I love me -messulippujen arvonta

Olenko koskaan maininnut kuinka paljon pidän syksystä? Yksi ehdoton syksyn kohokohta on Helsingin messukeskuksessa tänäkin vuonna järjestettävä kauneuden, terveyden, hyvinvoinnin ja muodin tapahtuma, I love me. Tapahtuma järjestetään Helsingin messukeskuksessa 21-23.10.2016. Aikaisempien vuosien perusteella voin sanoa messujen olevan niin monipuoliset, että sieltä varmasti löytyy jokaiselle jotakin. Lauantaina minut voi bongata kiertelemässä messuilla ja tutustumassa tämän vuoden tarjontaan.

Minulla on ilo suorittaa arvonta teidän lukijoiden kesken ja lahjoittaa yhdelle onnekkaalle kahden hengen lippupaketti tapahtumaan. Lippu oikeuttaa kertakäyntiin messuilla 21-23.10.2016 välisenä aikana. Arvontaan voit osallistua helposti kommentoimalla tähän kirjoitukseen, mikä tapahtumassa kiinnostaa sinua eniten tai miksi juuri sinun pitäisi voittaa liput itsellesi ja ystävällesi? Arvonta päättyy perjantaina 14.10 klo:12.00. Voittaja ilmoitetaan blogissa ja otan häneen henkilökohtaisesti yhteyttä sähköpostilla, joten käytäthän kommenttia jättäessä sähköpostiosoitetta jota seuraat päivittäin, näin varmistetaan lippujen saapuvan ajoissa perille voittajalle. Lippupaketti postitetaan voittajalle heti ensi viikon alussa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuinka moni on suuntaamassa paikan päälle ensi viikolla? Nähdään messuilla! <3

IMG_9291

Parisuhteen hyvinvointi vauvaperheessä

Lapsen saavuttua perheeseen on tärkeää olla unohtamatta parisuhteen hyvinvointia. Kaikki se millaisena perheenä elämme vaikuttaa myöhemmin monellakin tapaa lapseen ja hänen näkemykseensä hyvästä perheestä. Ensimmäinen vuosi vauvan kanssa tulee varmasti olemaan rankka omalla tavallaan ja hyvinvoiva parisuhde tekee arjen selviytymisestä huomattavasti mutkattomampaa. Omasta lapsuudenkodistani en olisi voinut parempaa toivoa – perhe on tärkeimpiä asioita elämässäni nyt ja aina.

Jokaisen isän tulisi ymmärtää ja arvostaa äitiä joka viettää päivät lapsen tai mahdollisesti useamman lapsen kanssa kotona. Se ei todellakaan ole mitään lomailua vaikka ”äitiyslomalla” sitä niin sanotusti ollaan. Yhden lapsen kanssa on jo omat haasteensa niin voin vain kuvitella mitä se on mahdollisesti kahden pienen lapsen kanssa. Päivät menevät täydestä työstä ja voin sanoa käsi sydämellä, että vaikka meillä tuntuu olevan hyvin tyytyväinen ja helppo vauva niin pääsisin töissä silti helpommalla – toisaalta olen sitä mieltä etten kyllä vaihtaisi päivääkään kotona vietetystä ajasta työelämään ainakaan tällä hetkellä. Lapsen kehitys on ollut jo ensimmäisen kuukauden aikana päätä huimaavaa ja kuinka ihana on ollut todistaa niitä ikimuistoisia ensimmäisiä kehityksen askelia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vietimme tässä hetki sitten Kallen kanssa meidän parisuhteen vuosipäivää, oikeastaan viidettä sellaista. Tällä kertaa päivän ohjelma oli erilainen. Emme käyneet elokuvissa, ulkona syömässä tai lähteneet viettämään iltaa ulos kahdestaan. Olimme perheen kanssa kotona, nautimme rakkaudella valmistettua kotiruokaa ja mikä parasta katselimme ja pidimme koko illan sylissä pienintä ja uusinta perheenjäsentämme. Pientä prinsessaa joka on meidän parisuhteen tärkein ja rakkain saavutus.

Tästä eteenpäin perhe-elämä tulee olemaan erilaista kuin ennen. Olisimme hyvin voineet viedä beiben hoitoon mummolaan ja lähteä kahdestaan ulos, mutta se ei tuntunut mitenkään hyvältä ajatukselta. Sen verran olemme saaneet viimeisen viiden vuoden aikana viettää laatuaikaa kahdestaan, että tällä hetkellä valitsen enemmän kuin mielelläni perheen yhteiset illat kotisohvalla.

Mitä parisuhteen hyvinvointiin tulee tämä pieni ihminen vain vahvistaa sitä mitä meillä oli ennestään. En kaipaa elämääni tällä hetkellä muuta kuin rakkaudella vietettyä aikaa koko perheen kesken. Pienokainen kainalossa ja Mila mukana siinä missä toinenkin. Meillä löytyy kotoa siis kaksi meille maailman rakkainta pientä perheenjäsentä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_9291

 

Niin se päivä koitti..

Kolmen viikon aikana olin kerennyt jo tottua siihen, että oltiin molemmat kotona totuttelemassa vauva-arjen uusiin haasteisiin. Kaikki päättyy kuitenkin aikanaan, sillä Kallen isyysloma on nyt pidetty ja me vietetään beiben kanssa tästä eteenpäin päivisin äiti tytär laatuaikaa kotona.

image

Toisen lähtiessä töihin sitä huomaa kuinka helppoa arki oli aiemmin yhdessä kotona. Nyt pitäisi yksin hoitaa vauvaa, lenkittää ja leikkiä Milan kanssa, laittaa ruokaa, pestä pyykkiä, silittää vaatteita (olen siis tähän asti silittänyt jokaisen vauvanvaatteen, pyyhkeen ja harson joka on pesukoneesta tullut) sekä hoitaa kotia ja pitää paikat siistinä. Kaiken tämän lisäksi tällä hetkellä täytyisi askarrella ristiäiskutsut, jotta ne ehtivät ajoissa perille. Meillä on vajaa kolmen viikon päästä tarkoitus järjestää beiben kastejuhla, jotta saadaan tytölle vihdoin nimi. Ollaan siis vihdoin pitkän harkinnan jälkeen päästy lopputulokseen nimen suhteen.

Nimen valinta on varmaan yksi haastavimpia tehtäviä, eikä ihme sillä onhan lapsen kannettava se koko loppu elämänsä ja koskaan ei ole yhtä oikeaa vaihtoehtoa joka miellyttäisi kaikkia. Aina on mielipiteitä oliko nimi sitten liian tavallinen, erikoinen, kaunis, vanhanaikainen, tylsä.. – listaa voisi jatkaa loputtomasti. Vauva saa meidän mielestä sen kauneimman tytön nimen. Toivotaan hänen olevan myös isompana itse tyytyväinen tekemäämme valintaan.

IMG_9291