Mitä tapahtui neuvolakäynnillä?

Välillä mietin kuinka helppo vauva meillä oikein on. Toisinaan tuntuu siltä kuin täällä talossa ei edes asuisi pientä kahden kuukauden ikäistä vauvaa vaan pieni ihme, joka on lähes aina tyytyväinen kaikkeen. Oli aika käydä taas neuvolassa Kristellan 2kk tarkastuksessa ja olin pelännyt jo pahinta tämän käynnnin kanssa, sillä aiemmin oli puhetta ensimmäisestä ”rokotteesta”. Hyvä etten menettänyt edellisenä yönä unia miettiessäni miten tulisimme päivästä selviämään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juoksin kirjaimellisesti paikalle viimeisillä minuuteilla ja tällä kertaa hieman enemmän omana itsenäni kuin edellisellä käynnillä jolloin tajusin istuvani autossa hiukset harjaamatta, päällä oleva paita maidossa, olohousut jalassa ja kaiken lisäksi luonnonkauniina sillä olin täysin unohtanut meikata kaiken kiireen keskellä – vielä kaksi kuukautta sitten en olisi uskonut että poistuisin kotoa juuri heränneen näköisenä. Kaikkea se äitiys tuo tullessaan ja uskomatonta kuinka paljon koen itsekin olevani muuttunut tämän elämänmuutoksen myötä.

Meidän osalta neuvolakäynnit ovat sujuneet lähes aina ongelmitta ja olen ollut tyytyväinen sieltä saatuun palveluun. Ainoa on että koskaan en tiedä kuka meidät ottaa vastaan, sillä useampaan kertaan aikaa on jouduttu muuttamaan. Joskus neuvolatyöntekijä on tuttu henkilö ja toisella kertaa taas uusi tuttavuus. Toisaalta on ollut mukava kuulla mielipiteitä ja neuvoja eri henkilöiltä käynneillä.

Edellisen päivän mieltä vaivannut jännitys oli loppujen lopuksi turhaa, sillä tosiaan mitään piikkejä ei ollut vielä tulossa. Sitä hetkeä saisimme onneksi odottaa vielä kuukauden seuraavaan neuvolakäyntiin. Ainoastaan uutena juttuna tällä käynnillä oli suun kautta annettava liuos rotavirusripulia vastaan. Kaikesta huolimatta liuos meni juuri oikeaan paikkaan kurkusta alas ja tyttö oli tyytyväinen koko käynnin ajan. Pituutta Kristella on saanut jo 58,5 cm ja painoakin oli kertynyt hienosti 4920 g. Niin kuin jokaisella käynnillä tälläkin kertaa keskusteltiin siitä kuinka vauva-arki on lähtenyt sujumaan perheessämme. Pääsin myös täyttämään lomakkeen ja vastaamaan kysymyksiin, joiden avulla mahdollinen raskauden jälkeinen masennus huomattaisiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yöt meillä nukutaan niin täydellisesti että mietin jopa uskallanko mainita asiasta neuvolassa. Useimmiten yöunille nukahdettua Kristella nukkuu 7-8 tuntia, jonka jälkeen herätään syömään ja vielä jatketaan unia 2-4 tuntia ennen heräämistä uuteen päivään. Aiemmin olen joutunut herättelemään tyttöä syömään kesken unien, mutta tällä kertaa oltiin yhdessä samaa mieltä siitä että turha herätellä toista kesken unien – kyllä hän itse herää kun on tarpeeksi nälkäinen.

Ainakin tähän asti on vaikuttanut siltä, että meidän päivärytmi on lähes poikkeuksetta joka päivä samanlainen. Päivisin kotona ollessa leikitään ja ollaan lähes koko päivä hereillä, autolla liikkuessa nukahdetaan alta aikayksikön ja yöt on tosiaan pyhitetty unille. Iltatoimet ja kylpy suoritetaan aina hyvissä ajoin alkuillasta, mutta kaikesta huolimatta meillä nukahdetaan aikaisintaan 23 aikoissa, mikä ei toisaalta haittaa yhtään sillä eletään Kristellan kanssa täysin samalla rytmillä enkä kaipaa iltaisin niin sanottua omaa aikaa ennen nukkumaan menoa. Sitähän ei koskaan tiedä, koska tämä meidän päivärytmi kääntyy päälaelleen ja yöt kukutaan. Nyt kuitenkin nautin tästä täydellisestä vaiheesta, nappaan vauvan rinnalle ja vedän peiton korville kaikessa rauhassa iltaisin.

image

Uusi FitFashion bloggaaja esittäytyy!

Ciao kaikille! Oli aika ottaa uusi haaste vastaan, jonka seurauksena pääsette jatkossa lukemaan blogiani täällä FitFashionin puolella. Vaikka blogin kirjoittaminen on minulle ennestään tuttua, silti ajatus liittyä mukaan näin huikeaan joukkoon saa aikaan jännittäviä tuntemuksia. Alkuun kertauksena vanhoille lukijoilleni ja esittelynä uusille lukijoille kerrottakoon millaiseen blogiin olette tulleet.

Täällä kirjoittelee 25-vuotias positiivinen ja elämää rakastava avopuoliso sekä perheen äiti Kotkasta. Työskentelen yritykseni nimissä niin parturi-kampaajana, pr-työntekijänä kuin mallina. Saatan olla osalle tuttu kasvo Miss Suomi 2015 -kilpailusta. Kilpailuun valmistautumisen myötä säännöllinen treeni kuntosalilla ja terveelliset elämäntavat jäivät osaksi joka päiväistä elämääni – toisin sanoen siitä tuli elämäntapa josta todella nautin.

IMG_6807.jpg

Elän tällä hetkellä onnellisempaa elämää kuin koskaan, sillä perheeseemme syntyi pieni tyttö elokuussa. Olen siis äitiyslomalla ja päivät kuluvat pääosin kotona tyttäreni Kristellan sekä suloisen kääpiöpinseri Milan kanssa. Tasapainotan työntäyteistä ja kiireistä elämääni kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja liikunnan avulla. Kokonaisuuteen omat haasteensa asettaa tämän hetkinen elämäntilanne ja perheeseen kuuluva pieni lapsi.

Haluan motivoida jokaista blogini lukijaa panostamaan omaan hyvinvointiinsa ja huolehtimaan itsestään. Saada inspiraatiota arvostaa elämää, rakastamaan liikkumista ja olemaan paras mahdollinen versio itsestään. Täällä jaetaan positiivisia ajatuksia, tavoitellaan unelmia, nautitaan arjesta sekä tasapainoillaan vauva-arjen haasteiden parissa. Herkutellaan terveellisesti sekä rakastetaan kauneudenhoitoa ja itsestään huolehtimista.

Tästä alkaa minun matkani uuden blogin parissa. Tervetuloa mukaan seuraamaan! 🙂image

 

 

I love me -messulippujen arvonta

Olenko koskaan maininnut kuinka paljon pidän syksystä? Yksi ehdoton syksyn kohokohta on Helsingin messukeskuksessa tänäkin vuonna järjestettävä kauneuden, terveyden, hyvinvoinnin ja muodin tapahtuma, I love me. Tapahtuma järjestetään Helsingin messukeskuksessa 21-23.10.2016. Aikaisempien vuosien perusteella voin sanoa messujen olevan niin monipuoliset, että sieltä varmasti löytyy jokaiselle jotakin. Lauantaina minut voi bongata kiertelemässä messuilla ja tutustumassa tämän vuoden tarjontaan.

Minulla on ilo suorittaa arvonta teidän lukijoiden kesken ja lahjoittaa yhdelle onnekkaalle kahden hengen lippupaketti tapahtumaan. Lippu oikeuttaa kertakäyntiin messuilla 21-23.10.2016 välisenä aikana. Arvontaan voit osallistua helposti kommentoimalla tähän kirjoitukseen, mikä tapahtumassa kiinnostaa sinua eniten tai miksi juuri sinun pitäisi voittaa liput itsellesi ja ystävällesi? Arvonta päättyy perjantaina 14.10 klo:12.00. Voittaja ilmoitetaan blogissa ja otan häneen henkilökohtaisesti yhteyttä sähköpostilla, joten käytäthän kommenttia jättäessä sähköpostiosoitetta jota seuraat päivittäin, näin varmistetaan lippujen saapuvan ajoissa perille voittajalle. Lippupaketti postitetaan voittajalle heti ensi viikon alussa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuinka moni on suuntaamassa paikan päälle ensi viikolla? Nähdään messuilla! <3

IMG_9291