Kristellan 1-vuotissynttärit

En voi muuta sanoa kuin ihanaa, että tämä työntäyteinen viikonloppu on vihdoin takana ja selvisimme kunnialla Kristellan 1-vuotissyntymäpäiväjuhlista. Tämän vuoden jälkeen olen entistä viisaampi ja olen vahvasti sitä mieltä, että ensi vuonna jätän syntymäpäiväkakun valmistamisen jonkun muun hommaksi – pahoin kuitenkin pelkään, että löydän ensi vuonna itseni samasta tilanteesta leipomasta syntymäpäiväjuhlia edeltävänä päivänä vielä haasteellisempaa kakkua. Rakastan järjestää juhlia ja valmistaa kaikki tarjottavat itse, mutta tällä kertaa tuntui, että olin haukannut liian ison palan juhlien suhteen.

Tarkoituksena oli valmistaa isommalle määrälle vieraita riittävä Minni hiiri teemaan sopiva syntymäpäiväkakku, Kristellan smoothiekakku (ohjeen julkaisen pian blogissa), erilaisia suolaisia coctailpaloja, suklaamuffinseja.. Kaiken kruunasi viikonlopun työpäivät, jotka täytyi hoitaa pois alta ennen kuin pääsin valmistelemaan juhlia kotonamme. Tiedossa oli siis aamusta iltaan tekemistä ja yöunet jäivät olemattomiin. Kaikesta huolimatta pysyin aikataulussa ja viimeiset tarjottavat valmistuivat juuri ensimmäisten vieraiden saapuessa eilen kotiimme.

Tuntui ihanalta huomata kuinka sukulaiset, ystävät ja Kristellan kummit olivat järjestäneet aikaa ja saapuivat paikalle juhlimaan pientä päivänsankaria. Olen niin kiitollinen kaikista näistä ihanista ihmisistä, joiden kanssa K sai viettää tärkeän päivänsä. Omasta puolestani yritin parhaani mukaan ennättää vaihtamaan kuulumisia jokaisen kanssa keittiössä touhuamisen ohella – emännän työ ei todellakaan ole helppoa. Kristella jaksoi hyvin tasapuolisesti viihdyttää vieraita ja minkäänlaisesta väsymyksestä ei ollut tietoakaan juhlien aikana. Viimeisten vieraiden lähdettyä olin niin väsynyt, että nukahdin itsekin Kristellan viereen kun nukutin häntä yöunille.

Virallisesti Kristellan täyttää vuoden elokuun viimeisenä päivänä. Tulevan ulkomaanmatkan vuoksi juhlat oli kuitenkin järjestettävä etukäteen. Nyt kun syntymäpäiväjuhlista on selvitty voin keskittyä matkatavaroiden pakkaamiseen ja sen jälkeen aion rentoutua lomamatkan aikana Kreikan lämmössä.

Seuraa ♥

Instagram | Facebook

Parisuhteen hyvinvointi vauvaperheessä

Lapsen saavuttua perheeseen on tärkeää olla unohtamatta parisuhteen hyvinvointia. Kaikki se millaisena perheenä elämme vaikuttaa myöhemmin monellakin tapaa lapseen ja hänen näkemykseensä hyvästä perheestä. Ensimmäinen vuosi vauvan kanssa tulee varmasti olemaan rankka omalla tavallaan ja hyvinvoiva parisuhde tekee arjen selviytymisestä huomattavasti mutkattomampaa. Omasta lapsuudenkodistani en olisi voinut parempaa toivoa – perhe on tärkeimpiä asioita elämässäni nyt ja aina.

Jokaisen isän tulisi ymmärtää ja arvostaa äitiä joka viettää päivät lapsen tai mahdollisesti useamman lapsen kanssa kotona. Se ei todellakaan ole mitään lomailua vaikka ”äitiyslomalla” sitä niin sanotusti ollaan. Yhden lapsen kanssa on jo omat haasteensa niin voin vain kuvitella mitä se on mahdollisesti kahden pienen lapsen kanssa. Päivät menevät täydestä työstä ja voin sanoa käsi sydämellä, että vaikka meillä tuntuu olevan hyvin tyytyväinen ja helppo vauva niin pääsisin töissä silti helpommalla – toisaalta olen sitä mieltä etten kyllä vaihtaisi päivääkään kotona vietetystä ajasta työelämään ainakaan tällä hetkellä. Lapsen kehitys on ollut jo ensimmäisen kuukauden aikana päätä huimaavaa ja kuinka ihana on ollut todistaa niitä ikimuistoisia ensimmäisiä kehityksen askelia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vietimme tässä hetki sitten Kallen kanssa meidän parisuhteen vuosipäivää, oikeastaan viidettä sellaista. Tällä kertaa päivän ohjelma oli erilainen. Emme käyneet elokuvissa, ulkona syömässä tai lähteneet viettämään iltaa ulos kahdestaan. Olimme perheen kanssa kotona, nautimme rakkaudella valmistettua kotiruokaa ja mikä parasta katselimme ja pidimme koko illan sylissä pienintä ja uusinta perheenjäsentämme. Pientä prinsessaa joka on meidän parisuhteen tärkein ja rakkain saavutus.

Tästä eteenpäin perhe-elämä tulee olemaan erilaista kuin ennen. Olisimme hyvin voineet viedä beiben hoitoon mummolaan ja lähteä kahdestaan ulos, mutta se ei tuntunut mitenkään hyvältä ajatukselta. Sen verran olemme saaneet viimeisen viiden vuoden aikana viettää laatuaikaa kahdestaan, että tällä hetkellä valitsen enemmän kuin mielelläni perheen yhteiset illat kotisohvalla.

Mitä parisuhteen hyvinvointiin tulee tämä pieni ihminen vain vahvistaa sitä mitä meillä oli ennestään. En kaipaa elämääni tällä hetkellä muuta kuin rakkaudella vietettyä aikaa koko perheen kesken. Pienokainen kainalossa ja Mila mukana siinä missä toinenkin. Meillä löytyy kotoa siis kaksi meille maailman rakkainta pientä perheenjäsentä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_9291

 

Imetyksen haasteet

Sitä tuskin osasi kuvitella kuinka haastavaa imettäminen todella voi olla. Tiesin kyllä sen olevan alkuun kipeää, koska minua oli siitä varoiteltu. Olen edelleen kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että synnytys oli huomattavasti helpompi ja kivuttomampi kokemus kuin imettäminen ensimmäisinä viikkoina. Kipu tuntui vain jatkuvan ja jatkuvan. Nyt reilu 3 viikkoa synnytyksestä ja voin sanoa että tällä hetkellä kipu on ensimmäistä kertaa poissa – kiitos rintakumien ja nännivoiteen, joita ilman en olisi mitenkään jaksanut yrittää näin pitkään imettämisen onnistumista.

Mulla on myös vihdoin antibioottikuuri loppu, joten rintatulehdus on enää kauhea muisto takaraivossa. En halua koskaan enää kokea mitään vastaavaa enkä todellakaan toivo kenenkään joutuvan samanlaiseen tilanteeseen. Ensimmäisinä päivinä kipeiden rintojen kanssa suoraan sanottuna jopa pelkäsin aina sitä hetkeä kun beibe heräsi unilta, koska tiesin hänen ensimmäisenä vaativan rinnalle ja olevan nälkäinen. Minua suositeltiin jatkavan imetystä sekä vauvan että oman rintatulehduksen kannalta – kiitos kaikille saamastani tuesta ja neuvoista.

Imettäminen sujuu tällä hetkellä oikein hyvin ja vauva kasvaa hurjaa vauhtia alun hankaluuksista huolimatta. Eilen käytiin neuvolassa ja viikon aikana beibe on kerännyt painoa reilut 400g ja pituuttakin oli tullut 1,5cm. Tätä vauhtia mahdollisesti saadaan hankittuja vaatteitakin tuota pikaa käyttöön. Meillä oli hyvin paljon etukäteen ostettuja pieniä 50-56cm vaatteita, joista kuitenkin suurin osa jopa 50cm vaatteista oli todella reilun kokoisia.

Kotiutumisen jälkeen jouduin käymään ostoksilla etsimässä lisää pieniä ja kapeita vaatteita beibelle. Meillä on siis tällä hetkellä käytössä ainostaan koon 50 vaatteita ja kaikki 56 kokoiset vaatteet ovat aivan liian isoja. H&M vauvanvaatteet sekä Kappahl newbie bodyt ja pöksyt on kuin suunniteltu juuri meidän kokoiselle ja malliselle vauvalle, en osannut ajatella vauvanvaatteissa olevan niin paljon eroavaisuuksia kokojen suhteen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_9291