksi suuntasimme torstaina siskoni kanssa Helsinkiin ostoksille. Tarkoituksena oli tehdä pitkästä aikaa (tai pitkästä ja pitkästä, miten sen nyt ottaa) hankintoja itselle, mutta kuinkas siinä sitten kävikään.. Lopulta pieniä suloisia vauvanvaatteita päätyi taas meidän kotiin odottamaan käyttöä. Tällä hetkellä ei oikeastaan tunnu kovin järkevältä ostaa itselleen uusia vaatteita vaan odotan suosiolla siihen asti kunnes pääsen taas synnytyksen jälkeen takaisin ”omaan kroppaani” ja entisiin mittoihini.

Meidän perheellä ei ole koskaan ollut tapana mökkeillä juhannuksena enkä ole myöskään koskaan viettänyt juhannusta festareilla. Mitä vanhemmaksi sitä tulee niin sen vähemmän tällaiset asiat tuntuvat kiinnostavan. Voin rehehellisesti sanoa viihtyväni paljon mielummin kotona.

Viikonloppuna sää oli huomattavasti edellisiä vuosia parempi, joten lähinnä aikaa vietettiin ulkona ottaen kaikki ilo irti lämmöstä ja aurinkoisista päivistä.

Tänä juhannuksena:

– Kävin kesän ensimmäisellä picnikillä
– Söin grilliruokaa päivittäin
– Vietin aikaa perheeni kanssa
– Olin päivän uimarannalla
– Paistoin kesän ensimmäiset vohvelit
– Kävin kalastamassa

image

Tällaisen miniloman jälkeen on hyvä palata arjen kiireiden pariin. Toivottavasti muidenkin juhannus meni yhtä mukavasti ja onnistuneesti. Rentoa ja mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!IMG_9291