Päivä yksin? Mitä tekisin..

On päiviä jolloin vietän kaiken ajan aamusta iltaan Kristellan kanssa. Sitten on päiviä jolloin käyn  töissä ja palaan pikaisesti muutaman tunnin jälkeen takaisin kotiin halimaan omaa pientä lastani, joka kirkuu innosta nähdessään äidin astuvan ulko-ovesta sisään. Joskus (erittäin) harvoin on myös niitä päiviä jolloin Kristella on hoidossa ja olen koko pitkän päivän näkemättä lastani (tällaisia päiviä on tainnut mahtua vuoteen enintään kaksi). Mitä tekisin jos ei olisi sovittuja tapaamisia ja viettäisin päivän ihan yksin…

Päivä yksin

Jos saisin aloittaa kerrankin aamuni ilman perinteisiä aamutoimia K:n kanssa ja herätä päivään itselleni sopivaan aikaan – nauttisin hiljaisesta ja kiireettömästä aamusta. Joisin aamukahvini kerrankin kaikessa rauhassa ja istuisin alas ihmettelemään maailman menoa. Lukisin uutiset läpi, jotta tiedän mitä maailmalla tapahtuu ja selaisin mainoksista kauppojen tarjoukset. Istuisin tietokoneen äärelle kirjoittamaan blogia (joka ei normaalisti ole mahdollista, K:n ollessa hereillä), pesisin pyykkiä, siivoaisin kotia ja tekisin tavallisia arkisia asioita ilman pientä apulaista – sillä useimmiten tämä pieni apulainen vain pyörii jaloissa ja nauttii huomiosta sekä hellyydenosoituksista.

Pakkaisin salikassini ja suuntaisin kuntosalille, jossa ei tarvitsisi vahtia kelloa ja yrittää olla mahdollisimman nopeasti takaisin kotona. Kävisin kahvilla ja ottaisin kaiken ilon irti siitä ettei minun tarvitse viihdyttää ketään samassa pöydässä istuvaa. Kaiken tämän jälkeen palaisin kotiin ja tiedän että tuntisin oloni tyhjäksi jos Kristella ei olisi minua vastassa. Joskus on hyvä ottaa omaa aikaa ja keskittyä itseensä, mutta toisaalta en kaipaa hetkeäkään elämää ennen lapsen syntymää. Rakastan sitä että teemme paljon kaikkea yhdessä ja vietämme suurimman osan ajasta perheen kesken.

Mielessäni ei ole koskaan käynyt ajatusta siitä, että veisin lapseni yökylään ainoastaan sen vuoksi jotta saisin olla yksin. En voisi kuvitella suunnittelevani viikon ulkomaanmatkaa ilman Kristellaa, saati yli yhden yön kestävää kotimaanmatkaa (ainakaan vielä toistaiseksi). Ajatus yksin vietetystä päivästä ei kuulosta yhtään huonolta, mutta jossakin vaiheessa tulee kuitenkin aika jolloin Kristella viettää päivänsä mielummin kavereiden kuin äidin seurassa. Tulevaisuudessa on varmasti edessä yksin vietettyjä päiviä, joten otan kaiken irti lapseni seurassa vietetystä ajasta.

Lue myös ↓

Vuosi äitinä

Onko lapsella kiire kehittyä? 

Sormiruokailu – hitti vai huti?

Jos elettäisiin vauvan ehdoilla..

Minäkö omistushaluinen lapsestani?

Seuraa ♥

Instagram | Facebook

 

VAUVASTA TAAPEROKSI JA UHMAIKÄÄN

*Sisältää mainoslinkkejä

Yritän miettiä osuvaa vaihetta elämässä johon luokittelisin Kristellan. Oliko kyseessä vielä vauva-aika, taapero vaihe, uhmaikä vai jotain siltä väliltä. Tuntuu hassulta puhua Kristellasta enää vauvana, sillä verrattaessa tyytyväisesti paikallaan viihtyviin muutaman kuukauden ikäisiin lapsiin tämä neiti on oikea tutkimusmatkailija. Lapsien kehitys on hyvin yksilöllistä ja olen ajatellut vauvan muuttuvan taaperoksi sillä hetkellä, kun hän joko oppii kävelemään tai viettää yksivuotis syntymäpäiväänsä.

vauva

Kristellan kengät TÄÄLTÄ*

Ensimmäistä kertaa vauvavuoden aikana koen oikeasti joutuvani tekemään töitä K:n kanssa. Kaikki tuntui aiemmin menneen liiankin helposti tyytyväisen ja iloisen vauvan kanssa. Nyt puolestaan ihanasta pienestä tytöstä on kuoriutunut oikea mielensäpahoittaja, tempperamenttinen, päättäväinen ja sekunnissa nollasta sataan kiihtyvä kiukuttelija. Kaikista vaikeinta mielestäni on äitinä yrittää pitää päänsä ja olla antamatta periksi lapselle. Tämän lisäksi eroahdistus on pahimmillaan ja äidin syli ainoa siihen helpottava lääke. Jos vain millään saisin rakkaan lapseni ymmärtämään sen tosiasian ettei äiti hylkää häntä koskaan – enkä pysty olla edes erossa lapsestani muutamaa tuntia pidempään kokematta käsittämättömän suurta ikävää häntä kohtaan.

Kristellan ei onneksi vielä moneen vuoteen tarvitse murehtia mistään elämää suuremmista asioista. Suurin murheen aihe on korkeintaan kun illalla pakotetaan käymään yöunille vaikka leikkien jatkaminen olisi paljon houkuttelevampi valinta. On sydäntä särkevää kuulla oman lapsen itkevän ja yritän tehdä kaikkeni, jotta siltä säästyttäisiin. Aina se ei kuitenkaan ole mahdollista ja itkuja on itketty jopa yhdessä.

Elämää Kristellan silmin:

♥ Äidin poistuessa ulko-ovesta koko maailma romahtaa.
♥ Minkä takia illalla pitäisi käydä nukkumaan?
♥ Paras leikkikaveri on Mila, jonka häntä on enemmän kuin kiinnostava.
♥ Onko ihan pakko syödä ruokaa jota ei ole enää soseutettu samettisen pehmeäksi.
♥ Olenko ainoa perheessä, jonka täytyy nukkua päiväunet?
♥ Saan rakkautta ja huomiota enemmän kuin kukaan, mutta haluan vielä enemmän.
♥ En ymmärrä miksi jotkut esineet otetaan minulta pois, jonka seurauksena pahoitan mieleni ja saan itkupotkuraivarit aikaiseksi.

Seuraa ♥
| Instagram | Facebook | Snapchat: caritapesonen |

Aurinkoista viikonloppu!

ARVONTA: VOITA LIPUT LAPSIMESSUILLE

Tulevana viikonloppuna on mahdollisuus päästä viettämään kevään hauskin viikonloppu Helsingin Messukeskuksessa. Siellä nimittäin järjestetään lapsimessut, jotka on suunnattu niin perhettä suunnitteleville, odottajille kuin lapsiperheille kaikkine sukulaisineen ja ystävineen.

Olen menossa messuille lauantaina parhaimman ystäväni ja tietysti Kristellan kanssa. Tarkoituksenamme on viettää hauskaakin hauskempi tyttöjen päivä tuttustuen messujen tarjontaan. Tämä on ensimmäinen kerta kun osallistun lapsimessuille, sillä viime vuonna tapahtuma jäi ainoastaan ajatuksen tasolle. Vinkkejä messuille minulla ei siis ole antaa, mutta uskon sieltä löytyvän jotakin jokaiselle lapselle ja aikuiselle. Lauantaina teen koosteen meidän messupäivästä, joten mikäli suunnittelet meneväsi paikan päälle vasta sunnuntaina tsekkaa läpi minun messutärppini. Tule ihmeessä seuraamaan meidän arkea ja messupäivää myös snapchatin puolella caritapesonen.

Arvon teidän lukijoiden kesken yhden lippupaketin joka sisältää 2 kpl lippuja lapsimessuille. Lippu oikeuttaa kertakäyntiin messuilla 21-23.4.2017 välisenä aikana. Arvontaan voit osallistua helposti jättämällä vapaavalintaisen kommentin tähän kirjoitukseen. Sähköinen pääsylippu lähetetään voittajalle sähköpostilla. Arvonta päättyy huomenna eli torstaina 20.4.2017 klo: 18.00. Otan voittajaan henkilökohtaisesti yhteyttä sähköpostilla heti kilpailun päätyttyä, joten käytä kommenttia jättäessä sähköpostiosoitetta, jota seuraat päivittäin. Näin varmistetaan lippujen tavoittavan voittajan ajoissa.

Onnea arvontaan. Nähdään messuilla!